FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 5 juni 2002

Xbox-reclame niet meer op tv in Engeland

Barry Versteeghe had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Xbox-reclame: 'Campagne'De Xbox-reclame 'Campagne', waarin een baby al vliegend ouder wordt en dan in zijn graf valt, mag niet meer op de Britse televisie worden uitgezonden. Dit omdat zwangere vrouwen, en vrouwen die een kind verloren bij de bevalling geschokt reageerden op de reclame van Microsoft die op 6 maart de lucht in ging.

Voor Nederland heeft deze uitspraak overigens totaal geen gevolgen. De reclame is hier immers toch nooit meer te zien.

Hier is het filmpje te downloaden (directe download).

Varkenspest geconstateerd in Luxemburg

Talk2me had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Luxemburg is in de gemeente Lullange een haard van varkenspest vastgesteld. Rond het geruimde varkensbedrijf is een vervoersverbod van kracht.

In dat gebied liggen ook enkele Belgische gemeenten. In Februari van dit jaar werd er ook varkenspest ontdekt in Luxemburg. Alle veewagen die toen door het groothertogdom reden, moesten bij aankomst in Nederland ontsmet worden.

Keroppi gaat solliciteren

Keroppi gaat solliciteren

De dag nadat ik me bij weer een ander uitzendbureau had ingeschreven werd ik 's ochtends vroeg al uit m'n bed gebeld (op m'n mobiel, maar dat is vanzelfsprekend).
Ik mocht gaan solliciteren als treinstewardess.

Het vrolijke schepsel aan de andere kant van de lijn moet gevoeld hebben dat ik geen idee had wat nou weer een treinstewardess was want ze begon gelijk uit te leggen wat deze taak zou inhouden. Treinstewardess is dus niet, zoals ik eerst dacht, het nieuwste eufemisme van de NS voor passagiersboksbal. Nee het is de persoon die met het karretje vol gevulde koeken en kleffe broodjes zich door de menigte van passagiers heenwerkt.
Nou dat leek me wel een leuk baantje, je maakt wat mee en het staat wel leuk op mijn "gekke vakantiebaantjes" lijstje. Dus ik vertelde dat ik wel 'op gesprek' wilde.

En zo vertrok ik (per trein ) naar Rotterdam CS, om vanaf daar naar het bedrijf te lopen. Daar had ik algauw de juiste straat gevonden. Maar ik moest op nummer 25 zijn... en *hoera!* de straat hield op bij nummer 23 .
Na wat heen en weer gedwaald te hebben, merkt ik in een donker hoekje een portiekje met nummer 25 op. Blij huppelde ik naar de juiste deur.
Daar liep ik tegen het volgende probleem aan. Want nadat ik met moeite de deur had open gekregen, stond ik daar. Okee waar nu heen te gaan? Geen receptie, niks.
Ergens stond een handgeschreven bordje: "Kantoor 1e verdieping".
Nou bij gebrek aan receptie maar naar 't kantoor.

Daar aangekomen was er geen vriendelijke receptioniste om mij op te vangen. Ik zag dat ergens een deur op een kier stond en gluurde zo naar binnen.
Ha! Het eerste levende wezen dat ik in dit gebouw tegenkom. Ik klopte op de deur en zei met mijn sollicitatie stem (dat is een poging om intelligent, beleefd en charmant tegelijk te klinken) "Ik ben opzoek naar de heer Jos de Weide". De vrouw stond op en zei: "IK ben Jos".
Ai, niet een best begin dus. Ik deed een poging om me eronder uit te kletsen maar ik werd in een groezelige kantine neergegooid waar ik 'maar even moest wachten'. Groezelig is echt het woord wat de ruimte precies beschrijft. De vloer was zo smerig dat ik mijn tas maar op m'n schoot legde. Op de tafel deed een gebruikt kopje koffie dienst als asbak en lag er een map waarover minstens 5x een kopje koffie is gegooid.
De 20 minuten die ik moest wachten werd ik geëntertaind door een man met een reusachtig "Jesus saves" kruis om zijn nek. Terwijl hij maar doorbleef zwammen over zijn vorige baan bij de AH, knikte ik maar een beetje "ja" en "hmmhmm".
Uiteindelijk doemde achter mijn rug mijn redding op. De man die met mij een gesprekje moest gaan houden. Hij vroeg of ik er bezwaar tegen had het hier in de kantine te doen aangezien hij hier mocht roken en hij de hele dag nog geen sigaret had gehad.

Hoewel ik niets liever wilde dan weggaan uit deze smerige ruimte, stemde ik toe. Mensen met een nicotine gebrek zijn niet altijd even lief
Na 2 minuten had ik al door dat deze man geen idee had hoe zo'n gesprekje hoorde te verlopen. Hij vertelde dat zijn "jezus saves" collega een "domme lul" was en vroeg wat ik nog wilde weten.
Voorzichtig opperde ik dat het misschien wel handig was wanneer hij even wilde toelichten wat mijn taak nou precies inhield. Een nog warriger praatje was het antwoord. Ik zei dat ik geen vragen meer had en, na 'm met mijn fakeste smile gedag gezegd te hebben, rende ik het gebouw uit.
In zo'n smerige gebouw met zulke geflipte mensen wil IK niet werken!

Ik besloot mezelf wat op te vrolijken door richting centrum te gaan. Net toen ik bij de eerste winkels aankwam ging mijn mobieltje af. Wie anders dan de uitzendmutsen zouden dat kunnen zijn? Een hypervrolijke stem aan de andere kant van de lijn vroeg me hoe het was gegaan. Beleefd maar toch beslist melde ik dat ik liever geen treinstewardess wilde worden.
"Oooooh maar dat komt goed uit! We hebben namelijk een vacature bij de Gamma voor je, je kunt zo op gesprek".

Daar ging mijn winkelplan Maar ik verbijt me en ga vanaf het station op mijn fietsje richting de Gamma. Deze keer moet ik naar ene Peter vragen. Dat moet dit keer toch wel een man zijn .

Na me voorgesteld te hebben, krijg ik een stoel aangeboden en begint de man een verhaal over franchise-nemers en franchise-gevers. Door de monotone stem en het feit dat het me NIKS interesseert, is het moeilijk om alert te blijven. Ik geef mezelf een denkbeeldige klap tegen de kaak "wakker blijven!"
Als hij het verplichte verhaaltje heeft afgewerkt is het tijd voor de praktische tips. Ik word geacht om een spijkerbroek te dragen want "Het is voor de jongens wel leuk als de caissière een rokje aanheeft, maar dat is niet de bedoeling" zegt hij met een knikje naar mijn (beschaafde tot op de knie) rok.
Het gesprek gaat door en ik blijf vriendelijk kijken en ja knikken. Aargh m'n been begint te slapen. Als ik nu niet m'n andere been over het andere gooi dan sterft er straks een ledemaat af. Maar hoe kan ik van positie wisselen zonder dat het lijkt dat ik een slechte "Basic instinct" imitatie aan het doen ben...
Net op het moment dat mijn been begint te tintelen is het gesprek afgelopen en ben ik officieel aangesteld als caissière bij de Gamma. Ik sta op (en zak bijna door mijn ene been), geef weer een hand en fiets naar huis.

