FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 4 juni 2002

Haider niet gewenst bij forum in Berlijn

In Berlijn vindt deze week een forum plaats over Europese kwesties. Haider, een extreemrechtse Oostenrijkse politicus, werd daarvoor uitgenodigd om uitleg te geven over extreemrechts populisme in Europa. De organisatie heeft is nu toch van mening veranderd en heeft Haider gevraagd weg te blijven. Aanleiding daartoe zijn enkele uitspraken die de politicus maakte over de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Joschka Fischer.

Eerder liet Fischer al weten niet te komen, toen hij had vernomen dat Haider ook werd verwacht. Jörg Haider, leider van de Oostenrijkse Vrijheidspartij FPÖ, reageerde daarop met de woorden "liever niet te vergaderen met iemand die openlijk sympathie uit voor terrorisme".

Hierop reageerde de organisatie van het forum door Haider te melden dat hij niet welkom was op de bijeenkomst.

Belgisch personeel bezet KPNQwest vestiging

KPNQwest is failliet, en daar is het personeel van de Belgische vestiging in Hoeilaart niet blij mee. Uit protest tegen de snelle sluiting van het bedrijf bezetten de werknemers het bedrijf. Een groot deel van het personeel, namelijk 270 van de 340 werknemers, zijn ontslagen. De overigen hebben een voorlopig contract ondertekend.

Dit betekent dus dat de 70 overgebleven werknemers het netwerk van KPNQwest in Europa draaiende houden. De Belgische vakbonden zijn hier niet over te spreken, aangezien het de kans op een koper vermindert. De socialistische vakbond ABVV schoof al meteen een oplossing naar voren. Volgens hun moesten de Belgische Spoorwegen het netwerk maar overnemen.

Stuwdam in Syri? doorgebroken [update]

ZuPeRMaN, Talk2me, Lucasde3e, ChillyWilly en _BR_ hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het noorden van Syrië zijn vanavond na een dambreuk vier dorpen onder water gelopen. Over het aantal doden ontstaat grote onduidelijkheid. De Syrische autoriteiten maken melding van twee slachtoffers, terwijl het Syrische persbureau SANA spreekt over vele doden.

De stuwdam ligt in de rivier Orontes bij de stad Idlib. Dit is ongeveer 350 kilometer ten noorden van de Syrische hoofdstad Damascus. De dam werd in 1996 gebouwd om regenwater op te vangen.

Zestig miljoen kubieke meter water heeft zich inmiddels over het gebied verspreid. Het gebied zou van de wereld zijn afgesneden en de telefoonverbindingen zouden niet meer werken.

De Syrische televisie meldt dat de eerste scheuren in de dam dinsdagmiddag werden ontdekt. Volgens het Turkse persbureau Anatolië zou zich een explosie hebben voorgedaan, waarna de dam gedeeltelijk instortte.

De bevolking wordt naar hoger gelegen gebieden geëvacueerd. De Turkse overheid maakt zich zorgen. Zij verwacht namelijk een vloedgolf van de rivier in de provincie Hatay (waar de rivier in de Middellandse Zee uitmondt).

En ook Helio Castroneves wil F1 rijden

Tweevoudig Indy 500 winnaar Helio Castroneves wil in de toekomst graag F1 rijden. De Braziliaan wil echter niet zomaar de overstap maken. Castroneves wil alleen F1 gaan rijden bij een competitief team.

Net zoals vele rijders droomt ook Indy 500 winnaar Castroneves van een mooie F1 toekomst. De Braziliaan mag binnenkort al even de F1 wagen van het Toyota team testen, maar dat betekent niet automatisch dat Castroneves volgend jaar in de Formule 1 aan de slag zal gaan voor Toyota.

"Ik droom er nog steeds van om ooit F1 te rijden," geeft Castroneves toe. "Ik ben nu eenmaal Braziliaan en daar is de Formule 1 nog steeds zeer populair. Ik zal echter pas de overstap maken naar de F1 wanneer ik een goede wagen ter beschikking krijg."

Op die manier hoopt Castroneves een flop als die van ex-Cart kampioen Michael Andretti in 1993 bij McLaren te vermijden. De rijders die recent de overstap maakten hebben ondertussen wel meer succes dan de Amerikaan. Toch wil Castroneves niet met Villeneuve of Montoya vergeleken worden.

"Elke rijder heeft zo zijn manier van werken en ik wil mijn eigen pad kunnen kiezen. Maar als ik een zitje aangeboden krijg zal ik dus toch eerst kijken of dat team wel competitief is of niet." Dus geen Minardi of Arrows.

OS 2010 door acht steden gewild

Voor de Olympische Winterspelen van 2010 hebben zich in totaal acht landen kandidaat gesteld bij het Internationaal Olympisch Comite. Het IOC beslist tijdens de ledenvergadering welke landen als beste beoordeeld zijn door hun inspecteurs. Deze gaan dan door naar de definitieve verkiezing. De ledenvergadering vindt plaats in 2003 in Praag.

