FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 6 november 2022

AI Picture Gallery #37

Een galerij met afbeeldingen die volledig zijn gemaakt door AI (kunstmatige intelligentie). Bij technologie zoals Midjourney of Dall-E voer je een beschrijving in van wat je wilt en je krijgt een door een computer gegenereerde interpretatie terug van je omschrijving. Elke afbeelding is uniek en volledig gemaakt door kunstmatige intelligentie. Wil je meer weten of zelf aan de slag, dan kun je in ons Digitalforum hier topics over vinden.

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Random Pics van de Dag #774

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Moeten we bang zijn voor de valse wolfspin?

De valse wolfspin wordt in heel Nederland steeds vaker gezien. Vooral in de zuidelijke provincies kan het beestje goed aarden; in Limburg, Noord-Brabant en Gelderland werd de valse wolfspin het vaakst gezien.

Dat blijkt uit een analyse van het ANP op basis van cijfers van waarnemingen.nl, de website waar natuurliefhebbers planten en dieren kunnen doorgeven die zij hebben gespot.

In totaal ontving de website al bijna 1600 meldingen van de spin. Dat zijn er ruim vijf keer zo veel als in heel 2021. Alleen al uit Limburg kwamen er 256 meldingen tot nu toe binnen. Ter vergelijking: vorig jaar waren dat er 46. In Gelderland en Noord-Brabant werd de valse wolfspin al 280 keer gespot. Regionale omroep L1 deed nader onderzoek en vroeg een bioloog of we bang moeten zijn voor deze achtpoter. 

Rusland meldt schade aan Kakhovka dam in Cherson

Volgens Russische bronnen is de door hen bezette Kakhovka dam in de regio Cherson in het zuiden van Oekraïne beschadigd door een Oekraïense aanval. In de ochtend zou er een aanval zijn uitgevoerd met "zes Himars-raketten", citeerden Russische persbureaus lokale reddingsdiensten.

Een raket raakte een sluis op de Kachowka dam, volgens de berichtgeving. De dam van de waterkrachtcentrale van Kakhovka ligt aan de rivier de Dnipro in de regio Cherson, die momenteel wordt gecontroleerd door Russische troepen en is geannexeerd door Moskou.

Oekraïne heeft Rusland ervan beschuldigd de dam bij de waterkrachtcentrale van Kakhovka te willen opblazen. De Russische troepen zouden zo een Oekraïens tegenoffensief in Cherson met een vloedgolf willen tegenhouden. 

Syrië: aanval op vluchtelingenkampen in Idlib met clustermunitie

Volgens activisten hebben Syrische troepen een vluchtelingenkamp geraakt bij raketaanvallen op rebellenposities in het noorden van het land.

Het Syrian Observatory for Human Rights en de reddingsorganisatie White Helmets spreken van minstens negen doden en ongeveer 70 gewonden. Volgens hen is bij de aanslagen ook gebruik gemaakt van clustermunitie. Het gebruik ervan is internationaal verboden. Er zouden ook Russische gevechtsvliegtuigen bij de aanslagen betrokken zijn geweest.

De regio rond Idlib is een van de laatste toevluchtsoorden voor de opstandelingen. Rusland en Turkije waren, als beschermende machten van respectievelijk het Syrische regime en de oppositie, een staakt-het-vuren voor het gebied overeengekomen. Toch vinden er steeds weer aanslagen plaats, waarbij vaak burgers om het leven komen. 

Uitslag RKC - AZ

AZ heeft de uitwedstrijd bij RKC met 3-1 verloren. In Waalwijk kwamen de Alkmaarders nog wel met 0-1 voor, maar door twee blunders Hobie Verhulst wisten de Waalwijkers nog te winnen.

AZ begon nog goed aan de wedstrijd tegen RKC en kwam binnen de tien minuten op voorsprong dankzij Jesper Karlsson. Uit een voorzet van Yukinari Sugawara wist de Zweed bij de tweede paal te scoren. Daarna ging RKC beter voetballen en kwam op gelijke hoogte, maar had daarbij wel de hulp van de AZ-doelman, die bal zomaar door zijn handen liet gaan.

Ook in de tweede helft had AZ het zwaar met RKC, maar toch leek het een gelijkspel te worden. Zakaria Bakkali besliste daar anders over. De Belg schoot heerlijk raak en vijf minuten na zijn eerste treffer zorgde Bakkali ook nog voor de 3-1, al kreeg hij daar de hulp van de AZ-doelman.

