Nieuw te streamen in november

De wintertijd is ingegaan! Of eigenlijk is de zomertijd afgelopen, maar het idee is hetzelfde: we zijn weer in de periode beland waarin je steeds vroeger op de dag geen last meer hebt van het licht van buiten wanneer je even lekker je series wil bingewatchen. De diverse streamingboeren voegen ook in november weer van alles toe en FOK! maakte een selectie.

Netflix

Na een seizoen in de cel en een uitstapje in het verleden van Ferry Bouman (in de film Ferry) keert de pillenschurk in het derde seizoen van Undercover (wekelijks vanaf 21 november) weer terug op de voorgrond. Met de komst van het Turkse echtpaar Serkan en Leyla Bulut worden de aartsrivalen Ferry en undercoveragent Bob gedwongen om hun rancune opzij te zetten en zichzelf daarmee te verzekeren van een nieuwe toekomst. Hierdoor krijgt het leven van Ferry een onverwachte wending.

Tiger King 2 (17 november) gaat verder met de saga vol onthullingen over Amerika’s meest beruchte bezitters van grote katachtigen. De plotselinge bekendheid en ongewenste aandacht van de autoriteiten doen de gemoederen hoog oplopen en brengen verbijsterende onthullingen aan het licht.

De film Red Notice (12 november) is mogelijk de duurste Netflix-film tot nu toe, maar dat zou zomaar helemaal door de salarissen van Dwayne Johnson, Gal Gadot en Ryan Reynolds kunnen komen. Naar aanleiding van een Red Notice van Interpol, een wereldwijde waarschuwing om 's werelds meest gezochte personen op te sporen, wordt FBI top-profiler John Hartley (Johnson) op de zaak gezet. Zijn grootschalige zoektocht brengt hem bij een gewaagde overval waar hij verplicht moet samenwerken met ‘s werelds beste kunstdief Nolan Booth (Reynolds) om gezamenlijk de meest gezochte kunstdief ter wereld, “The Bishop” (Gadot), op te pakken. Hun daaropvolgende turbulente trip volgt het trio over de hele wereld, van de dansvloer naar een afgelegen gevangenis, tot diep in de jungle. Maar de allergrootste uitdaging is wel dat ze constant met elkaar opgescheept zitten. 

Ook nieuw op Netflix in november: de western The Harder They Fall (3 november), met echt bestaand hebbende personages in een fictief verhaal, nieuwe seizoenen van Riverdale (vanaf 17 november), Narcos: Mexico (5 november) en Big Mouth (5 november).

Bestaande titels die vanaf deze maand ook op Netflix te zien zijn, zijn onder andere We're the Millers, Crazy, Stupid, Love, The Departed (1 november), Mission: Impossible - Rogue Nation, Mission: Impossible - Fallout (14 november) en This is 40 (16 november).

Amazon Prime Video

De film Gunpowder Milkshake (5 november) vertelt over Sam. Zij was pas twaalf jaar oud toen haar moeder Scarlet, een vooraanstaande huurmoordenaar, gedwongen werd om haar te verlaten. Opgevangen door ‘The Firm’ – de misdaadorganisatie waar haar moeder voor werkte, treedt ze in haar moeders voetsporen en werkt ze zich op tot huurmoordenaar. Wanneer Sam vervolgens een jong meisje onder haar hoede neemt, worden alle zaken echter op zijn kop gezet en moet ze zich tegen ‘the Firm’ keren.

Op seriegebied zet Prime Video deze maand hun zinnen op The Wheel of Time (19 november), een fantasy-serie gebaseerd op de boeken van Robert Jordan. Het verhaal speelt zich af in een uitgestrekte, epische wereld waar magie bestaat en waar alleen bepaalde vrouwen toegang toe hebben. Het verhaal volgt Moiraine (Rosamund Pike), lid van de ongelooflijk machtige, geheel vrouwelijke organisatie genaamd de Aes Sedai, wanneer ze aankomt in het kleine stadje Two Rivers. Daar begint ze aan een gevaarlijke, wereldomspannende reis met vijf jonge mannen en vrouwen, waarvan één de herboren draak zal zijn, die de mensheid zal redden of vernietigen.

Seizoen 3 van Hanna (24 november) gaat verder met de reis van een buitengewone jonge vrouw die is gecreëerd door de sinistere organisatie Utrax en getraind om een huurmoordenaar te worden. Hanna probeert nu in het geheim Utrax van binnenuit te vernietigen en zichzelf te bevrijden uit haar greep met de hulp van haar vorige vijand, voormalig CIA-agente Marissa Wiegler. Samen hebben ze hooggeplaatste Utrax-agent John Carmichael overgehaald om hun missie te helpen, maar haar jonge medemoordenaars Sandy en Jules, en nieuwe vijanden beginnen Hanna's plot te vermoeden. Terwijl Hanna dichter bij haar doel komt, ontdekt ze niet alleen een wereldveranderende strategie, maar ook de ware kracht achter Utrax die tussen haar en de vrijheid staat.

Disney+

Met de kerstdagen op komst bereidt Disney zich natuurlijk alweer voor op de leukste familietitels die je met het hele gezin kunt kijken. Maar één van die echte klassiekers kun je vanaf deze maand helemaal opnieuw beleven, omdat van Home Alone een remake is gemaakt. Deze versie is in serievorm, heet Home Sweet Home Alone (12 november, oftewel Disney+ Day) en vertelt over Max (Archie Yates, Jojo Rabbit) die in zijn eentje zijn huis moet verdedigen tegen een boeven-echtpaar (Ellie Kemper en Rob Delaney).