De steden die zich kandidaat gesteld zijn: La Vella (Andorra), Sarajevo (Bosnië-Herzegovina), Vancouver (Canada), Harbin (China), Salzburg (Oostenrijk), Jaca (Spanje), Pyeongchang (Zuid-Korea) en Bern (Zwitserland).

Figo verklaart zichzelf fit

Sterspeler Luis Figo heeft zichzelf fit verklaard. De middenvelder van Portugal, momenteel voetballer van het jaar, zegt klaar te zijn om op woensdag tegen de VS te spelen.

Figo heeft een seizoen vol blessures achter de rug. 'Op het moment ben ik in een veel betere vorm dan een maand geleden, en natuurlijk hoop ik dat ik morgen kan presteren en meedoen zonder enige vorm van pijn', zegt Figo. Figo heeft dit seizoen twee maanden langs de kant gezeten met een gedeeltelijk gescheurde enkelband. In de Champions League finale van vorige maand tussen Real Madrid en Bayer Leverkusen kon Figo maar 60 minuten spelen.

Figo gaf een te vol gepakt seizoen de schuld van zijn blessure. 'Ik denk dat de rede is dat er zo veel wedstrijden zijn gedurende het seizoen zodat we geen tijd hebben om te rusten zoals we willen, zo veel lichamelijke problemen komen doordat je heel veel druk hebt', aldus Figo.

Franse jongen doodt meisje zoals in Scream

De Amerikaanse griezelfilm Scream heeft een Franse scholier in Nantes op een luguber idee gebracht.

De 17 jarige scholier doodde een 15 jarig meisje zoals hij dat in de film had gezien. Het slachtoffer werd maandag hevig bloedend in een park gevonden. Ze overleed later in het ziekenhuis maar ze kon de naam van haar moordenaar nog zeggen. Tegenover de politie bekende de dader dat de moord geïnspireerd was op de griezelfilm Scream.

Met dank aan: BlueEyeZ, M@RKY M@RK, Almar, LaswA, Bimmel en Evil_Cheese voor de tip via de newssubmit

Eenhoorn: Politiek probleem bij LPF aanklacht

VVD-voorzitter Bas Eenhoorn zit met het doorzetten van de aanklacht van de advocaten Spong en Hammerstein in zijn maag. Eenhoorn die de voorzitter is van een partij die waarschijnlijk een coalitie met de LPF aangaat zegt: ,,Dit schaadt mij bijzonder. Het lijkt erop alsof ze er op uit zijn mij persoonlijk te beschadigen. En als blijkt dat de LPF achter de advocaten staat, maakt dat de zaak des te erger''.

De advocaten Gerard Spong en Oscar Hammerstein eisten vandaag bij het gerechtshof in Den Haag dat het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam alsnog een aantal politici en journalisten moet vervolgen, nadat eerder vandaag de officier van justitie weigerde om tot vervolging over te gaan. De LPF heeft Spong en Hammerstein uitdrukkelijk verzocht om de aanklacht door te zetten.

Volgens Bas Eenhoorn heeft hij nu dan ook ''een politiek probleem''.
De pijlen van de advocaten zijn namens de LPF niet alleen op Eenhoorn gericht, maar ook op de politici Thom de Graaf (fractievoorzitter D66) en PvdA'er Rob Oudkerk. Tegen de journalisten Marcel van Dam (Vara en de Volkskrant), Peter Storm (De Socialist), Matty Verkamman (Trouw), de hele redactie van NRC Handelsblad en een aantal personen die verantwoordelijk zijn voor websites.

De procedure daarvoor is vandaag al in gang gezet.

Tweede Kamer kiest voor deelname JSF

De Tweede Kamer heeft met een meerderheid ingestemd aan deelname van de ontwikkeling van de Joint Strike Fighter. Op het laatste moment stelde de LPF fractie de benodigde gelden beschikbaar, waardoor het kabinetsbesluit met 99 van de 150 stemmen werd gehaald.

Voor 15 mei was de Kamer grotendeels verdeeld over deelname aan de JSF. Met 74 tegen 74 stemmen hielden de partijen elkaar toen in evenwicht. PvdA, D66, de SP en GroenLinks stemden tegen. Het CDA, de VVD, de ChristenUnie en de SGP stemden toen nog voor.

Nu de zetel verhouding is veranderd zijn de aanhangers van deelname in de meerderheid. CDA, VVD, ChristenUnie, SGP en LPF komen samen op een meerderheid van 99 stemmen.

Lijst Pim Fortuyn
Alhoewel Pim Fortuyn eerst tegen het JSF project was vanwege de hoge kosten, leek hij voor zijn dood van mening te zijn veranderd. Herben is altijd al een groot voorstander van de Joint Strike Fighter geweest. Dit komt vooral door zijn voormalige baan als woordvoerder van de Defensie, en de Defensie is altijd meer voor een Amerikaans gevechtsvliegtuig geweest. De LPF fractie stemde op het laatste moment voor deelname.

