[WK] Uitslag Rusland - Tunesië

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De wedstrijd tussen Rusland en Tunesië is geëindigd in een 2-0 overwinning voor Rusland.

Rusland heeft zijn openingswedstrijd van dit WK afgesloten met een 2-0 overwinning op Tunesië in Kobe. In de eerste helft was Rusland veel meer in balbezit en viel regelmatig aan. Vooral de schoten van afstand vielen op. Tunesië kon dit echter beantwoorden met messcherpe counters. Sellimi miste een grote kans en door geklungel achterin schoot Nikiforov bijna in eigen goal.

In de tweede helft kwam Rusland op voorsprong door toedoen van de keeper van Tunesië die de bal heel knullig in de voeten van een Rus gooide. Titov maakte vervolgens de goal vanaf de rand van de 16 meter. Vlak daarna kreeg Rusland een dubieuze penalty die Karpin zonder problemen benutte.

Tunesië probeerde daarna nog aan te zetten. Maar meer dan een Schwalbe van Jaziri, die terecht met geel beloond werd, gebeurde er niet veel meer voor de goal van Rusland.