10 topfilms voor de herfst

7. Black Mass

Johnny Depp kreeg de laatste tijd een stroom van kritiek over zich heen. Hij zou z'n rollen te makkelijk kiezen en voornamelijk gaan voor het grote geld. Mortdecai, Into the Woods, Transcendence; het werden stuk voor stuk flops en zijn rollen waren inderdaad te bestempelen als 'verschrikkelijk'. Met de rol van gangster kan hij helemaal terugkomen.

Het zijn donkere tijden voor South-Boston. De grote maffiabaas die er namelijk de scepter zwaait regeert met ijzeren hand. Zijn naam is James Bulger, bijnaam Whitey. Hij is de broer van een staatssenator en heeft dus van thuis meegekregen hoe hij macht kan verwerven en het dan ook behouden. Bulger gebruikt het alleen in tegenstelling tot zijn broer voor het kwade en wordt de meest gevreesde man in het gebied.

Verwachting:

De film kreeg op alle filmfestivals waar het vertoond werd enorm veel lof. Depp zou een angstaanjagende Bulger neerzetten en de regie van Scott Cooper is dik in orde. Hij heeft zich inmiddels gespecialiseerd in dit soort donkere films, na Out of the Furnace en Crazy Heart gemaakt te hebben. Depp is haast onherkenbaar in zijn make-up en er wordt al gefluisterd dat het hem misschien een Oscar-nominatie op kan gaan leveren. Dat moet haast wel een rijtje aan redenen zijn die de mensen naar de bioscoop trekt.

Trailer:

Het eerste beeld:

Vanaf 15 oktober in de bioscoop.