[Uitslag] Zuid-Korea - Polen

Zuid Korea - Polen (2-0)

De wedstrijd begon met twee agressieve elftallen waarbij Zuid-Korea enkele schoten loste op het doel en uiteindelijk zelfs met 1-0 voor kwam te staan. Polen kwam er in de eerste helft niet echt aan te pas en kwam vlak na de rust met hun eerste echte kans. De Polen hadden alleen overmacht over de kleine Koreanen bij vrije trappen en corners, maar wisten daar geen winst uit te behalen.
In de tweede helft vergrootte Sang Chul Yoo de score voor het team van de Nederlander Guus Hiddink. Polen deed nog enkele pogingen om Zuid-Korea bij te halen, maar het mocht niet baten. Met deze 2-0 overwinning pakt Zuid-Korea de eerste punten ooit in het WK-eindtoernooi.

Opstellingen:

Zuid-Korea:
Woon-Jae Lee, Jin-Chul Choi, Myung-Bo Hung, Tae-Young Kim, Chong-Gug Song, Nam-Il Kim, Sang-Chul Yool (60. Chun-Soo Lee), Eul-Young Lee, Ji-Sung Park,Sun-Hong Hwang (50. Jung-Hwan Ahn), Ki-Hyun Seol (Doo-Ri Cha)

Polen
Dudek, Bak (50' Klos), Waldoch, Hajto, Michal Zewlakow, Krzynowek, Swierczewski, Kaluzny (65' Marcin Zewlakow), Kozminski, Olisadebe, Zurawski (46' Kryszalowicz)

Scoreverloop:1-0 Sun-Hong Hwang (26'), 2-0 Sang-Chul Yool (53')

Geel: Ji-Sung Park, Krzynowek, Hajto

[WK] Uitslag Zuid-Korea - Polen

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De wedstrijd tussen Zuid-Korea en Polen (Groep D) is geëindigd in een 2-0 overwinning voor Zuid-Korea.

De ploeg van Guus Hiddink domineerde vrijwel de gehele eerste helft. In de 26e minuut maakte Sun-hong Hwang dan ook verdient de 1-0 na een voorzet van Eul-Young Lee. In de 37e minuut leek Zuid-Korea op een 2-0 voorsprong te komen, maar dit doelpunt werd (terecht) afgekeurd vanwege buitenspel.

Polen, dat erg teleurstelde, leek de kleedkamer iets beter uit te komen, dan dat het er na de eerste helft in ging. Maar in de 49e minuut was het toch Zuid-Korea dat opnieuw aanviel. Een volley van Park kon maar net worden overgetikt door Dudek. Enkele minuten later (53') kwam Zuid-Korea dan toch op de verdiende 2-0 voorsprong. Sang-chul Yoo maakte een fraaie treffer vanaf zo'n 20 meter.

Morgen om 08:30 uur speelt Rusland tegen Tunesië. Om 11:00 uur zal de Verenigde Staten het opnemen tegen Portugal, en om 13:30 uur staat Duitsland tegen Ierland op het programma.

Meer nieuws rond het WK vind je op de FOK! WK Manager!

[Uitslag] China - Costa Rica

Costa Rica staat bovenaan in Groep C na een 2-0 winst op WK-debutant China. Het lot van China werd bepaald in de tweede helft, na een weinig enerverende eerste helft. China had het beste van het spel in de eerste helft en ook het meeste balbezit, maar kon geen vuist maken.
In de 61e minuut kwam China tegen de verhoudingen in op een 1-0 achterstand te staan. Gomez zette de aanval van Costa Rica op, maar het schot van Wanchope werd geblokt. De bal bleef liggen en Gomez kon vervolgens de bal tussen een kluit van spelers door in het net werken. Veel tijd om van hun zonden te kunnen bezinken hadden de Chinezen niet, want na 4 minuten stond het al 2-0. Een corner werd kort genomen, Gomez draaide van zijn man weg, gaf een voorzet en Wright kon vanaf dichtbij in de lange hoek inkoppen. Costa Rica, een land met minder inwoners dan het aantal geregistreerde voetballers in China, wint met 2-0 van China.

China: Jiang Jin, Wu Chengying, Li Weifeng, Fan Zhiyi (Yu Genwei 74), Sun Jihai (Qu Bo 26), Xu Yunlong, Li Tie, Ma Mingyu, Li Xiaopeng, Yang Chen (Su Maozhen 66), Hao Haidong.
Geel: Tie Li, Xu, Xiaopeng Li.

Costa Rica: Erick Lonnis, Luis Marin, Mauricio Wright, Gilberto Martinez, Carlos Castro, Harold Wallace (Steven Bryce 70), Mauricio Solis, Walter Centeno, Rolando Fonseca (Hernan Medford 57), Paulo Wanchope (Wilmer Lopez 80), Ronald Gomez.
Geel: Marin, Solis, Gomez, Centeno.

