[WK] Uitslag Verenigde Staten - Portugal

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De VS heeft in een bloedstollende wedstrijd Portugal met 3-2 verslagen.

Al in de vierde minuut passeerde John O'Brien keeper Vitor Baia. Een paar minuten later werd het bijna 2-0. Baia had nauwelijks grip op de vrije trap van NAC-speler Earnie Stewart. Eddie Pope (DC United) schoot de bal hard in het zijnet. De Portugezen werden in de eerste helft bij vlagen weggespeeld.

Via een eigen doelpunt kwam de VS op 2-0. Costa passeerde zijn eigen doelman. Een mislukte Amerikaanse voorzet carambolleerde tegen de rug van Costa in het Portugese doel. Het leed werd nog erger voor de Portugezen. Een kopbal van de geheel vrijstaande McBride zorgde voor een 3-0 voorsprong. De Portugees Beto verkleinde de achterstand (3-1).

In de tweede helft had Portugal meer overwicht, maar scoorde slechts eenmaal. Dit keer schoot de Amerikaan Agoos in eigen doel.

Op 10 juni speelt de VS tegen Zuid-Korea, dat dinsdag met 2-0 van Polen won.