Nieuw te streamen in februari

We zitten nog wel even binnen, zo met die avondklok en bioscopen en filmhuizen nog even gesloten, maar gelukkig zijn er streamingdiensten. Er zijn weer voldoende films en series te zien deze maand, dus laten we eens een paar titels uitlichten.

Netflix

Begin dit jaar kondigde Netflix aan dit jaar elke week een nieuwe, eigen film uit te brengen. Eén van die films in februari is de nieuwe Tom Hanks, News of the World (10 februari) . Alweer de tweede Hanks-film die exclusief op een streamingplatform verschijnt, na Greyhound vorig jaar (op Apple TV+). Het is bovendien de nieuwste film van Paul Greengrass (The Bourne Ultimatum). In de film is Hanks een non-fictie verhalenverteller in de periode na de Amerikaanse burgeroorlog. Hij reist rond en deelt nieuws over presidenten en koninginnen, glorieuze vetes en aangrijpende avonturen van over de gehele wereld.

In Malcolm & Marie (5 februari) zien we Zendaya opnieuw onder regie van Sam Levinson (ze werkten eerder samen voor de HBO-serie Euphoria), nu tegenover John David Washington (BlackKklansman, Tenet). In dit romantische drama keren een filmmaker en zijn vriendin huiswaarts na een succesvolle filmpremière in volle verwachting van een laaiend succes met zijn nieuwe film. Maar de avond neemt een wending als onthullingen over hun relaties bovendrijven en hun liefde een zware test ondergaat.

Netflix heeft ook een aantal nieuwe series. Zo is er Firefly Lane (3 februari), gebaseerd op het gelijknamige boek, over de band tussen twee beste vrienden (Katherine Heigl en Sarah Chalke) over een periode van vier decennia, Invisible City (5 februari) over een mysterieuze stad in de Braziliaanse jungle en The Crew (15 februari) met Kevin James (Paul Blart: Mall Cop) als NASCAR-teamleider. En in de documentairehoek: voetballiefhebbers kunnen vanaf 23 februari de documentaire Pelé kijken.

Non-originele titels die nog niet exclusief aan andere streamingdiensten zijn verkocht en daarom op Netflix toegevoegd worden zijn onder andere de Twilight Saga, The Truman Show, Sausage Party, Inferno (allemaal nu te zien), de Annie-remake, American Pie (15 februari), The 40-year-old Virgin en de eerste drie Jurassic Park-films (16 februari).

Amazon Prime Video

Amazon voegt op 8 februari de anthologieserie Soulmates toe. Zielsverwanten worden vijftien jaar in de toekomst geplaatst, wanneer de wetenschap een ontdekking heeft gedaan die het leven van iedereen op de planeet verandert - een test die je ondubbelzinnig vertelt wie je zielsverwant is. Elk van de zes afleveringen zal een andere cast bevatten en een geheel nieuw verhaal rond het ontdekken (of ervoor kiezen niet te ontdekken) van de resultaten van deze nieuwe test en de impact van die resultaten op een groot aantal relaties.

Bliss (5 februari) is een meeslepende liefdesgeschiedenis waarin Greg (Owen Wilson), nadat hij onlangs is gescheiden en ontslagen, de mysterieuze Isabel (Salma Hayek) ontmoet. Isabel is een vrouw die op straat leeft en ervan overtuigd is dat de vervuilde, mislukte wereld om hen heen niets anders is dan een computersimulatie. In eerste instantie twijfelt Greg hieraan maar hij ontdekt uiteindelijk dat er misschien wel enige waarheid schuilt in de wilde samenzweringstheorie van Isabel.

Gebaseerd op de korte film van Levv Grosman, vertelt Map Of Tiny Perfect Things het verhaal van de snelle tiener Mark, die naar volle tevredenheid iedere dag in dezelfde tijdcirkel leeft. Zijn leven staat op zijn kop als hij een meisje ontmoet dat ook vastzit in dezelfde tijd-lus. Mark en Margaret vormen een magnetisch partnerschap en gaan op zoek naar alle kleine dingen die dat op een dag perfect maken. Wat volgt is een liefdesverhaal met een fantastische draai, als de twee worstelen om uit te vinden hoe aan hun nooit eindigende dag kunnen ontsnappen.

Verder breidt Prime Video ook het aantal titels van andere partijen uit. Zo kun je deze maand bijvoorbeeld kijken naar Coming to America, 48 Hrs, Another 48 Hrs, Minions, Eternal Sunshine Of The Spotless Mind (allemaal nu te zien), Batman Begins (9 februari), American Sniper (12 februari), American History X (18 februari) en The Shining (27 februari). En natuurlijk is American Gods nog steeds middenin seizoen 3, waarvan je wekelijks een nieuwe aflevering kunt zien.

Disney+

Deze maand maakt Disney+ een grote stap in de richting van de grote concurrenten door een enorme lijst met titels uit de catalogus van het oude 20th Century Fox, maar ook andere Disney-onderdelen zoals ABC, toe te voegen aan de streamingdienst. Hiervoor is het merk 'Star' in het leven geroepen, dat als extra sectie op Disney+ beschikbaar wordt op 23 februari.

