Recoba vreest een pro-Frans complot

Alvaro Recoba middenvelder van Uruguay is bang dat er een complot tegen zijn team zou kunnen zijn wanneer zij donderdag tegen Frankrijk zullen aantreden. "De belangen zijn te groot in deze wedstrijd, en het zou niet goed zijn voor de organisatoren om de kampioenen al in de eerste ronde te verliezen," zei hij.

Na Frankrijk's verlies tegen Senegal afgelopen vrijdag, en Uruguay's 2-1 verlies tegen Denemarken, zou een verlies voor beide uitschakeling betekenen.

Recoba's vrees werd aangewakkerd door de winst van Brazilië op Turkije, waarin Brazilië beloont werd met een late discutabele strafschop en twee Turkse spelers werden weggestuurd.

"Ik wil niet graag geloven dat er een complot tegen Uruguay zou kunnen zijn, maar je weet maar nooit," ging hij door.

Ondanks zijn verdenkingen, is Recoba er zeker van dat Uruguay een betere indruk zal achterlaten tegen Frankrijk dan tegen Denemarken afgelopen zaterdag. "We zullen erg ambitieus zijn," zei hij. "Zelfs een gelijkspel is nutteloos voor ons, dus zullen we er helemaal voor gaan vanaf het begin."

De Coach Victor Pua zou het systeem kunnen veranderen naar een 3-4-1-2 voor deze wedstrijd, maar met de spierproblemen van Dario Silva zou Frederico Magallanes welleens in de basis kunnen staan.