10 topfilms voor de herfst

8. The Hunger Games: Mockingjay - Part 2

Het is een van de meest succesvolle filmreeksen van de afgelopen tien jaar en heeft miljoenen fans wereldwijd al naar de bioscoop en naar de boekpagina's weten te trekken. De avonturen van Katniss Everdeen, die inmiddels is uitgegroeid tot een rolmodel voor jonge tienermeisjes over de hele wereld, wisten al drie keer volle zalen te trekken, maar dit najaar komt dan toch echt een einde aan het verhaal. Het tweede deel van Mockingjay stormt binnenkort de bioscopen in.

Het Capitool is nog strikter geworden in de beveiliging, nadat Katniss District 13 heeft weten te bereiken en de opstand tegen de macht van President Snow in werking heeft gezet. Executies volgen om de haverklap en er worden massaal bombardementen uitgevoerd op de districten die steun hebben uitgesproken voor de revolutie. Aan Katniss de taak om de Spotgaai nog meer kracht bij te zetten en voor een en voor altijd een einde te maken aan het terreurbeleid dat Snow voert. Daarvoor zal ze echter wel offers moeten brengen, want het Capitool bereiken in de situatie van Katniss blijkt een bitterzware taak te zijn. "Welkom bij 76e Hongerspelen", spreekt Finnick gekscherend uit. De strijd is nu echt begonnen.

Verwachting:

Alhoewel het eerste deel misschien niet helemaal bracht waar de fans op gehoopt hadden, zien de eerste beelden van het tweede deel er veelbelovend uit. Deel 1-films hebben in de regel altijd moeite om écht te boeien, omdat de films iets moeten opbouwen wat toe kan leiden naar de grote finale die pas in het tweede deel echt kan en zal losbarsten. De Hunger Games-serie heeft er voor gezorgd dat Jennifer Lawrence de ster is geworden die ze nu is en hopelijk laat ze nog een keer uitermate goed zien waarom dat nou ook alweer zo is.

Trailer:

Het eerste beeld:

Vanaf 18 november in de bioscoop.