Peter Jackson heeft na They Shall Not Grow Old de smaak te pakken van het spitten door oude filmbeelden. Voor The Beatles: Get Back (in drie delen te zien vanaf 25, 26 en 27 november) heeft hij 55 uur aan materiaal, oorspronkelijk gefilmd voor de documentaire Let it Be over de totstandkoming van het gelijknamige Beatles-album, opnieuw doorgespit en verwerkt tot een nieuwe documentaire. Jackson noemt het ook wel een 'documentaire over een documentaire', mede omdat de oorspronkelijke film lange tijd nergens beschikbaar is geweest.

Wat naar voren komt is een ongelooflijk intiem beeld van The Beatles, dat laat zien hoe ze onder grote druk nog steeds konden vertrouwen op hun vriendschap, goede humor en creatieve genialiteit. Terwijl ze onder grote druk staan en hun relatie op de proef wordt gesteld, lukt het ze alsnog om wereldhits te maken. De docuserie toont - voor het eerst in zijn geheel - het laatste live-optreden van The Beatles als groep, het onvergetelijke concert op het dak van Savile Row in Londen, evenals andere nummers die op de laatste twee albums van de band staan, Abbey Road en Let It Be.

Fans van Olaf uit de Frozen-films en -shorts kunnen vanaf 12 november in Olaf Presents zien hoe de warme-knuffelgrage sneeuwpop op geheel eigen wijze een aantal bekende Disneyklassiekers opnieuw vertelt.

Dopesick (12 november) neemt de kijkers mee naar het centrum van Amerika's strijd tegen opiumverslaving. Van de bestuurskamers van Big Pharma, naar een noodlijdende mijnbouwgemeenschap in Virginia, tot in de wandelgangen van de DEA. Er zullen nieuwe helden ontstaan, want zij zullen tegen alle verwachtingen in deze Nationale opium crisis aanvallen en verslaan.

Uit de stal van Marvel Studios komt op 24 november de nieuwe serie Hawkeye uit. Hierin volgen we voormalig Avenger Clint Barton die een schijnbaar eenvoudige missie heeft: terug naar zijn familie voor Kerst. Is dat mogelijk? Misschien wel met de hulp van Kate Bishop, een 22-jarige boogschutter die ervan droomt om een superheld te worden. De twee worden gedwongen om samen te werken wanneer iemand uit Bartons verleden veel meer dan de feeststemming dreigt te ontsporen.

Apple TV+

Apple heeft (na Greyhound) opnieuw hun hand weten te leggen op een Tom Hanks-film om exclusief op TV+ in première te laten gaan. In Finch (5 november) is Hanks de titelfiguur, een robotbouwer die één van de laatste overlevenden is van een apocalyps. Finch heeft een ondergrondse wereld voor zichzelf gebouwd waarin hij samenleeft met zijn hond, Goodyear. Om iemand te hebben die voor Goodyear kan zorgen wanneer hij dat zelf niet meer kan, bouwt hij een robot, Jeff. Wanneer het drietal op reis gaat in het verlaten Amerikaanse westen, laat Finch Jeff de wereld zien en leert hij wat het betekent om te leven.

Het derde seizoen van Dickinson (5 november) is het laatste. De Amerikaanse burgeroorlog is eindelijk aangebroken en Emily Dickinson staat voor de vraag of kunst de hoop levend kan houden, en of de toekomst beter kan zijn dan het verleden.

In The Shrink Next Door (12 november) is Paul Rudd (Ant-Man) de therapeut van Marty (Will Ferrell). In de loop van hun onderlinge relatie maken ze kennis met Ike, die zich in hun levens injecteert, bij Marty komt te wonen en zich president van het familiebedrijf laat noemen. De serie onderzoekt hoe een ogenschijnlijk normale arts-patient-dynamiek zich omvormt tot een uitbuitende relatie vol met manipulatie en machtsvertoon. 

Videoland

Films die deze maand te zien zijn bij Videoland zijn onder andere Legally Blonde en Legally Blonde 2: Red, White & Blonde, Raging Bull, Robocop, The Expendables 3 (nu te zien), The Girl In The Spider’s web, You Were Never Really Here (6 november), John Wick 2 (9 november), The Host (21 november) en Blair Witch (23 november).

Ziggo Movies & Series

De serie Leonardo (18 november) biedt een meeslepende kijk op één van de meest briljante personen aller tijden: kunstenaar en uitvinder Leonardo da Vinci. Wanneer hij wordt beschuldigd van moord en wordt verhoord, begint hij over zijn fascinerende leven te vertellen. Giraldi, geraakt door zijn verhaal en zijn persoonlijkheid, begint te vermoeden dat Leonardo onschuldig is en gaat op zoek naar de waarheid.

In het tweede seizoen van Hierro (nu te zien) zijn enkele maanden verstreken sinds een reeks moorden het kleinste eiland van de Canarische Eilanden opschrikte. Rechter Candela Montes is vastbesloten om de drugszaak met zakenman Díaz op te lossen.

Op 4 november worden drie seizoenen van Black Lake: Dystopia toegevoegd. In een fabriek in de bossen bereidt een groep vrienden zich voor op het grootste LARP evenement van Scandinavië. Wanneer de groep ondanks waarschuwingen de elektriciteit van de fabriek opstart, komen er bovennatuurlijke krachten vrij.

En uit de stal van HBO is vanaf 5 november de comedyspecial Ricky Velez: Here's Everything te zien. De show is tijdens de coronacrisis opgenomen voor een live publiek in New York City.

Dit bericht is op 2 november bijgewerkt met de informatie over series op Ziggo.

Dit bericht is op 3 november bijgewerkt met de informatie over Hawkeye op Disney+.