10 topfilms voor de herfst

10. Crimson Peak

Het is alweer een tijdje geleden sinds dat de, volgens sommigen, meest creepy film ooit uitkwam. Bijna tien jaar na Pan's Labyrinth keert Guillermo del Torro terug naar zijn favoriete genre en brengt Tom Hiddleston in een setting waarin we hem nog niet eerder zagen. Ook is Mia Wasikowska weer back in the game, nadat ze een beetje in de vergetelheid raakte na haar rol in Tim Burton's Alice in Wonderland.

Crimson Peak. Het huis uit iedereen zijn nachtmerries komt tot leven. Wasikowska speelt schrijfster Edith Cushing, die naar het huis toe gaat, in de hoop dat ze de keuze kan maken tussen de liefde voor de liefde uit haar kindertijd of een mysterieuze buitenstaander. In dit huis zoeken de geesten van het verleden haar op, en achtervolgen haar overdag en 's nachts, en terroriseren haar dromen op een gruwelijke manier...

Verwachting:

De film ziet er werkelijk gruwelijk uit. Als dit echt een herhalingsbezoek is van Del Toro naar Pan's Labyrinth kan de kijker zich klaarmaken voor een achtbaanrit aan indrukwekkende make-up, gemixt met CGI en practical effects. De film kreeg immers niet voor niets drie Oscars, onder andere voor make-up en art direction, dus dat moet wel goed komen. Hiddleston speelt zo te zien een rol die onder de huid gaat zitten en Wasikowska de dramatische protagonist. Met de cast zit het ook wel goed, helemaal met Jessica Chastain als de boze zus die het huis onder controle lijkt te hebben. Eén ding is zeker: de kijker zal waarschijnlijk niet met een gerust gevoel de bioscoop gaan verlaten.

Trailer:

Het eerste beeld:

Vanaf 15 oktober in de bioscoop.