Uitslag Ajax - PSV

PSV is de nieuwe koploper in de eredivisie. In een teleurstellende topper tegen Ajax wonnen de Eindhovenaren met 1-2 in de Johan Cruijff Arena.

In de eerste helft waren er weinig kansen voor beide ploegen en bij de eerste de beste kans kwam PSV op voorsprong. Uit een voorzet van Cody Gakpo wist Luuk de Jong te scoren. Daarna probeerde Ajax het wel, maar het veldspel was zeer teleurstellend bij de Amsterdammers en creëerde weinig kansen. Vlak voor rust was Mohammed Kudus zeer dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet eindigde op de paal.

Direct na rust kwam PSV op voorsprong. Uit een afgeslagen corner kwam de bal voor de voeten van De Jong die de bal op een gelukkige wijze de bal kreeg bij Érick Gutiérrez die bal voor open doel inschoot. Daarna was PSV dichter bij de 0-3, maar de ploeg van Ruud van Nistelrooij wisten hun kansen niet te benutten. Daarna kwam Ajax op een gelukkige 1-2 via Lorenzo Daarna probeerde Ajax de lange bal te spelen, maar echt dreigend werd het niet en pakte PSV de drie punten in Amsterdam.

Uitslag FC Twente - Go Ahead Eagles

FC Twente heeft in de blessuretijd twee punten verspeeld tegen Go Ahead Eagles. In de 92ste minuut kreeg de ploeg uit Deventer een strafschop, waardoor het 1-1 werd in Enschede.

Na een half uur spelen kwam FC Twente op voorsprong dankzij Ricky van Wolfswinkel die een penalty benutte na een handsbal van Bas Kuipers. De thuisploeg leek op weg naar de winst, maar in de 92ste minuut werd het alsnog gelijk nadat ook Go Ahead Eagles een strafschop kreeg en die werd benut door Willum Willumsson.

Uitslag FC Volendam - Feyenoord

Feyenoord heeft in de Eredivisie een simpele zege geboekt op FC Volendam. Tegen de hekkensluiter werd met 0-2 gewonnen.

Vooral in de eerste helft was het krachtsverschil groot. Nadat kansen voor Geertruida en Szymanski er niet in gingen was het uiteindelijk Danilo die na een kwartier spelen de bezoekers op voorsprong zette. Volendam bleef ondanks dat het niks in te brengen had hoop houden gezien het verschil van slechts één doelpunt maar vlak voor rust viel de beslissing toen Szymanski een mooi schot in de verre hoek schoot. 

Na rust viel er weinig meer te beleven. Er waren kansjes voor Danilo en Gimenez en Volendam probeerde er nog een slotoffensief uit te persen maar dat leverde niets op.

FC Volendam

0 - 2

Feyenoord

     16' Danilo
 43' Szymanski
 
 Gele kaart: Plat, Plat, B.Ould-Chikh, (FC Volendam), Hartman, Trauner, (Feyenoord)
 
Stadion: Kras Stadion, Volendam
Toeschouwers: 6.700
Arbiter: Nijhuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Stankovic
Plat
Mbuyamba (Buur/71)
Mirani
James (Payne/80)
Benamar
Oristanio (Veerman/80)
Eiting
v.Mieghem (Blom/64)
Mühren (Zeefuik/ 57)
El Kadiri (B.Ould-Chikh/46)
  Bijlow
Geertruida
Trauner
Hancko
Hartman (López/61)
Q.Timber (Wieffer/72)
Szymanski
Kökçü
Dilrosun
Danilo (Gimenez/71)
Paixão (Wålemark/ 61)

Vanthourenhout onttroont Van der Haar bij modderig EK veldrijden

Michael Vanthourenhout heeft zich in Namen tot Europees kampioen veldrijden gekroond. De Belg was op de flanken van de Citadel van Namen de sterkste. Uittredend kampioen Lars van der Haar legde beslag op de tweede plaats, voor Laurens Sweeck.

Op het modderige parcours in Namen had Lars van der Haar de sterkste start. De Nederlander had na een technische strook direct een mooie voorsprong te pakken op de rest en had na de eerste ronde een voorsprong van meer dan tien seconden op Michael Vanthourenhout. Na een valpartij van Van der Haar kwam Vanthourenhout bij de Nederlander.