Goals: Gomez 61, Wright 65.

Toeschouwers: 27,217
Scheidsrechter: Kyros Vassaras (Griekenland)

[Uitslag] Japan - België

Japan heeft vandaag met 2-2 gelijkspeeld tegen België. Het is de eerste keer in de Japanse historie dat ze een punt halen in de eindronde van een WK.

Het duel kwam pas in de tweede helft echt op gang. In de eerste 45 minuten was Japan fel en jaagde continu op de bal. Ze leden echter veel balverlies en strooiden met foute lange passes. België viel slechts af en toe aan, toch waren de beste twee kansen voor België. Een kopbal van Mark Wilmots wordt knap gered door keeper Narazaki. Even later schiet Bart Goor van dichtbij naast. De Belgen zijn sterker in de lucht dan de kleine Japanners en winnen de meeste kopduels. Door de vele kleine overtredingen komt het spel niet op gang. België toont weinig initiatief en Japan kan geen druk zetten. De teams rusten met een 0-0 tussenstand.

In de tweede helft komt het duel goed op gang, mede dankzij de goede sfeer in het Saitama stadion. In de 57e minuut komt België op voorsprong door een mooie omhaal van Wilmots. Lang kunnen de Belgen echter niet genieten van de voorsprong want Suzuki maakt twee minuten later gelijk voor Japan, na een groot misverstand in de Belgische verdediging. Geert de Vlieger twijfelt bij het uitkomen en 2 Belgische verdedigers laten de bal lopen. Suziki profiteert: 1-1.

Het stadion explodeert in de 68e minuut als Inamoto, die onder contract staat bij Arsenal, Japan op een 2-1 voorsprong zet nadat hij Eric van Meir voorbij sprint. De Japanners worden echter teleurgesteld in de 74e minuut wanneer de verdediging van Japan faalt. De buitenspelval pakt niet goed uit en verdediger Peter van der Heyden kan met een makkelijke lob de keeper van Japan verschalken: 2-2, tevens de eindstand.

Japan: Narazaki, Matsuda, Morioka (Miyamoto 72), Koji Nakata, Inamoto, Hidetoshi Nakata, Ono (Alex 64), Toda, Ichikawa, Suzuki (Morishima 70), Yanagisawa.
Geel: Toda, Inamoto.
Goals: Suzuki 59, Inamoto 69.

België: De Vlieger, Van Meir, Simons, Peeters, Van Der Heyden, Van Buyten, Walem (Sonck 70), Verheyen (Strupar 83), Vanderhaeghe, Goor, Wilmots.
Geel: Van Der Heyden, Verheyen, Peeters, Van Meir.
Goals: Wilmots 57, Van Der Heyden 75.

Toeschouwers: 55,256
Scheidsrechter: W Mattus Vega (Costa Rica)

Prins Claus klaagt roddelblad Prive aan

Prins Claus klaagt weekblad Prive aan. Hij eist dat het artikel dat over hem verscheen in de Prive van 25 mei onrechtmatig wordt verklaard. In dat artikel staat dat prins Claus in Duitsland is opgenomen in een kliniek voor terminale patienten. De RVD noemt het stuk "wansmakelijk en van a tot z gelogen. Er is een grens overschreden."

Prins Claus heeft de roddelpers al twee keer eerder aangeklaagd. Beide keren won hij en moesten de bladen rectificeren. De prins kiest dit keer niet voor een kort geding maar voor een bodemprocedure, om een principiele uitspraak te krijgen.

Hakan definitief terug naar gevangenis

Hakan K. komt niet vrij. De rechter in Alanya bepaalde dinsdag dat de misdadiger alsnog zijn straf moet uitzitten. Dit meldde de hoofdofficier van justitie in Alanya.

Hakan K. was veroordeeld wegens de verkrachting van twee Nederlandse vrouwen in 1995 in Alanya. Ook zat hij een levenslange gevangenisstraf uit voor de moord op Marijke van Dijk. Op basis van een Turkse amnestiewet kwam hij eind maart vrij, maar volgens die wet zou hij niet onder de amnestieregeling vallen.

Het bezoek van Willem-Alexander en Maxima aan Turkije werd gisteren opgeschort omdat niet duidelijk was of hij nu wel of niet vast zat en wat er verder zou gebeuren.

De puntentelling (laatste keer)

Vandaag bleek dat de punten de afgelopen dagen zijn berekend op basis van het team dat je op dit moment bezit. Dit klopt uiteraard niet, daar de punten op basis van het team dat je op 31 mei om 12.00 uur had zouden moeten worden berekend.