Zo, over 2 dagen begin ik dus aan mijn carrière als kassamiep... reken maar dat DAAR een verhaaltje over komt

Examenkandidaten Drachten gedupeerd

Talk2me had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ongeveer 75 leerlingen van een school in Drachten zijn bij hun examens slachtoffer geworden van fouten van hun school. De school maakte de fouten bij de havo-examens aardrijkskunde, Frans en economie en bij het vwo-examen scheikunde.

Bij het havo-examen aardrijkskunde deelde de school de verkeerde atlas uit. Bij de andere examens werd verzuimd om tekstcorrecties door te geven.

De rector van de school schat het aantal gedupeerden op 75. Twee of drie havo-leerlingen zouden zelfs bij alle drie de examens betrokken zijn. De school weet nog niet hoe het heeft kunnen gebeuren.

De leerlingen kunnen nu twee dingen doen: of ze accepteren de fouten en hopen op een goed cijfer, of ze doen de toets over, maar dan wordt dit examen ongeldig verklaard (ze behouden dan overigens wel het recht op een herkansing).

De school wil nu een speciale regeling treffen. Ook de ouders en scholieren vinden het niet acceptabel dat zij op deze manier gedupeerd zouden worden: 'Als zo'n fout landelijk op alle scholen gemaakt wordt, krijg je compensatie', zegt een leerling. Volgens hem moet dit ook het geval zijn als één school de fout in gaat.

Noors museum zoekt hulp bij hackers

lzandman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ottar Grepstad, directeur van een cultuur- en literatuurmuseum aan de westkust van Noorwegen zit met met z'n handen in z'n haar. Wat is namelijk het geval? Eerder dit jaar kreeg het museum, opgericht ter ere van de bekende Noorse linguist Ivar Aasen, de beschikking over een grote collectie boeken en documenten. Deze waren allemaal gearchiveerd en gecatalogiseerd in een grote databank en zouden toegankelijk worden gemaakt voor onderzoekers en andere geïnteresseerden. Helaas is de expert die deze databank opgezet heeft onlangs overleden en hij was de enige die het wachtwoord wist dat toegang gaf tot de bestanden. De medewerkers van het museum hebben hebben allerlei mogelijke wachtwoorden geprobeerd, maar tot nu toe zonder succes.

Om toch toegang te krijgen heeft Grepstad op de Noorse nationale radio een oproep gedaan aan alle hackers om hem te helpen met het kraken van het wachtwoord.

Inmiddels hebben al vele hackers gehoor hebben gegeven aan deze oproep. Ook kreeg Grepstad diverse telefoontjes van paranormaal begaafden, die beweerden te kunnen helpen met de zoektocht.

Filippo wie???

Italië mag dan wel tot één van de favorieten behoren, blijkbaar kent nog niet iedereen de spelers.

Sterspits Filippo Inzaghi werd de toegang tot het Sapporo Dome geweigerd, waar Italië de openingswedstrijd tegen Equador zou spelen. Hij mocht er pas in nadat hij terug was gegaan naar z'n hotel om z'n pasje op te halen. Hij had ook wel rustig op z'n hotelkamer kunnen blijven want zijn diensten werden niet gebruikt tijdens de gemakkelijke 2-0 winst.

Nog even voor de duidelijkheid:
Dit is dus Filippo Inzaghi

Britney Spears vaker op het witte doek?

on_air had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Britney Spears schijnt de smaak van het witte doek te pakken te hebben. Na 'Crossroads' zal ze ook te zien zijn in de nieuwe Austin Powers film 'Goldmember'. Deze komt in de loop van dit jaar uit.

De opnamen van haar nieuwe film, die zich afspeelt op een racecircuit, starten in oktober. De film heeft nog geen naam.

Eerder zou Britney Spears al haar zinnen hebben gezet op de vrouwelijke rol in Spiderman. Deze rol zag de 20-jarige Britney naar haar jongere landgenote Kirsten Dunst gaan.

Van terrorisme verdachte Algerijn ontsnapt

mrmiddel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een van de vier Algerijnen die in april zijn opgepakt op verdenking van Islamitisch terrorisme, is in de nacht van dinsdag op woensdag ontsnapt. Hij zat vast in het huis van bewaring in Breda. De vier werden afgelopen maand opgepakt in Eindhoven, Bergen op Zoom en Groningen. Het ministerie van Justitie maakte dat vandaag bekend.

De Algerijnen zouden lid zijn van de 'Groupe Salafiste pour la Predication et le Combat' (GPSC). Dit is een radicaal-islamitische beweging die verantwoordelijk is voor aanslagen binnen en buiten Algerije.

Over de manier waarop de Algerijn is ontsnapt zijn geen mededelingen gedaan.

[Uitslag] Duitsland - Ierland

Duitsland-Ierland 1-1
Dit treffen tussen de Duitsers en de Ieren begint aardig fel. De mouwen worden opgestroopt, het blijft hard maar fair en er vallen geen kaarten. Beiden krijgen een aardige kans. In de negentiende minuut is het dan plotseling raak als topscoorder Klose na een perfecte hoge voorzet van Ballack de 1-0 binnenkopt. Hierna zakt het een klein beetje in al schiet Holland van afstand net naast en moeten Kahn en Given af en toe handelend optreden om gevaar te voorkomen.

De tweede helft start wat minder fel dan de eerste helft maar het spel gaat erg snel over en weer. Ierland probeert het met hoge ballen voor het doel en Duitsland met gevaarlijke counters. Ierland is uiteindelijk voor het eerst zeer gevaarlijk via een hoge pass richting strafschopgebied die precies in de voeten van Duff gekopt wordt, maar die faalde tegenover de ervaren Kahn, die hem goed onder druk zette. Niet lang daarna ligt het Ierse doel flink onder vuur door Ballack maar die kopt eerst net over en mist daarna net van grote afstand.
Jancker maakt het de Ieren met een zwak hart moeilijk wanneer hij alleen op Given af gaat maar de keeper komt goed uit.