De rest volgde al op meer dan dertig seconden en was duidelijk dat het zou gaan tussen Van der Haar en Vanthourenhout. Na een valpartij van de Belg nam Van der Haar weer een voorsprong, maar daarna had de Nederlander te maken met materiaalpech en kwam het tweetal weer samen. Na een valpartij van Van der Haar werd de wedstrijd beslist. Vanthourenhout had dankzij de val snel tien seconden voorsprong en zou die alleen maar verder uitdiepen doordat Van der Haar steeds vaker de fout in ging en zou uiteindelijk op veertig seconden einidgen van de nieuwe Europees kampioen Vanthourenhout. Laurens Sweeck werd op meer dan twee minuten derde, voor de Nederlander Joris Nieuwehuizen.

Results powered by FirstCycling.com

Francesco Bagnaia wereldkampioen MotoGP

Op het circuit Ricardo Tormo in Valencia is zondagmiddag het wereldkampioenschap in de MotoGP beslist. In de laatste race van het jaar waren er nog twee kanshebbers over, hoewel er uiteindelijk van echt veel spanning niet echt meer sprake was.

Voorafgaand aan de race was de situatie vrij duidelijk: regerend kampioen Fabio Quartararo móest winnen om zijn titel te verdedigen, en dan moest WK-leider Francesco Bagnaia ook nog buiten de top-14 eindigen. Jorge Martin, Marc Marquez en Jack Miller vertrokken vanaf de eerste rij, voor Quartararo, Alex Rins en Maverick Viñales - Bagnaia startte vanaf plek acht, tussen Brad Binder en Johann Zarco.

De beste start was voor Rins, die in Suzuki's afscheidrace de leiding pakte, voor Martin, Marquez, Quartararo, Miller en Bagnaia. Al in ronde twee knokten Quartararo en Bagnaia stevig met elkaar om plek vijf, waardoor de top-4 zich ietwat los kon rijden. Rins, Martin, Miller en Marquez reden zo geruime tijd rond als kopgroep, tot Marquez in ronde tien het grind in schoof.

Quartararo reed er in zijn eentje achter, Binder zat op plek vijf, voor Bagnaia. Op de KTM had Binder het tempo in de tweede helft van de race lekker te pakken, en via Quartararo begon hij naar de top-3 te rijden, terwijl Bagnaia een plekje inleverde bij Miguel Oliveira. Luca Marini en Enea Bastnianini reden ook langs Bagnaia, hoewel de Ducati-rijder nog altijd geen probleem had: Quartarar reed op plek vijf.

Met een paar ronden te gaan sloeg de schrik er even in bij Ducati: Miller schoof vanaf de derde plek weer eens onderuit. In de voorlaatste ronde ging Binder soepel voorbij Martin, hoewel leider Rins net iets te ver weg leek. Dat was inderdaad het geval: Rins sloot het tijdperk van Suzuki af met een prachtige zege, voor Binder en Martin.

Plek vier was voor Quartararo, voor Oliveira, Mir, Marini en Bastianini. Op de negende plek volgde Bagnaia, de nieuwe wereldkampioen en de eerste wereldkampioen op een Ducati sinds Casey Stoner in 2007.

Uitslag FC Utrecht - FC Groningen

FC Utrecht heeft zondag voor de derde keer op rij gewonnen in de eredivisie. In de thuiswedstrijd tegen FC Groningen won de ploeg van Henk Fräser met 2-1 en blijft goed meedraaien in de suptob van de eredivisie.

FC Groningen was aan het begin van de wedstrijd het meest dreigend, waarna FC Utrecht steeds beter in de wedstrijd kwam, maar bij rust keek de thuisploeg wel tegen een 0-1 achterstand aan nadat de Amerikaanse spits Ricardo Pepi voor het openingsdoelpunt zorgde.

FC Utrecht ging in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker en die zou ook vallen. Na een kwartier spelen wist Taylor Booth te scoren. De Amerikaan van FC Utrecht zette zelf de aanval op en maakte het vervolgens ook af nadat hij de bal terug kreeg van Sander van de Streek. FC Utrecht ging daarna op zoek naar de overwinning, FC Groningen hield lang stand maar in de 85ste minuut zorgde Van de Streek daarvoor op aangeven van de ingevallen Amin Younes.