Hierdoor kon er dus flink valsgespeeld worden, maar ook mensen die hun team veranderden zonder dat ze dit wisten konden bevoordeeld of benadeeld worden. Het is jammer dat enkele mensen de mogelijkheid hebben aangegrepen in plaats van de fout te melden, maar uiteraard zijn zij inmiddels gezakt in de telling.

Hiermee eindigt het verhaal van de foute puntentelling, nogmaals onze excuses hiervoor,

De managercrew

[WK] Uitslag Japan - België

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De wedstrijd tussen Japan en België (Groep H) is geëindigd in een 2-2 gelijkspel.

In de 57e minuut was het België dat op voorsprong kwam dankzij een doelpunt van Wilmots. Twee minuten later (59') maakte Suzuki van Japan echter alweer gelijk: 1-1. In de 68e minuut nam Japan zelfs de 2-1 voorsprong na een doelpunt van Inamoto. Van der Heyden wist in de 74e minuut België echter weer langszij te brengen: 2-2.

Zodadelijk om 13:30 uur wordt de derde wedstrijd van vandaag gespeeld: Zuid-Korea - Polen.

Meer nieuws rond het WK vind je op de FOK! WK Manager!

[WK] Uitslag China - Costa Rica

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De wedstrijd tussen China en Costa Rica (Groep C) is geëindigd in een 0-2 overwinning voor Costa Rica.

In de eerste helft werd door geen van beide ploegen gescoord. Maar 16 minuten na rust (61') was het Costa Rica dat de 0-1 voorsprong nam dankzij een doelpunt van Gomez. Amper 4 minuten later (65') zette Wright de 0-2 eindstand op het scorebord.

Meer nieuws rond het WK vind je op de FOK! WK Manager!

Computer: Brazilië wint WK

WK 2002 (Algemeen)osado had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na een uitgebreide simulatie van het verloop van de wedstijden denken de wetenschappers van de universiteit van Ulster te weten wie er de winnaar wordt van het WK.

In het computermodel wordt rekening gehouden met veel gegevens zo wordt er in de eerste plaats gekeken naar de relatieve sterkte van de teams, op basis van cijfers van de Fifa. Hieraan werd nog extra informatie toegevoegd zoals de afstand die de teams moeten afleggen om op de speelplaats te komen, en het aantal maal dat de teams moeten reizen tussen Japan en Korea en als laatste hoe lang de rust tussen de wedstrijden is. Nadat alles ingevoerd was werd dit 2000 maal doorgerekend. Hierna kwam de computer uit op een finale tussen Brazilië en Italië. In het meerendeel van de berekingen won Brazilië van Italie.

Naast de computer berekening hebben de heren professoren ook de berekning uitgevoerd op basis van gezond voetbalverstand. Zij kwamen op een finale Argentinië - Italië waarbij Argentinië waarschijnlijk met de winst er vandoor gaat.

Misschien denk je dat deze mensen gelijk hebben? Doe er je voordeel mee voor de FOK! WK Manager!

Man ontloopt mogelijk doodstraf door slapende advocaat

Youri had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Maandag heeft het Amerikaanse hooggerechtshof een terdoodveroordeelde Texaan wiens advocaat sliep tijdens het proces een nieuwe kans gegeven. Bovendien wordt zo mogelijk de weg vrijgemaakt voor een onderzoek naar de kwaliteit van door de rechtbank benoemde advocaten.

Het verzoek van de staat Texas om de veroordeling van Calvin Jerold Burdine te bevestigen werd door het hof geweigerd. Burdine verklaarde dat zijn advocaat tijdens het proces in 1984 en tijdens het vaststellen van de strafmaat gedurende tien minuten insliep.

"Het hooggerechtshof heeft recht gedaan door onacceptabel te verklaren dat een advocaat kan slapen tijdens het proces waar het om dood of leven van een mens gaat", zei Sue Gunawardena-Vaughn van de Amnesty International campagne voor afschaffing van de doodstraf.

Dolle schutters nemen schoolbus onder vuur

Realist_ik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dinsdag is in Thailand een schoolbus door drie gemaskerde mannen onder vuur genomen. Zeker zes leerlingen zijn omgekomen en tenminste elf passagiers raakten gewond.De slachtoffers zijn tussen 13 en 17 jaar oud.

Onbekende aanvallers schoten met M-16 geweren op de bus waar vijfentwintig jongeren in zaten. De chauffeur bleef ongedeerd en kon doorrijden naar een ziekenhuis. De schoolbus was op weg naar een middelbare school in de provincie Ratchabury, vlakbij de grens met Myanmar. Door ongeregeldheden tussen Thailand en Myanmar is de grens al enkele weken gesloten.

Voorlopig tast men in het duister over de motieven van de daders.

Staking piloten Aer Lingus afgelopen

joris had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er is een einde gekomen aan een staking van vijf dagen bij de piloten van het Ierse Aer Lingus. Maandagavond hebben de piloten ingestemd met een nieuw plan over hun werkomstandigheden.