De slotfase is de spannendste tot nu toe met gevaarlijke momenten aan beide kanten, Kahn moet zich met gevaar voor eigen leven voor een aanstormende Ierse aanvaller storten om redding te brengen en aan de andere kant wil de uitkomende Given de bal wegtrappen na een net iets te diepe pass maar zit mis, gelukkig voor hem rekende niemand daar op. Dan zet Ierland vlak voor tijd nog een keer alle zeilen bij, daar ze liever 2-0 verliezen dan er niet alles aan gedaan te hebben om gelijk te maken. Na een grote misser van Quinn die de Duitsers en vooral Völler erg boos en nerveus maakt, en dat blijkt terecht want Robbie Keane maakt diep in de blessuretijd alsnog de gelijkmaker met een onhoudbaar schot van dichtbij waar Kahn nog een hand tegenkreeg. En de Ieren bouwen een feestje!

Duitsland: Kahn, Linke, Ramelow, Ziege, Hamann, Jancker(Bierhoff 74'), Klose(Bode 85'), Ballack, Schneider(Jeremies 89'), Metzelder, Frings

Ierland: Given, Finnan, Harte(Reid 73'), Staunton(Cunningham 85'), Holland, Duff, Robbie Keane, Kilbane, Kinsella, Breen, Kelly(Quinn 72')

Scoreverloop: Klose (19'), Robbie Keane (92')

Mystery Land verhuist naar Amsterdam

ID&T, organisator van het dancefestival Mystery Land, heeft vandaag bekend gemaakt dat het festival verhuist van het Lowlandsterrein in Biddinghuizen naar een locatie in Amsterdam. Mystery Land is dit jaar op 17 augustus, en heeft ruimte voor 50.000 bezoekers.

Mystery Land, volgens ID&T het oudste dancefestival van Nederland, begon in 1993 op het vliegveld van Lelystad. Sindsdien zijn er veel dingen verandert. Ook dit jaar verandert er weer iets; dit jaar mag er alleen overdag en 's avonds worden gefeest. Eerder was dit ook altijd 's nachts het geval.

De organisatie maakt volgende week bekend wat de line-up van dit jaar wordt. Naast Mystery Land is ID&T ook verantwoordelijk voor andere evenementen zoals Sensation, Innercity en Thunderdome.

Veel ICT-werknemers hebben last van RSI

Van alle werknemers in de ICT-sector heeft eenderde last van de spier- en gewrichtsaandoening RSI. Dertien procent zit bovendien thuis vanwege RSI. Vandaag werden deze cijfers bekend gemaakt door een onderzoeksbureau.

Ook opvallend uit het onderzoek is het feit dat meer dan veertig procent van de arbeidsongeschikten jonger is dan 45 jaar. M. Limmen, van CNV Dienstenbond, spreekt over deze resultaten als "ronduit schokkend". Hij pleit dan ook voor afspraken binnen de ICT-sector om dit soort zieken terug te dringen. Tot nu toe is dat tevergeefs geprobeerd.

LPF afzijdig over aanklacht Spong

Het nieuwe LPF-bestuur, dat vandaag is gepresenteerd, houdt zich afzijdig over de aanklacht van de advocaten Spong en Hammerstein. Gisteren gingen de advocaten in beroep bij het Hof nadat het parket in Rotterdam hun aanklacht tegen politici en journalisten niet wilde aannemen.

Hammerstein en Spong meldden dat ze mede naar het Hof stappen in opdracht van de Lijst Pim Fortuyn. Het nieuwe LPF-bestuur laat het aan de familie van Fortuyn over om hierover te beslissen. Het bestuur ontkent verder betrokken te zijn bij de kwestie.

[WK] Uitslag Duitsland - Ierland

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De wedstrijd tussen Duitsland en Ierland (Groep E) is geëindigd in een 1-1 gelijkspel.

Klose scoorde al in de 19e minuut de 1-0. Hij kopte de bal in het doel na een goede voorzet van Ballack vanaf links. In de 44e minuut kon Robbie Keane de 1-1 maken, maar hij verzuimde dit. Ook in de 56e minuut door Duff en in de 82e minuut door opnieuw Keane werd de 1-1 niet gemaakt. Maar met nog één minuut te spelen in de blessuretijd is het Keane die dan toch eindelijk de (verdiende) 1-1 in het doel schiet.

Morgen om 08:30 uur speelt Denemarken tegen Senegal. Om 11:00 uur zal Kameroen het opnemen tegen Saudi-Arabië, en om 13:30 uur staat Uruguay tegen Frankrijk op het programma.

Meer nieuws rond het WK vind je op de FOK! WK Manager!

Geen vervolg op Soldaat van Oranje

Er komt definitief geen vervolg op de Nederlandse speelfilm Soldaat van Oranje. Een conflict tussen een Amsterdamse financieringsmaatschappij en producent Rob Houwer is de oorzaak.

De investeerders hebben er daarom voor gekozen hun geld terug te vragen. Precies 660 van de ruim duizend investeerders willen hun geld terug zien. De garantie dat de film zou komen blijft uit, zo is de reden.

De film, Soldaat van Oranje II, had moeten gaan over Engelandvaarder Erik Hazelhoff Roelfzema, die te maken krijgt met de Molukse onafhankelijkheidsstrijd. De Molukse kapingen in Drenthe zouden hem weer met het verleden van de Tweede Wereldoorlog confronteren.

Supermarkten sluiten door misdaad

Ray_16v had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wanneer de criminaliteit blijft toenemen en de bereikbaarheid slecht blijft zullen veel supermarkten in oude wijken en binnensteden hun deuren sluiten, of hun sluitingstijden aanpassen .

Die waarschuwing gaf het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) gisteren tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de organisatie in Scheveningen. Het CBL wijst er bijvoorbeeld op dat personeel in de bepaalde grote wijken na sluitingstijd niet veilig meer kan vertrekken.

Volgens het CBL is de sluitingsdreiging geen holle kreet. De eerste tekenen zijn er al. Vooral supermarkten in grote steden en oudere wijken zitten in de problemen. De afgelopen tijd zijn er in diverse steden al supermarkten gesloten. Sluitingen vanwege criminaliteit en bereikbaarheid kwamen tot nog toe in Nederland zelden voor.

Uitslaande brand bij VU Amsterdam

Vele FOK!kers hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de VU is woensdagmiddag om 14.15 uur een brand ontstaan. Volgens de politie is de brand uitgebroken op de tweede etage van het universiteitsgebouw. Andere bronnen beweren dat de brand is ontstaan op het dak van de universiteitsboekhandel die op dit moment verbouwd wordt.

Het is op dit moment nog onduidelijk hoe groot de brand is en of er mensen gewond geraakt zijn. De politie heeft inmiddels 4000 studenten en medewerkers uit het pand ontruimd. De Boelelaan is op dit moment geheel afgesloten voor verkeer.

Op het forum loopt er inmiddels ook een topic over: Grote brand bij VU.

Meer nieuws volgt zo spoedig mogelijk.