'Westzaner jaagt anti-zwarte pieten actiegroep zijn dorp uit'

Vannacht zijn vier mensen die bezig waren  de straat bij het Regthuijs in Westzaan te bespuiten met ‘Zwarte Piet is racisme’ op heterdaad betrapt door dorpsbewoner Jerry.  Zo meldt de Orkaan

En dat vonden deze mensen niet zo leuk. Jerry liet luidkeels horen wat hij van de actie vond (en ook van Zwarte Piet, die van hem moet blijven), hij filmde de actievoerders en belde de politie. 

Zoveel aandacht kon de actiegroep niet verdragen en ging er vandoor als dieven in de nacht. 

Komende zaterdag komt Sinterklaas in Westzaan zoals elk jaar aan met 'traditionele' zwarte pieten, de actiegroep Zaanstreek tegen Racisme (Zatera) had de sinterklaasvereniging al laten weten te gaan demonstreren tegen Zwarte Piet, binnen het zicht en gehoor van zowel het podium van aankomst aan wal als bij de andere kant van het lintdorp waar Sinterklaas traditioneel na een optocht door het dorp de kinderen toespreekt alvorens te gaan 'slapen' in het Regthuijs. 

Dit zorgde voor veel ophef in het anders rustige dorp.

Zatera stelt dat: "In Westzaan wordt vastgehouden aan Zwarte Piet vanwege oudere vrijwilligers die niet af willen stappen van deze racistische karikatuur". De actiegroep zegt daar wel een oplossing voor te hebben. Wat hun betreft "zouden deze vrijwilligers niet meer mee moeten doen aan de intocht, liever geen pieten dan zwarte pieten. Liever een feestje met alleen een Sint en weinig/minder vrijwilligers dan kinderen schaden en indoctrineren met racisme. Het is tenslotte een feest voor kinderen en niet voor racistische senioren", aldus de anti-zwarte piet actiegroep. 

Via Twitter liet Jerry zien wat er gebeurde:

Fernandez wereldkampioen Moto2, concurrent Ogura valt wéér

Het wereldkampioenschap in de Moto2 is zondag afgesloten op het circuit Ricardo Tormo. Op het Spaanse asfalt van Valencia was de titelstrijd nog open, hoewel het uiteindelijk wat minder spannend werd dan het op voorhand nog had kunnen worden.

Het WK in de Moto2 kent een tamelijk chaotisch seizoenseinde tussen titelkandidaten Augusto Fernandez en Ai Ogura: Fernandez ging in Australië onderuit, Ogura gooide vorige keer in Maleisië een vrijwel zekere tweede plek weg met een valpartij. Fernandez werd daar vierde en in plaats van een flinke achterstand, begon de Spanjaard daardoor in Valencia met een prima voorsprong aan de laatste race.

De poleposition in Valencia was in handen van Alonso Lopez, voor Pedro Acosta, Augusto Fernandez, Tony Arbolino, Ai Ogura en Joe Roberts - Fernandez was bij een podiumplek zeker van de wereldtitel, Ogura moest tien punten meer halen om de titel te pakken. Bo Bendsneyder moest het vanaf de 20e plek doen, de van een blessure teruggekeerde Zonta van den Goorbergh startte als 30e.

Lopez kende de beste start, maar Arbolino reed de beste eerste ronde en kwam door als leider, voor Ogura, Lopez, Acosta en Fernandez. Lopez reed agressief en dat pakte niet goed uit: al snel schoof hij vanaf de vierde plek onderuit. Ogura reed ondertussen goed mee en streed om de winst, tot ronde acht: de Japanner ging onderuit en daarmee was in één klap de wereldtitel beslist in het voordeel van Fernandez.

Halverwege de race was Arbolino bijgehaald door Acosta en ook Fernandez ging er voorbij. Die twee reden beetje bij beetje ver weg bij Arbolino en zo bleef het: Acosta pakte de winst, Fernandez werd tweede en is de nieuwe wereldkampioen. Arbolino completeerde het podium, Bendsneyder werd met hulp van flink wat valpartijen elfde.