Naast de oudere FOX-titels, waarover verderop in dit bericht meer, krijgt Disney+ ook nieuwe 'Star Originals':

In Big Sky volgens we een aantal privédetectives die op zoek gaan naar twee gekidnapte zussen die op een afgelegen snelweg in Montana van hun vrijheid zijn beroofd door een vrachtwagenchauffeur. Wanneer blijkt dat er sprake is van nog meer vermissingen ontstaat een race tegen de klok om de vrouwen te redden voordat het niet meer kan.

De serie Love, Victor is gebaseerd op de film Love, Simon en volgt Victor, een nieuwe leerling op Creekwood High School, die zijn eigen tiener-zelfontdekkingsreis moet combineren met het wennen aan een nieuwe stad en nieuwe school, zijn traditionele Latinx-opvoeding en zijn seksuele geaardheid. Wanneer het hem allemaal te veel lijkt te worden benadert hij Simon om hem te helpen zijn weg te vinden op de middelbare school.

De animatieserie Solar Opposites, van de makers van Rick & Morty, vertelt over een viertal aliens die aan hun exploderende thuiswereld ontsnapten en terecht komen in een huis in een Amerikaanse buitenwijk. Ze weten niet of Aarde geweldig of verschrikkelijk is. Hun missie is het beschermen vna de Pupa, een levende supercomputer die op een dag zal evolueren en op dat moment hun zal consumeren en de Aarde zal terraformen.

Deze originals beginnen allemaal op de 23e. Mocht je daar echter geen zin in hebben, dan kun je de achterstand van een aantal oudere series inhalen (of ze gewoon opnieuw kijken), zoals bijvoorbeeld Buffy the Vampire Slayer, the X-Files, Scrubs, 24, American Horror Story, Glee, Lost, Prison Break, Revenge, Scream Queens, Ugly Betty, The Walking Dead, The Gifted, Alias, American Dad en cultklassieker Firefly.

Ook de lijst met films is niet mis. Een kleine selectie: Braveheart, Deadpool en Deadpool 2, de eerste vier Die Hard-films, alle Alien-films (behalve Prometheus), Bad Times at the El Royale, de eerste twee Kingsman-films, Love, Simon, Big Trouble in Little China, Far From the Madding Crowd, Fright Night, Isle of Dogs, Good Morning, Vietnam, The Hate U Give, Independence Day, Starship Troopers, Unbreakable, vier Planet of the Apes-films, Speed, The Shape of Water en The Grand Budapest Hotel.

De complete lijst van nieuwe Star-toevoegingen aan Disney+ op 23 februari vind je op het forum.

Apple TV+

Apple voegt voor de allerkleinsten aanstaande vrijdag The Snoopy Show toe en op 19 februari start het tweede seizoen met For All Mankind. Dit seizoen start een decennium na het einde van het eerste seizoen, in 1983. De Koude Oorlog is volop in gang en de spanningen tussen de VS en de USSR zijn om te snijden. De strubbelingen breiden zich uit naar de maan en gaan daar om de vraag wie er recht heeft om gebruik te maken van de bronnen op het hemellichaam. Centraal in dit seizoen staat de militarisatie van NASA.

Op 26 februari verschijnt op TV+ de documentaire Billie Eilish: The World's A Little Blurry. De film volgt Eilish in haar debuutperiode, terwijl ze haar album "When we all fall asleep, where do we go?" produceert.

Videoland

Als je niet tot 23 februari wil wachten tot de serie Flashforward op Star te zien is, dan kun je die nu direct gaan kijken op Videoland. Andere toevoegingen: seizoen 4 van The Good Doctor (8 februari), acht seizoenen Homeland (12 februari), The Theory of Everything (5 februari), John Wick 2 (11 februari). Mr. & Mrs. Smith (14 februari), Once Upon a Time in America (18 februari) en Midsommar (21 februari).

Ziggo Movies & Series

HBO brengt deze maand een paar documentaires uit, die te zien zijn bij Ziggo. In Fake Famous volgen we drie mensen uit Los Angeles met een relatief klein aantal social volgers. Als experiment worden er diverse middelen ingezet om van hen beroemde influencers te maken.
Zo worden nepvolgers ingekocht en bots ingezet. De film laat de obsessie zien voor het aantal likes, volgers en hoe onze online wereld vaak meer ‘gecreëerd’ is dan we denken.

Tiger is een tweedelige documentaire met unieke beelden en interviews over de opkomst, de ondergang en de epische comeback van het wereldwijde golf-icoon Tiger Woods. De serie schetst een intiem beeld van dit wonderkind. Zijn toewijding en obsessie met het golfspel brachten echter niet alleen roem en succes, maar leidden ook tot dieptepunten

IFFR (Unleashed)

We hebben geen informatie ontvangen over wat IFFR Unleashed deze maand toevoegt, maar het filmfestival zelf is natuurlijk deze week aan de gang en vindt, in verband met de lockdown, volledig online plaats. Je kunt dus gewoon in het programma bladeren en online kaartjes kopen voor films die je vervolgens kunt streamen.

We hebben vijf titels uit het aanbod van het festival uitgelicht en je kunt dagelijks een tip voor die festivaldag op FOK! vinden.