Advocaat woedend bij mysterieuze rechtzaak

Tijdens de rechtzaak in Alkmaar tegen twee verdachten die verantwoordelijk worden gehouden voor de moord op een 16 jarig meisje uit Heiloo, vorig jaar september, stikte de raadsman van één van hen zowat van woede op de officier van justitie.

De boosheid van de advocaat Polderman kwam doordat officier van justitie C. de Jong ineens aanhouding van de zaak wil, omdat hij twijfelt of verdachte Issa S. minderjarig was op 13 september 2001, de dag van de moord. Polderman is advocaat van de broer van Issa S., de 19-jarige Ali S., en had zich het hele weekeinde afgezonderd om zich voor te bereiden op zijn pleidooi over het zo fataal afgelopen, mysterieuze familiedrama (het vermoorde meisje is de zus van de broers).

Mysterieus is de zaak zeker te noemen omdat eigenlijk niet eens vaststaat dat het vermoorde meisje, Aïcha S., wel echt de zus is van de gebroeders Issa en Ali. Het uit Koeweit afkomstige gezin dat in Heiloo in de asielopvang zit heeft geen geboortebewijzen voorhanden, en er is geen 100% zekerheid of alle verdachten wel tot één familie behoren. De reden voor de moord op het meisje zou een te vrije omgang met de buitenwereld zijn geweest, maar ook daarover is nog geen duidelijkheid.

PBC

In ieder geval wil officier van justitie De Jong uitstel, om het Pieter Baan Centrum (PBC) om aanvullend advies te vragen in de zaak van de jongste verdachte. Advocaat Polderman reageerde hierop woedend tegen de Alkmaarse rechtbank: ,,Ik vind de gang van zaken zeer verwerpelijk. Wat de officier hier heeft gedaan, kan echt niet. Het ergste is dat ik op geen enkele wijze mijn visie heb kunnen geven op de jongste gebeurtenissen. Meneer De Jong heeft zeker pas maandag het dossier ingezien. Terwijl mevrouw Kamphuis - de raadsvrouw van Issa - en ik al weken het rapport van het Pieter Baan Centrum (PBC) in huis hebben. Ik heb wél meteen een strafadvies voor minderjarigen voor Ali gevraagd.''

Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat Ali in ieder geval meerderjarig was ten tijde van de moord, en volgens het PBC in Utrecht is hij geheel toerekeningsvatbaar, dus loopt hij grote kans op een zéér langdurige gevangenisstraf.
Ondanks skeletonderzoek is de leeftijd van Issa S. niet definitief vast te stellen en moet hij op zijn woord worden geloofd dat hij is geboren op 11 juni 1984. Hetgeen betekent dat hij 17 was op de pleegdatum. Hij moet dus bij een minderjarigenrechtbank terecht staan. Mits hij geestelijk gezond wordt verklaard door het PBC én schuldig is, komt hij er met een paar jaar cel van af.

Advocaat De Jong wil er op aansturen dat mogelijk Issa S. zijn zusje de dodelijke messteken toediende en Ali S. haar slechts vasthield. Blijkt Issa S. toch 18 te zijn geweest op 13 september 2001, dan komen de zaak (de strafmaat) er heel anders uit te zien. Toch blijft de zaak tegen Issa S. achter gesloten deuren voor de kinderrechter gepland staan, zegt het OM.

Kok wilde in 1999 stoppen met Paars 2

Minister-president Wim Kok had in 1999 grote twijfels of hij na ''de nacht van Wiegel'' wel door moest gaan met Paars 2. Dat zei oud-minister van Binnenlandse Zaken Bram Peper (PvdA) woensdag voor de AVRO-radio.

Toen na ''de nacht van Wiegel'' D66 het kabinet vaarwel zei volgde een overleg op het Catshuis tussen PvdA-partijgenoten fractievoorzitter Melkert, staatssecretaris Benschop, Peper en Kok'. Laatstgenoemde was volgens Peper "de meest kritische" over voortzetting van het kabinet. Ik dacht echt, er valt niets meer te redden aan dit kabinet", aldus Peper.

Dat Kok later toch nog brood zag in de voortzetting van Paars 2 had volgens Peper te maken met de economische situatie. "In het voorjaar hadden we nog fors moeten bezuinigen, daarna kwam Zalm met de een na de andere meevaller. We hebben ons gewoon laten verdoven door die economische situatie", aldus Peper.

'Nederland schendt rechten kinderen'

Ons land schiet tekort in de hulp aan mishandelde kinderen én de opvang van minderjarige asielzoekers. De Nederlandse aanpak strookt niet met het VN-verdrag voor de rechten van het kind.

Dit commentaar staat te lezen in het rapport 'Opgroeien in de Lage Landen' van het Kinderrechtencollectief. Volgens het collectief, dat bestaat uit diverse kinderrechtenorganisaties, kunnen door wachtlijsten kinderen niet snel genoeg worden geholpen en beschikken veel hulpverleners niet over de juiste kennis.

Het Kinderrechtencollectief wil meer aandacht voor kindermishandeling zodat die eerder kan worden gesignaliseerd. Minderjarige asielzoekers moeten betere toegang krijgen tot basisvoorzieningen als onderwijs, huisvesting en medische zorg.

Broos mogelijke opvolger Waseige

KingShakur wist ons vandaag het volgende te melden:

Hugo Broos, ex-international, ex-speler van Anderlecht en Club Brugge, succestrainer bij Anderlecht en Club Brugge, wordt genoemd als de opvolger van Robert Waseige die opstapt na het WK.

In een interview met de Belgische TV heeft Hugo Broos, die ook in Japan verblijft, toegegeven dat hij momenteel gesprekken voert met de Belgische Voetbalbond. Volgende week zou een beslissing vallen of men nu wel of niet samen gaat werken.

Hij staat goed aangeschreven bij zowel de Vlaamse als de Waalse pers in België, iets wat in een land met een taalgrens als heel belangrijk pluspunt geldt.

[WK] Uitslag Verenigde Staten - Portugal

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De VS heeft in een bloedstollende wedstrijd Portugal met 3-2 verslagen.

Al in de vierde minuut passeerde John O'Brien keeper Vitor Baia. Een paar minuten later werd het bijna 2-0. Baia had nauwelijks grip op de vrije trap van NAC-speler Earnie Stewart. Eddie Pope (DC United) schoot de bal hard in het zijnet. De Portugezen werden in de eerste helft bij vlagen weggespeeld.

Via een eigen doelpunt kwam de VS op 2-0. Costa passeerde zijn eigen doelman. Een mislukte Amerikaanse voorzet carambolleerde tegen de rug van Costa in het Portugese doel. Het leed werd nog erger voor de Portugezen. Een kopbal van de geheel vrijstaande McBride zorgde voor een 3-0 voorsprong. De Portugees Beto verkleinde de achterstand (3-1).