Washington Post: 'Kyiv zou bereid moeten zijn te onderhandelen met Rusland'

Volgens een mediabericht heeft de regering van Biden de Oekraïense leiders onofficieel aangemoedigd om de bereidheid te tonen om met Rusland te onderhandelen. Oekraïne zou zijn publieke weigering om deel te nemen aan vredesbesprekingen met president Poetin moeten opgeven, meldde de Washington Post, daarbij verwijzend naar mensen die bekend waren met de gesprekken.

Volgens de krant is het aandringen van Amerikaanse functionarissen niet bedoeld om Oekraïne daadwerkelijk aan de onderhandelingstafel te krijgen, maar eerder een berekende poging om de steun te krijgen van landen waarvan de bevolking bang is voor een jarenlange oorlog tussen Rusland en Oekraïne.

"Oekraïne-vermoeidheid is een reëel iets voor sommige van onze partners", citeerde de Washington Post een Amerikaanse functionaris. De Nationale Veiligheidsraad van het Witte Huis en het ministerie van Buitenlandse Zaken hebben niet onmiddellijk gereageerd op verzoeken om commentaar op het bericht, meldt Reuters.

Britten krijgen extra feestdag vanwege kroning van koning Charles III

De Britse regering heeft een extra nationale feestdag uitgeroepen ter gelegenheid van de kroning van de Britse koning Charles III.

Dit is gepland op 8 mei, twee dagen na de kroningsceremonie in Westminster Abbey. Net als bij de kroning van koningin Elizabeth II in 1953, zouden families en gemeenschappen in het hele land de gelegenheid moeten hebben om de gebeurtenis tijdens de vrije dag te vieren, volgens de regering in Londen.

Charles, 73, besteeg de troon na de dood van koningin Elizabeth op 8 september. Er gaan enkele maanden voorbij alvorens de kroning plaatsvindt om de rouwperiode te eerbiedigen en de nodige voorbereidingen te treffen voor de uitgebreide ceremonie.

Coronapatiënt genezen na een 411 dagen durende besmetting

Een Britse coronapatiënt overleefde zijn infectie na 411 dagen. Hij was besmet met de vroege Corona-variant, die voor het eerst verscheen in Wuhan, China. Het immuunsysteem van de 59-jarige is verzwakt door een niertransplantatie.

De patiënt is nu genezen door behandeling met neutraliserende antilichamen, volgens de European Society of Clinical Microbiology and Infectious Diseases. Volgens de experts is er in Groot-Brittannië of de Europese Unie geen effectieve antilichaambehandeling voor de momenteel dominante coronavariant Omicron. "Sommige mensen met een gecompromitteerd immuunsysteem lopen nog steeds het risico op een ernstige ziekte en aanhoudende infectie", zegt Luke Blagdon Snell, MD, van King's College London.

De patiënt, die inmiddels is genezen, is een van de mensen met de langst bekende coronabesmettingen.

VN waarschuwt Musk voor schending mensenrechten

De Verenigde Naties hebben de nieuwe eigenaar van Twitter, Musk, opgeroepen om de mensenrechten te respecteren.

De verantwoordelijke Hoge Commissaris van de VN, Türk, schreef in een open brief aan Musk dat het ontslag van het Twitter-team dat verantwoordelijk is voor mensenrechten niet bemoedigend was. Twitter maakt deel uit van een wereldwijde revolutie die de communicatie heeft hervormd. Hij ziet de rol van de berichtendienst daarin met zorg.

Musk nam Twitter eind oktober over voor 44 miljard dollar en ontsloeg korte tijd later ongeveer de helft van de 7.500 werknemers. Sinds de overname is het aantal haatberichten op het korteberichtenportaal toegenomen. Adverteerders lopen al weg.

Vliegtuig stort neer in grootste meer van Afrika

Een vliegtuig van Precision Airline stortte neer in het Victoriameer in Tanzania.

Volgens de Tanzaniaanse luchtvaartautoriteit was de machine op het moment van het ongeval in de buurt van de stad Bukoba. Zware regen en dichte mist beïnvloedden de landing van het vliegtuig, zeiden functionarissen.

Een gedetailleerd onderzoek naar de oorzaak van de crash laat echter nog op zich wachten. Minstens 26 van de 43 mensen aan boord raakten gewond en werden naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht. De reddingsoperatie gaat door. Informatie over eventuele dodelijke slachtoffers is nog niet beschikbaar.