Vorige week kwamen alle vluchten van Aer Lingus te vervallen omdat de piloten donderdag een werkonderbreking begonnen die 24 uur zou duren. De piloten protesteerden hiermee tegen nieuwe arbeidsomstandigheden en roosters. Deze maatregelen waren onderdeelt van een plan om de noodlijdende maatschappij gezond te maken.

Na de eerste dag van de staking zei de maatschappij dat het onmogelijk was de vluchten te hervatten zolang de piloten alle aspecten van het overlevingsplan niet hadden aanvaard. Hierop besloten de piloten het werk niet te hervatten. Men verwacht dat dinsdag alle vluchten van Aer Lingus wordt hervat.

Maltese voetbalfans vluchten voor camera

Dr_Evil had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Honderden voetbalfans die een dag van hun werk spijbelden om een WK wedstrijd in een tent in de Maltese hoofdstad Valletta te kijken waren snel weg toen er een cameraman opdook om de situatie te filmen.

Dit alles om te voorkomen dat hun werkgevers hun op TV zagen. Een Maltese krant meldde dat de werkgevers zelfs werkroosters aangepast hadden zodat hun werknemers de ochtendwedstrijden konden kijken en dan vooral de wedstrijden met Engeland en Italie, maar dit mocht niet baten.

Gouden Griffel voor van Gestel

Elwin had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Gouden Griffel voor het beste jeugdboek voor kinderen tot 12 jaar is gewonnen door Peter van Gestel met Winterijs. De Gouden Penseel voor het mooiste geïllustreerde kinderboek is voor Willemien Min voor haar werk in 'Ik schilder je in woorden'.

Maandag werden de prijswinnaars bekendgemaakt door de initiatiefnemer, de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). Op 29 september worden de trofeeën overhandigd. Eerder won Van Gestel al een Gouden Uil en een Zilveren Griffel voor Mariken (1998) en een Zilveren Griffel voor Uit het leven van Ko Kruier (1985).

Siciliaanse probeert penis van man af te snijden

mrmiddel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 37-jarige Siciliaanse moeder was zo woedend op de minnaar die haar verliet dat ze heeft geprobeerd zijn penis af te snijden. Op een uitgekiende manier lokte ze haar minnaar in de val.

Ze spraken af op een geheime plek in de stad Trapani. "Laten we nog één keer, voor het laatst, de liefde bedrijven", zei ze op romantische toon.

De man had er wel oren naar en trok zijn broek naar beneden. Zij haalde toen een mes tevoorschijn en probeerde het mannelijk geslachtsdeel af te snijden. Verder dan een snee in de testikels kwam zij niet. De 44-jarige Siciliaan probeerde haar te ontwapenen, maar de warmbloedige Siciliaanse bleek zo fel, dat hij op zijn brommer sprong en maakte dat hij wegkwam. Terwijl de man werd opgenomen in het ziekenhuis is de vrouw gearresteerd voor haar daad.

Geen vervolging aanzetten tot haat

ZuPeRMaN, Glacier en erik0666 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanochtend meldde het Openbaar Ministerie niemand te zullen vervolgen wegens het aanzetten tot haat tegen Pim Fortuyn. De advocaten Spong en Hammerstein gaan hierop een beklagschrift indienen tegen het Openbaar Ministerie in Rotterdam.

De advocaten van de doodgeschoten politicus, Spong en Hammerstein, deden kort na Fortuyns dood aangifte tegen onder andere VVD-partijvoorzitter Eenhoorn, PvdA-Tweede Kamerlid Oudkerk en VARA-coryfee Marcel van Dam. Zij zouden met hun uitspraken een klimaat hebben geschapen waarin de moord op de politicus mogelijk werd. Spong en Hammerstein dienen het beklagschrift in op uitdrukkelijk verzoek van de LPF.

Bruce Springsteen brengt nieuwe CD uit

De geruchten deden al een tijdje de ronde en nu is het officieel bevestigd:
voor het eerst sinds het in 1984 verschenen Born In The U.S.A. heeft Bruce Springsteen een nieuw album opgenomen met de E-Street Band. Het album gaat The Rising heten en verschijnt op 30 juli.

Het door Brendan O'Brien geproduceerde The Rising is opgenomen in de Southern Tracks Recording in Atlanta en bevat veertien nummers waaronder een nieuwe versie van My City Of Ruins, het nummer dat Bruce Springsteen speelde tijdens het benefietconcert America:
A Tribute To Heroes. The E-Street Band bestaat uit: Roy Bittan (keyboards), Clarence Clemons (saxofoon/percussie), Danny Federici(keyboards), Nils Lofgren (gitaar), Patti Scialfa (zang/gitaar), Garry Tallent (bas), Steven Van Zandt (gitaar) en Max Weinberg (drums).