In de tweede helft had Portugal meer overwicht, maar scoorde slechts eenmaal. Dit keer schoot de Amerikaan Agoos in eigen doel.

Op 10 juni speelt de VS tegen Zuid-Korea, dat dinsdag met 2-0 van Polen won.

[Uitslag] VS - Portugal

Gigantische schok in groep D vandaag. Het team van de Verenigde Staten versloeg Portugal met 3-2. Al in de 36e minuut keek Portugal tegen een haast onoverbrugbare 3-0 achterstand aan. Het waren allen goals door slordig en nonchalant verdedigen aan Portugese zijde. De 1-0, na 4 minuten spelen, kwam op naam van Ajacied John O'Brien. Vitor Baia en een verdediger bij de tweede paal stonden elkaar in de weg en O'Brien kon de bal van dichtbij snoeihard in het net werken. De 2-0 kwam na tot twee maal toe slecht wegwerken in de Portugese verdediging. Uiteindelijk belande de bal bij een Amerikaan die een voorzet voor het doel gaf. Jorge Costa veranderde de bal van richting, waardoor hij zijn eigen doelman passeerde. De 3-0 kwam tot stand uit een prachtige voorzet waar uit Brian McBride vrij kon inkoppen. Vlak voor rust pikte Portugal dan toch één doelpunt mee. Vanuit een corner caramboleerde de bal twee keer in een gunstige manier voor Portugal. Beto kreeg er als laatste zijn voet tegen: 3-1.

In de tweede helft voerde Portugal de druk hoog op, maar ze konden het de Amerikanen niet al te lastig maken. Toch kwam de 3-2 voor Portugal in de 71e minuut. De 34-jarige WK-debutant Jeff Agoos schoot de bal ongelukkig in eigen doel op een Portugese voorzet. Doordat hij de bal met z'n schenen raakte gaf hij er een verkeerde richting aan. Portugal had nog enige kansen op de gelijkmaker, maar het mocht niet zo zijn.

De VS doen wat Nederland in de kwalificaties tot tweemaal toe niet lukte: Portugal verslaan. En zorgden voor de grootste verassing in het WK tot nu toe, groter zelfs dan de 1-0 winst van Senegal op Frankrijk, en misschien wel de grootste schok in de Noord-Amerikaanse voetbalhistorie. Tot ieders verbazing zal Zuid Korea - USA nu de topwedstrijd worden in Groep D. Beiden hebben 3 punten, tegen de 0 punten van Polen en Portugal.

Portugal: Vitor Baia, Jorge Costa, Fernando Couto (capt), Luis Figo, Joao Pinto, Pauleta, Rui Costa, Sergio Conceicao, Petit, Beto, Rui Jorge.

USA: Brad Friedel, Frankie Hejduk, Pablo Mastroeni, John O'Brien, Earnie Stewart (capt), Jeff Agoos, DaMarcus Beasley, Brian McBride, Landon Donovan, Anthony Sannah, Eddie Pope.

Scheidsrechter: Byron Moreno (Ecu).

Zahovic voortijdig naar huis?

Met tranen in de ogen maakte Srecko Katanec bekend dat hij na dit WK stopt als Sloveense bondscoach.

Katanec haalde in de openingswedstrijd tegen Spanje sterspeler Zlatko Zahovic naar de kant en die was daar zo boos over dat hij zijn coach enkele persoonlijke verwensingen naar het hoofd slingerde.

Omdat het niet de eerste keer is dat Zahovic voor problemen zorgt zou de Sloveense bond naar verluid plannen maken om de spelmaker naar huis te sturen.

Frans blessureleed

Van Frankrijk wordt gezegd dat het twee elftallen kan opstellen die niet zouden misstaan op dit WK. Grootspraak of realiteit, we zullen het snel weten.

Voor hun partij tegen Uruguay is ook Lilian Thuram toegevoegd aan het lijstje gebleseerden, waar ook Zinedine Zidane en Youri Djorkaeff op terug te vinden zijn.

Lemerre heeft nog wel wat opties voor de rechterflank. Willy Sagnol en Mikael Silvestre zijn inderdaad niet van de minste. Wie de rol van spelverdeler op zich zal moeten nemen, is veel minder duidelijk.

Recoba vreest een pro-Frans complot

Alvaro Recoba middenvelder van Uruguay is bang dat er een complot tegen zijn team zou kunnen zijn wanneer zij donderdag tegen Frankrijk zullen aantreden. "De belangen zijn te groot in deze wedstrijd, en het zou niet goed zijn voor de organisatoren om de kampioenen al in de eerste ronde te verliezen," zei hij.

Na Frankrijk's verlies tegen Senegal afgelopen vrijdag, en Uruguay's 2-1 verlies tegen Denemarken, zou een verlies voor beide uitschakeling betekenen.

Recoba's vrees werd aangewakkerd door de winst van Brazilië op Turkije, waarin Brazilië beloont werd met een late discutabele strafschop en twee Turkse spelers werden weggestuurd.

"Ik wil niet graag geloven dat er een complot tegen Uruguay zou kunnen zijn, maar je weet maar nooit," ging hij door.

Ondanks zijn verdenkingen, is Recoba er zeker van dat Uruguay een betere indruk zal achterlaten tegen Frankrijk dan tegen Denemarken afgelopen zaterdag. "We zullen erg ambitieus zijn," zei hij. "Zelfs een gelijkspel is nutteloos voor ons, dus zullen we er helemaal voor gaan vanaf het begin."

De Coach Victor Pua zou het systeem kunnen veranderen naar een 3-4-1-2 voor deze wedstrijd, maar met de spierproblemen van Dario Silva zou Frederico Magallanes welleens in de basis kunnen staan.

Rest Ozzfest tour afgelast [update]

De laatste serie Ozzfests in Europa zijn afgelast, het gaat om Portugal, Zwitserland, Denemarken, Zweden, Finland en twee keer Rusland. Eerder was op de 2e Ozzfest dag in Ierland Ozzy zelf al gecancelled. Het management (Sharon Osbourne) heeft dit aan Pollstar bevestigd.

Er is geen reden gegeven, maar het gerucht gaat dat Zakk Wylde ziek is. Ook voor het Nederlandse optreden gingen er al geruchten dat Ozzy zelf niet zou komen.

Tool keert terug naar Amerika, waarmee ook het optreden op het Norwegian Wood festival komt te vervallen. (Zie news op toolshed.down.net).

De USA edities gaan voorlopig nog gewoon door.
------

Er is inmiddels een officieel statement:
"The remaining dates of the European leg of Ozzfest 2002 have been cancelled to allow guitarist Zakk Wylde to return home early to recuperate from mental and physical exhaustion. Ozzfest 2002 has been a particularly grueling tour for Wylde as he does double duty opening the show with his band BLACK LABEL SOCIETY and then closing the show as Ozzy's guitarist. Wylde has worked non-stop for over a year recording and touring with Ozzy and recording his own record 1919 Eternal with his band BLACK LABEL SOCIETY."

