[Uitslag] Duitsland - Ierland

Duitsland-Ierland 1-1
Dit treffen tussen de Duitsers en de Ieren begint aardig fel. De mouwen worden opgestroopt, het blijft hard maar fair en er vallen geen kaarten. Beiden krijgen een aardige kans. In de negentiende minuut is het dan plotseling raak als topscoorder Klose na een perfecte hoge voorzet van Ballack de 1-0 binnenkopt. Hierna zakt het een klein beetje in al schiet Holland van afstand net naast en moeten Kahn en Given af en toe handelend optreden om gevaar te voorkomen.

De tweede helft start wat minder fel dan de eerste helft maar het spel gaat erg snel over en weer. Ierland probeert het met hoge ballen voor het doel en Duitsland met gevaarlijke counters. Ierland is uiteindelijk voor het eerst zeer gevaarlijk via een hoge pass richting strafschopgebied die precies in de voeten van Duff gekopt wordt, maar die faalde tegenover de ervaren Kahn, die hem goed onder druk zette. Niet lang daarna ligt het Ierse doel flink onder vuur door Ballack maar die kopt eerst net over en mist daarna net van grote afstand.
Jancker maakt het de Ieren met een zwak hart moeilijk wanneer hij alleen op Given af gaat maar de keeper komt goed uit.

De slotfase is de spannendste tot nu toe met gevaarlijke momenten aan beide kanten, Kahn moet zich met gevaar voor eigen leven voor een aanstormende Ierse aanvaller storten om redding te brengen en aan de andere kant wil de uitkomende Given de bal wegtrappen na een net iets te diepe pass maar zit mis, gelukkig voor hem rekende niemand daar op. Dan zet Ierland vlak voor tijd nog een keer alle zeilen bij, daar ze liever 2-0 verliezen dan er niet alles aan gedaan te hebben om gelijk te maken. Na een grote misser van Quinn die de Duitsers en vooral Völler erg boos en nerveus maakt, en dat blijkt terecht want Robbie Keane maakt diep in de blessuretijd alsnog de gelijkmaker met een onhoudbaar schot van dichtbij waar Kahn nog een hand tegenkreeg. En de Ieren bouwen een feestje!

Duitsland: Kahn, Linke, Ramelow, Ziege, Hamann, Jancker(Bierhoff 74'), Klose(Bode 85'), Ballack, Schneider(Jeremies 89'), Metzelder, Frings

Ierland: Given, Finnan, Harte(Reid 73'), Staunton(Cunningham 85'), Holland, Duff, Robbie Keane, Kilbane, Kinsella, Breen, Kelly(Quinn 72')

Scoreverloop: Klose (19'), Robbie Keane (92')