Tracklisting The Rising (in willekeurige volgorde):

Lonesome Day
Into the Fire
Waitin' on a Sunny Day
Nothing Man
Countin' on a Miracle
Empty Sky
Worlds Apart
Let's Be Friends
Further on (Up the Road)
The Fuse
Mary's Place
You're Missing
The Rising
Paradise
My City of Ruins

FIFA schorst 3 spelers

De Turken Alpay Ozalan en Hakan Unsal en de Kroaat Boris Zivkovic zijn door de tuchtcommissie van de FIFA voor één duel geschorst, na aanleiding van hun rode kaarten.

Hierdoor spelen Alpay en Unsal zondag niet tegen Costa Rica, en mist Zivkovic zaterdag de belangrijke wedstrijd tegen Italië.

Hakan Unsal kan toch nog een beetje trots zijn op zijn rode kaart. Hij is namelijk de honderdste speler die op een WK uit het veld is gestuurd. De eerste speler die deze eer te beurt viel was de Chileen Carlos Caszely in 1974. Voor die tijd werden er nog geen kaarten uitgedeeld, maar werd een speler vriendelijk verzocht het veld te verlaten na een harde overtreding.

Rivaldo krijgt mogelijk schorsing

Rivaldo kan mogelijk een boete en schorsing tegemoet zien, nadat hij simuleerde dat hij op het hoofd werd geraakt in de slotfase van het duel Brazilië - Turkije. Fifa bevestigde dat video materiaal gebruikt gaat worden om de zaak te onderzoeken.

Rivaldo gaf toe dat hij de scheidsrechter gefopt heeft door naar z'n gezicht te grijpen terwijl Unsal de bal tegen z'n benen schoot toen hij bij de cornervlag stond te wachten.

Fifa maakt op dit WK het terugbrengen van simuleren, zoals schwalbes, een belangrijk streven.

Mostovoj en Smertin geblesseerd

De Russische middenvelders Aleksandr Mostovoj (Celta de Vigo) en Aleksei Smertin (Bordeaux) spelen morgen mogelijk niet in de eerste wedstrijd van hun land tegen Tunesië.

Beide spelers zijn namelijk geblesseerd. Mostovoj leek te zijn hersteld van een knieblessure, die hij opliep in een oefenduel met Joegoslavië, maar kreeg toch weer last van zijn knie. Landgenoot Smertin heeft last van een gekneusde rib.

Fadiga niet vervolgd voor diefstal

Hoewel eerdere berichtgeving meldde dat de Zuid-Koreaanse justitie de Senegalese middenvelder Khalilou Fadiga zou vervolgen, wegens diens diefstal van een halsketting, is inmiddels besloten de speler vrij te laten, en niet verder te vervolgen.

De rechter besloot hiertoe, nadat Fadiga onmiddellijk had bekend en had verklaard dat het een "uit de hand gelopen grap" was. Hij had een weddenschap met enkele medespelers dat hij het juweel wel durfde te stelen.
Het oordeel van de rechter werd mede beïnvloed door het feit dat spelers "tijdens het WK onder grote psychische spanning staan" en dat er met het vergrijp weinig schade was berokkend.

Mag ik van jou de hartaanvallen

joris en Gobbles, Inc. hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De nieuwe anti-rookteksten op sigaretten blijken geweldig populair onder jongeren. Scholieren verzamelen de pakjes enthousiast en wisselen ontbrekende exemplaren uit. Pakjes met de tekst 'Roken kan het sperma beschadigen en vermindert de vruchtbaarheid' zijn momenteel het meest gewild. "Het lijkt zelfs of er de afgelopen weken meer sigaretten door zijn verkocht," zegt Ronald Roelen van Tabakszaak De Pijp in Heemstede, die een stijging van 10% in de verkoop van het onder jongeren populiare merk Marlboro signaleerde in de afgelopen maand.

"Als ik per ongeluk een oud pakje shag of sigaretten zonder waarschuwingtekst pak, vragen die jongelui expliciet om een ander. En dan nog het liefst eentje die ze nog niet hebben. Ze schijnen er op het schoolplein een levendige handel in te hebben. Dat hoor ik dan als ze hier gniffelend de zaak verlaten. Zo van 'mag ik van jouw de hartaanvallen, dan krijg je van mij de longkanker'. Hoe grover de tekst, hoe leuker ze het lijken te vinden."

De eigenaar van tabakswinkel De Pijp, die zelf overigens alleen sigaren rookt, vindt al die ophef die er nu wordt gemaakt over de risico's van roken overdreven: "Er is feitelijk toch niets veranderd? Dat wat iedereen al wist, staat nu ook op het pakje." Bovendien lijkt de jeugd er geen sigaret minder om te roken. Afgelopen maand verkocht Ronald Roelen zo'n tien procent meer Marlboro.

Ook collega Chris van Zijl van Tabak Speciaalzaak Van Wou in Amsterdam ziet dat de nieuwe pakjes populair zijn bij de jeugd, "Maar dat ze er meer door gaan roken, dat lijkt me sterk. Het meest gewilde pakje bij ons? Dat is zonder meer die met die sperma-tekst."