Met dank aan www.festivalinfo.nl voor de foto.

Hakan Ünsal honderdste rood op WK

De rode kaart die Turks international Hakan Ünsal maandag incasseerde in het duel met Brazilië, komt in de recordboeken. De verdediger van de Blackburn Rovers is de honderdste speler die op de eindronde van een WK uit het veld wordt gestuurd.

Hakan Ünsal werd in de slotfase beboet voor het wegtrappen van de bal, incasseerde daarvoor zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en kon vroegtijdig vertrekken. Eerder in de wedstrijd met de Brazilianen had Alpay al een rode kaart gekregen voor het neerhalen van Luizão.

Al sinds het eerste WK, dat in '34 in Uruguay gehouden werd, hebben scheidsrechters de mogelijkheid om spelers wegens wangedrag uit het veld te sturen. De wereldvoetbalbond FIFA besloot echter pas in de aanloop naar het WK'70 in Mexico tot de invoering van gele en rode kaarten.

De eerste speler die tijdens een WK van het veld gestuurd werd, was de Uruguayaanse aanvoerder Mario de la Casas in het duel tegen Roemenië in 1930. De eerste speler die het veld moest verlaten met een rode kaart, was de Chileen Carlos Caszely op 14 juni 1974. Hij werd bestraft voor het trappen van de West-Duitse international Berti Vogts.

In de historie van het WK werden spelers van Brazilië en Argentinië het vaakst weggestuurd: beiden acht keer. Daarachter volgen Uruguay en Kameroen met elk zes uitsluitingen, West-Duitsland en Hongarije ieder vijf.

Kameroens international Rigobert Song is tot nu toe de enige speler die twee rode kaarten kreeg. De verdediger werd zowel tijdens het WK'94 in de Verenigde Staten als tijdens het WK'98 in Frankrijk van het veld gestuurd.

De minste rode kaarten werden gegeven in Brazilië in '50 en in Mexico in '70 namelijk geen De meeste rode kaarten kwamen op t vorige WK in Frankrijk '98 voorbij wel 22! respectievelijk 2e en 3de zijn Italië '90 met 16 en USA '94 met 15 uisluitingen. Dit WK staat de teller nu op 3 maar er zullen nog velen volgen

WK 2002 2 keer duurder dan vorige

ZaRuS wist ons vandaag het volgende te melden:

Zelfs de wereldvoetbalbond FIFA ontkomt niet aan de heersende financiële mailaise. Het wereldkampioenschap dat vandaag begint is twee keer zo duur als het toernooi van vier jaar geleden in Frankrijk.

Dit komt door de aanslagen op 11 september en door het feit dat het WK in twee landen wordt gehouden. De FIFA geeft organiserende landen een budget om een deel van de kosten op te vangen. De bijdrage voor Frankrijk in 1998 was 108 miljoen euro. Dit bedrag is nu verdubbeld en over Japan en Zuid-Korea verdeeld.

Ook het prijzengeld is flink gestegen met 51 procent. Hiervoor is 173 miljoen euro beschikbaar. De aanstaande wereldkampioen gaat met 13,3 miljoen euro naar huis. In totaal is de FIFA dus 560 miljoen euro kwijt.

[WK] Uitslag Rusland - Tunesië

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De wedstrijd tussen Rusland en Tunesië is geëindigd in een 2-0 overwinning voor Rusland.

Rusland heeft zijn openingswedstrijd van dit WK afgesloten met een 2-0 overwinning op Tunesië in Kobe. In de eerste helft was Rusland veel meer in balbezit en viel regelmatig aan. Vooral de schoten van afstand vielen op. Tunesië kon dit echter beantwoorden met messcherpe counters. Sellimi miste een grote kans en door geklungel achterin schoot Nikiforov bijna in eigen goal.

In de tweede helft kwam Rusland op voorsprong door toedoen van de keeper van Tunesië die de bal heel knullig in de voeten van een Rus gooide. Titov maakte vervolgens de goal vanaf de rand van de 16 meter. Vlak daarna kreeg Rusland een dubieuze penalty die Karpin zonder problemen benutte.

Tunesië probeerde daarna nog aan te zetten. Maar meer dan een Schwalbe van Jaziri, die terecht met geel beloond werd, gebeurde er niet veel meer voor de goal van Rusland.

Meer nieuws rond het WK vind je op de FOK! WK Manager!

McDonalds moet betalen

Hindoe- en vegetariërverenigingen hebben een rechtszaak gewonnen die ze aangespannen hadden tegen McDonalds.

De patatboer moet nu 6.85 miljoen Pond schadevergoeding aan de verenigingen betalen.
McDonalds claimde dat de Franse frietjes vegetarisch waren. Onderzoek wees echter uit dat de olie die McDonalds gebruikt om haar producten te bakken kleine hoeveelheden vlees bevat om de smaak te beïnvloeden.

McDonalds erkent de fout en heeft een vegetarisch panel opgericht dat in de toekomst producten zal onderzoeken op hun vegetarisch gehalte.



Waar de verenigingen het gewonnen geld voor gaan gebruiken is niet bekend.

KoRn albumrelease live

KoRn zou KoRn niet zijn als ze voor de launch van het nieuwe album Untouchables weer iets unieks heeft bedacht. Op 11 juni (de Amerikaanse releasedatum) geeft KoRn een optreden in New York waarbij alle nummers van Untouchables worden gespeeld.

Het concert wordt live uitgezonden in 40 filmtheaters in dertig verschillende steden in Amerika. Het concert is in de nacht van 10 op 11 juni vanaf 03.00 uur ook live op internet te volgen via www.mtv.com.

Voorafgaand aan het concert is er een half uur durende documentaire te zien met unieke beelden van de opnamen van Untouchables. Ga voor meer details naar: www.korntv.com.

[Uitslag] Rusland - Tunesië

Rusland - Tunesië (2-0)

Rusland heeft zijn openingswedstrijd van dit WK afgesloten met een 2-0 overwinning op Tunesië in Kobe. In de eerste helft was Rusland veel meer in balbezit en viel regelmatig aan. Vooral de schoten van afstand vielen op. Tunesië kon dit echter beantwoorden met messcherpe counters. Sellimi miste een grote kans en door geklungel achterin schoot Nikiforov bijna in eigen goal.

In de tweede helft kwam Rusland op voorsprong door toedoen van de keeper van Tunesië die de bal heel knullig in de voeten van een Rus gooide. Titov maakte vervolgens de goal vanaf de rand van de 16 meter. Vlak daarna kreeg Rusland een dubieuze penalty die Karpin zonder problemen benutte.