Heeft een klimaattop nou echt zin?

Blijven we onder de 1,5 graad opwarming van de aarde? Dat is de inzet van de klimaattop de komende weken. Gastheer: de Egyptische stad Sharm-el-Sheikh. 

Er zijn in het verleden belangrijke afspraken gemaakt op klimaattoppen, vooral in Parijs. Maar het blijkt allemaal nog niet genoeg. 

Gaat het in Egypte lukken tot een akkoord te komen? Heel hooggespannen zijn de verwachtingen niet. In deze video legt NOS op 3 uit waarom.

Wereldkampioen Guevara sluit Moto3-carrière met winst af

Op het circuit Ricarco Tormo in Valencia is het seizoen in de Moto3 afgesloten. De Grand Prix van Valencia werd een behoorlijk atypische Moto3-race, maar kende zeker een vermakelijk einde.

Kersvers wereldkampioen Izan Guevara startte vanaf poleposition, voor Deniz Öncü, Sergio Garcia, Diogo Moreira, Ayumu Sasaki en Ivan Ortola. Nadat de eerste schermutselingen waren gaan liggen reed Guevara gewoon aan de leiding, terwijl alleen Öncü hem kon volgen - Garcia en Ortola knokten voor plek drie.

Guevara en Öncü werden geen moment meer in gevaar gebracht van achteren, waardoor ze in de slotfase konden gaan srijden om de winst. Vooral in de laatste ronde ging dat er stevig aan toe, maar uiteindelijk was het wereldkampioen Guevara die zijn korte Moto3-carrière in stijl afsloot. Öncü werd tweede, Garcia eenzaam derde - en daarmee tweede in het WK, net als vorig jaar.

Shorttracker Van 't Wout stunt met eerste WB-zege op 1.500 meter

Jens van 't Wout heeft verrassend goud gewonnen tijdens de wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City. Op de 1.500 meter was de 21-jarige shorttracker de beste en pakte daarmee zijn eerste wereldbekerzege.

Van 't Wout nam op de 1.500 meter al snel de leiding en zou die nooit meer afstaan. De 21-jarige Nederlander verhoogde gestaag zijn tempo en zou op drie ronde van het einde zelfs een gat slaan en hield dat tot het einde vol.

Waar vrijdag de vrouwen nog indruk hadden gemaakt met wereldrecords van Xandra Velzeboer en Suzanne Schulting ging het zaterdagavond een stuk minder voor de Nederlandse shorttracksters. In de halve finales op de 500 meter werden Velzeboer en Schulting uitgeschakeld en op de 1.500 meter wist Velzeboer alleen op de finale te halen waarin ze vierde als vierde over de finish zou komen.

In de gemengde aflossing verliep het voor Oranje ook niet volgens plan. De Nederlandse ploeg begon nog goed en had na de start de kop tot en de gemengde aflossingsploeg leek op weg naar de zege, maar met zes rondes te gaan kwam Schulting ten val en kon Oranje een medaille vergeten.

FOK! Wat een weer: echt herfst en fris

herfstbanner

Vanochtend is het bewolkt en hier en daar regent het soms. In het zuidoosten komen opklaringen voor. De zuidelijke wind is matig, aan de kust meest krachtig en later mogelijk hard, windkracht 6 tot 7.

Vanmiddag is het bewolkt en zijn er flinke perioden met regen. De meeste regen valt in het noordwesten, de minste in het zuidoosten. De maximumtemperatuur ligt rond 10°C. De wind komt uit het zuiden en is matig, aan zee krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7.

Vanavond zijn er eerst nog perioden met regen. Langs de kust is ook onweer mogelijk. De wind wordt zuidwestelijk en is matig, aan de kust krachtig of hard, windkracht 6 tot 7.

Komende nacht komen er in de kustprovincies buien voor, vooral in Zeeland. De minimumtemperatuur ligt rond 9°C. De wind uit het zuiden is boven land matig en aan zee meest krachtig, windkracht 6.

Morgenochtend is het bewolkt en komen er verspreid over het land buien voor. De wind uit het zuiden is boven land matig en aan zee krachtig, windkracht 6. (Bron: KNMI)

Het een grijze middag tijdens oefening Falcon Autumn. (Foto: Charged)
Het was een grijze middag tijdens oefening Falcon Autumn. (Foto: Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.