Volgens de Amsterdamse winkelier doen de anti-rookteksten het goed bij klanten tot een jaar of dertig. "Boven die leeftijd wordt het juist helemaal niet leuk gevonden. Die groep wil de tekst het liefst bedekken."

De andere rages dus van dit moment: bedekken met een hoesje of afplakken met stickers. En pakjes zonder de nieuwe waarschuiwing blijken een waar collector item. "In mijn vriendenkring is het nu de sport om die ene winkel te vinden waar de oude pakjes nog zijn te krijgen", zegt Marjolein Bakker uit Overveen. "Maar als ik dan toch aan zo'n nieuwe verpakking moet, dan maar één met die tekst over zwangerschap of sperma. Ik ben namelijk toch niet zwanger en sperma heb ik niet, haha..."

Gadget Review: De Irman

De Irman is alweer een jaartje of wat op de markt. Het is een klein handig apparaatje dat je in staat stelt om je PC op afstand te besturen met de afstandsbediening van je TV, video of stereo. De Irman - eigenlijk dus gewoon een infrarood-ontvanger - kan voor alle mogelijke toepassingen gebruikt worden, je kunt er volgens de website ieder willekeurig programma op je PC mee besturen. Vooral interessant zijn natuurlijk programma's zoals Winamp, Sonique, de mediaspeler en je dvd-afspeel programma zoals PowerDVD. Blijven we alleen nog met een aantal vragen zitten: is dit apparaatje nu werkelijk zo handig? Werkt het allemaal een beetje gemakkelijk? En moet je nu bijvoorbeeld vaste bezoeker zijn van Tweakers.net om de Irman aan de praat te krijgen? Lees snel verder....

Grote partij Marokkaanse hasj aangetroffen

Late had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Waalhaven van Rotterdam heeft de politie een enorme partij hasj uit Marokko onderschept. In twee containers werd maar liefst 15.000 kilo van deze softdrug aangetroffen. De drugs waren bestemd voor de Nederlandse of Belgische markt, en zaten verstopt in een dubbele wand.

Volgens de politie heeft de hasj een straatwaarde van zeker 47 miljoen euro. Bij verschillende huiszoekingen heeft de politie vier mensen opgepakt, 100.000 euro aan contanten- en een vuurwapen met munitie in beslag genomen.

De verdachten zijn twee Rotterdammers van 26 en 50, een 44-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht en een 41-jarige Nederlander die in België woont.

Fatwa tegen piraterij

hunky had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het illegaal copiëren van muziek, software of films is in Egypte gemeengoed. Veel Egyptenaren zien er geen misdaad in om zich hiermee bezig te houden.

De amusementsindustrie heeft nu steun uit onverwachte hoek gekregen tegen het illegaal copieëren van dit soort auteursrechterlijk beschermde media. Een hoge geestelijke in Egypte heeft namelijk een fatwa uitgesproken over deze illegale zaken.

De hoogste religieuze autoriteit van de Sunni Islam in Egypte, Sjeik Ibrahim Atta Allah, hoopt dat zijn fatwa helpt om de piraterij een halt toe te roepen. Hij noemt het illegaal copiëren ''een van de zwaarste misdaden'', die streng verboden is door de islam.

Egypte is met 65 miljoen inwoners de grootste consumentenmarkt van het Midden Oosten. Naar schatting werd er daar in 2000 door de software-industrie $12 miljoen verloren door piraterij.

Zoon ''vermoordde'' dode moeder

Youri had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een jongen uit Transylvania heeft zijn moeder met een zilveren kruis in het hart gestoken terwijl ze al lag opgebaard in haar kist, omdat ze enkele dagen daarvoor reeds was overleden. De zoon deed dit op advies van een lokale priester. Die priester dacht dat de overledene een vampier was en adviseerde de zoon tot deze actie over te gaan om te 'voorkomen' dat zijn moeder weer tot leven zou komen.

Tegen de pers vertelde de jongen later dat hij een diepe zucht hoorde toen hij het zilveren kruis in het hart van zijn overleden moeder stak: "En niet lang daarna werd het gezicht van mijn moeder spierwit. Ik moest dit wel doen, anders zou ze terug tot leven zijn gekomen en ons allemaal hebben vermoord".

Fans uit Turkije en Brazilië in gevecht

VVouter wist ons vandaag het volgende te melden:

In Berlijn zijn maandagmiddag Braziliaanse en Turkse voetbalfans met elkaar op de vuist gegaan. Op het Potsdammer Plein, waar een groot tv-scherm was opgesteld om de wedstrijd te volgen, raakten de fans slaag.

150 Duitse politieagenten herstelden uiteindelijk de orde. Van 'Fair Play' was er allerminst sprake. De 60 aanwezige Brazilianen moestten het opnemen tegen 400 Turken.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
©FOK.nl e.a.