Tunesië probeerde daarna nog aan te zetten. Maar meer dan een Schwalbe van Jaziri, die terecht met geel beloond werd, gebeurde er niet veel meer voor de goal van Rusland.

Opstellingen:

Rusland:
Nigmatoellin, Solomatin, Onopko, Nikiforov, Kovtoen, Karpin, Titov, Semsjov (46.Chochlov), Pimenov, Bestjastnich (55. Sytsjov), Izmailov (78. Alenitsjev)

Tunesië
Boumnijel, Jaziri, Jaidi, Badra (83. Zitouni), Trabelsi, Bouzaiene, Mkacher, Bouazini, Gabsi (67. Mhadhebi), Achour, Sellimi (67. Baya)

Scoreverloop:1-0 Titov (59'), 2-0 karpin (63'/pen)

Geel: Semsjov bij Rusland en Gabsi en Jaziri bij Tunesië

Ontsnapping door vissaus en snaren

buttman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zesentwinting Vietnamse drugsverslaafden zijn wel op een hele bijzondere manier uit hun kliniek ontsnapt. Door een Vietnamse vissaus zijn de tralies gaan roesten, waarna het makkelijk was om met gitaarsnaren de tralies door te vijlen.

De zesentwintig zaten verplicht in de kliniek. Zestien van de ontsnapten zijn door bewakers van de kliniek weer opgepakt.

Zelfmoordaanslag op bus in Israël

beeman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Minstens zestien doden zijn er gevallen bij een zelfmoordaanslag op een bus in het noorden van Israël bij het plaatsje Megiddo. Er zijn ongeveer 45 mensen gewond geraakt, waarvan tien ernstig.

De aanslag is vermoedelijk gepleegd door het laten ontploffen van een autobom toen de bus langsreed. Andere bronnen beweren dat een langsrijdende auto ontplofte toen de bus op een halte gestopt was. De bus is daarna volledig uitgebrand. In de bus zaten veel soldaten die op weg waren naar hun basis na hun verlof.

De Islamitische Jihad heeft de aanslag telefonisch opgeëist. Het veiligheidskabinet van Israël komt vandaag bijeen om te vergaderen over de ontstane situtie. De woordvoerder van de Israëlische regering, Avi Peznar, heeft verklaard dat "de Palestijnse leider Arafat terroristische organisaties aanmoedigt om aanslagen te plegen".

Winnaars kaarten voor DIFFERENT!

De afgelopen week maakte je kans op 2 kaartjes voor Cats'n'Chicks dat plaats vindt op 7 juni vanaf 21:30 in de Lichtfabriek in Haarlem.



De vraag was: Wanneer was de vorige editie van DIFFERENT?
Het goede antwoord moest zijn: 4 mei 2002

De winnaars van 2 kaartjes voor Different zijn geworden:

de_letter_r
Pu1sar
hornage
besmart
Pro-Rechtvaardigheid


Gefeliciteerd! Jullie ontvangen vandaag nog een mailtje met daarin de nodige gegevens.

Niet gewonnen en ga je zelf naar DIFFERENT? Neem dan je speelgoedkat mee! Om het feest extra glans te geven verzoekt DIFFERENT iedereen die wil komen een speelgoedkat mee te nemen. Groot, klein, zwart, paars, oranje maakt niet uit. Voordat ze het beest in de zaal plaatsen, voorzien ze het beest van een label met je naam erop. De leukste, liefste of mooiste kat wordt beloond. Althans, de eigenaar, want die krijgt twee gratis kaarten voor de volgende editie van DIFFERENT.

De eigenaren van de katten worden zowieso beloond, want iedereen die aan de deur een kat laat zien, krijgt ¤ 2,50 korting op zijn kaartje. Neem geen echte katten mee, dat zou zielig zijn...

Handige dieven verwisselen beeldje

joris had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Handige dieven hebben hun misdrijf goed verborgen weten te houden voor de buitenwereld.

Meer dan een week geleden werd een bronzen beeldje gestolen van de Zwitserse kunstenaar Alberto Giacometti. De diefstal werd echter pas een week later opgemerkt door een medewerker van de Hamburger Kunsthalle, waar het beeld stond. De man ontdekte dat het bronzen kunstobject vervangen was door een houten exemplaar.

Het bronzen sculptuur heeft een geschatte waarde van 500.000 euro. Waarschijnlijk hebben de dieven het tijdens een open museumnacht gestolen.

Zwanger ondanks voorbehoedmiddel

joris had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het anticonceptiemiddel Implanon, wat vrouwen drie jaar had moeten beschermen tegen ongewenste zwangerschappen, heeft geleid tot twintig zwangere vrouwen.

Vijftien vrouwen hebben een rechtszaak aangespannen om een schadevergoeding te krijgen voor valse voorlichting over dit anti-conceptiemiddel. Het getuigenverhoor begint vandaag als drie van de vrouwen verhoord gaan worden door de rechtbank in Den Bosch.

De fabrikant van dit middel, Organon, zegt in een verklaring: "Implanon is het betrouwbaarste voorbehoedmiddel van dit moment, mits dit volgens instructie wordt ingebracht".

Organon geeft dus de schuld aan de artsen die het middel geïmplementeerd hebben bij de vrouwen. Het middel bestaat uit een staafje dat in het bovenlichaam geplaatst wordt en een hormoon aan het lichaam afgeeft dat zwangerschappen zouden moeten voorkomen.

Rivaldo komt er met boete vanaf

De FIFA heeft Rivaldo met een boete van 7500 euro bestraft voor zijn onsportieve actie in de slotfase van het duel tegen Turkije.
Hakan Ünsal schoot in de slotfase van dat duel een bal tegen het been van de Braziliaan aan, waarop Rivaldo net deed alsof hij hard aan zijn gezicht was geraakt.
De Turk kreeg daarop zijn tweede gele kaart en is één wedstrijd geschorst.
De FIFA heeft aangekondigd Rivaldo bij een vergelijkbare actie zwaarder te zullen straffen.

Vrouwen liegen beter dan mannen

Esposa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vrouwen liegen veel beter dan mannen. De heren vallen makkelijk door de mand doordat ze - onder druk van de leugen - aarzelen tijdens het spreken.

Onderzoek van de universiteit van Edinburg in Schotland wijst uit dat mannen liefst twee maal zoveel stiltes laten vallen als ze de feiten verdraaien. Ze herhalen hun woorden of vullen de stiltes met een 'eh'.

Vrouwen zijn over het algemeen vlottere sprekers en weten de stiltes te beperken, waardoor ze makkelijker wegkomen met een leugen. De onderzoekers weten niet of het 'betere liegen' aangeboren is of een kwestie van opvoeding.

