Noors museum zoekt hulp bij hackers

Jeroen (We_are_Borg)
lzandman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ottar Grepstad, directeur van een cultuur- en literatuurmuseum aan de westkust van Noorwegen zit met met z'n handen in z'n haar. Wat is namelijk het geval? Eerder dit jaar kreeg het museum, opgericht ter ere van de bekende Noorse linguist Ivar Aasen, de beschikking over een grote collectie boeken en documenten. Deze waren allemaal gearchiveerd en gecatalogiseerd in een grote databank en zouden toegankelijk worden gemaakt voor onderzoekers en andere geïnteresseerden. Helaas is de expert die deze databank opgezet heeft onlangs overleden en hij was de enige die het wachtwoord wist dat toegang gaf tot de bestanden. De medewerkers van het museum hebben hebben allerlei mogelijke wachtwoorden geprobeerd, maar tot nu toe zonder succes.

Om toch toegang te krijgen heeft Grepstad op de Noorse nationale radio een oproep gedaan aan alle hackers om hem te helpen met het kraken van het wachtwoord.

Inmiddels hebben al vele hackers gehoor hebben gegeven aan deze oproep. Ook kreeg Grepstad diverse telefoontjes van paranormaal begaafden, die beweerden te kunnen helpen met de zoektocht.