50 vermiste vrouwen door varkens gegeten

Heavenly had ons via de newssubmit het volgende te melden: 50 vermiste vrouwen zijn mogelijk door varkens verorbert.

4 handen, 4 voeten en tenminste 1 hoofd zijn ontdekt in de vriezer van een varkenshouderij in Vancouver, Canada. Een man wordt onder verdenking gehouden van het om het leven brengen van 7 vrouwen en de politie is nog steeds op zoek naar mogelijk 39 andere vrouwen die al 7 jaar vermist worden.

De mede-eigenaar van de varkenshouderij, Robert Pickton, wordt aangeklaagd met "murder in the first degree". Familieleden van de mogelijke slachtoffers waren ontsteld toen het verhaal via de media en tv gebracht werd, voordat zij op de hoogte gebracht waren van het nieuws.

De politie heeft de leden van de families, van de vermiste vrouwen, opgeroepen DNA monsters te verzamelen, in een poging de lichaamsdelen te indentificeren. Opgravingen op de varkenshouderij beginnen binnenkort om zien of er meer lichaamsdelen gevonden kunnen worden.

Berlijn voor Linux, tegen Microsoft

Pseudo? had ons via de newssubmit het volgende te melden:  

De Duitse overheid neemt het voortouw bij het gebruik van open standaarden voor computerprogramma's. Duitsland sloot gisteren een overeenkomst met IBM om onder meer Linux te stimuleren. Nederland is nog niet zover.  

De overeenkomst die de Duitse overheid gisteren heeft gesloten met automatiseerder IBM en de Duitse softwareleverancier SuSE is een zware slag voor Microsoft. Duitsland kiest niet voor het Windows-besturingssysteem, maar voor 'open source'-software. Dit is gratis programmatuur waarvan de broncode, de basis, openbaar is. De software van Microsoft is geheim en zwaar beveiligd tegen pottenkijkers. Met de overeenkomst kiest de Duitse overheid voor goedkope, betrouwbare en veilige computersystemen. De Nederlandse overheid heeft nog geen voorkeur uitgesproken voor 'open source' en blijft voor een belangrijk deel afhankelijk van producten van bijna-monopolist Microsoft.

De Duitse overheid, IBM en SuSE hebben afgesproken dat federale overheden, deelstaten en gemeenten kortingen krijgen op apparatuur van IBM waarop de SuSE-versie van het besturingssysteem Linux draait. Nadere financiële details werden niet bekendgemaakt. ,,Linux is op dit moment het beste alternatief voor Windows'', zei de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Otto Schily gisteren. ,,Het zorgt voor meer heterogeniteit in onze software.''

Overheden zoals in Duitsland stimuleren het gebruik van open standaarden voor computerprogramma's. Het besturingssysteem Linux is in veel gevallen goedkoper en betrouwbaarder dan Microsoft Windows. Bovendien zijn overheden niet graag afhankelijk van één leverancier, in de meeste gevallen marktleider Microsoft dat naar schatting 90 procent van alle pc's bestuurt. Open source-software wordt algemeen gezien als stabieler en resistenter tegen virussen en andere vormen van cyberterreur.

Dief bedwelmt slachtoffers met tongzoen

Pseudo! had ons via de newssubmit het volgende te melden:
   
Een 25-jarige man afkomstig uit Noord-Afrika heeft in de Amsterdamse binnenstad diverse slachtoffers beroofd, nadat hij ze een bedwelmende tongzoen had gegeven.

De man versierde in het uitgaansleven voornamelijk mannen en ging met hen mee naar een hotel of woning. Op het toilet liet hij vervolgens een tabletje met een sterk verdovend middel oplossen en bewaarde het goedje in zijn mond.

Door middel van een lange tongzoen liet hij het spul daarna in de mond van zijn slachtoffers lopen, die na het doorslikken ervan volledig buiten bewustzijn raakten.

Ongeveer dertien uur later werd het slachtoffer vaak pas weer wakker, beroofd van kledingstukken geld, sieraden en waardevolle spullen.

Verder klaagden zij allemaal over sufheid, verwardheid en evenwichtsstoornissen.

Bij de politie zijn in ieder geval zes aangiften binnengekomen tegen de man, die illegaal in ons land verblijft, maar verwacht wordt dat er veel meer slachtoffers zijn gevallen die uit schaamte geen aangifte doen. Onbekend is of de man alleen mannen of ook vrouwen heeft verleid tot zijn verdovende zoenen.

De man is inmiddels ingerekend door de politie en zit achter slot en grendel. Hij ontkent alles, maar dat zal hem waarschijnlijk niet veel opleveren. Een beveiligingscamera van een hotel heeft de man op tape staan. In dat hotel zijn twee slachtoffers gemaakt.

Dutchbatter zag verdwenen foto

Pseudo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een hulpverlener van Dutchbat die in Srebrenica heeft gezeten, zegt foto's te hebben gezien van het verdwenen fotorolletje dat volgens Defensie vernietigd zou zijn. De man zei dat dinsdag in het televisieprogramma Nova.

Hij vertelde dat hem een foto is getoond die ,,voor 99 procent'' lijkt op een situatie die ook op het verdwenen rolletje stond.

Hij kreeg de foto's te zien tijdens een debriefingsgesprek met twee hoge militairen. De foto leek volgens hem op een schets die is gemaakt op aanwijzing van de maker van de verdwenen foto's. Op de foto waren acht of negen lichamen te zien die op hun buik op een grasveld lagen.

De man is bereid deze verklaring onder ede af te leggen voor de parlementaire enquîtecommissie Srebrenica. Het CDA wil hem daarvoor oproepen.

Drachtige teckel in vijver omgebracht

Talk2me had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Arie Douma en Diana Langers dierenambulance medewerkers van de stad Leeuwarden hebben een gruwelijke vondst gedaan. De twee hebben een karkas gevonden van een drachtige teckel. Het karkas is gevonden in het Dr. Zamenhofpark.

Alleen de baarmoeder was nog intact en bevatte vijf tot zes puppy's. Vermoed wordt dat de eigennaar de teckel heeft verdronken omdat deze moest werpen.

Kinderen hebben vermoedelijk de zak op het droge gehaald. De medewerkers hebben aangifte gedaan.

Wetsontwerp voor verbod Batasuna

Talk2me had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een grote meerderheid van het Spaanse parlement heeft in gestemd voor een wetsontwerp die de extremistische Baskische partij Batasuna verbied. Batasuna is de politieke vleugel van de separatistische terreurbeweging ETA.

304 Palementariërs stemden voor en slechts 16 stemden tegen, de tegen stemmers waren onder andere de radicale partij Verenigd Links.

Op 25 juni buigt de Spaanse senaat zich over het voorstel.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
review
Tales of Kenzera: ZAU
©FOK.nl e.a.