10 topfilms voor de herfst

3. Pan

De film werd bijna een half jaar uitgesteld omdat er gewerkt moest worden aan de special-effects. Dit was al eerder de smoes bij de flop Jupiter Ascending, maar de eerste trailer(s) lieten al zien dat het er in ieder geval een stuk beter aan toe is dan dat gedrocht. 

Peter Pan is een jongetje dat woont in Neverland en nooit ouder zal worden. Dit verhaal kennen we allemaal, uit meerdere films. Maar het verhaal dat nog niet verteld is, is dat van hoe Peter Pan in Neverland kwam. Hoe ging hij het gevecht aan met de afschuwelijk Blackbeard en hoe werd Peter's grootste vijand nou eigenlijk Kapitein Haak?

Verwachting:

Peter Pan is al een aantal keer onder handen genomen in films. Die waren niet altijd even goed, maar de eerste trailers voor Pan zien er goed uit. Hugh Jackman lijkt in zijn nopjes te zijn als de vijandige Blackbeard en een pluspunt is dat de kijker in deze film een achtergrondverhaal voor Hook aangeleverd krijgt. De controverse die rond het casten van Rooney Mara ontstond (ze leek volgens fans niet op de rol waarvoor ze gecast was, ondermeer door huidskleur) kan een voordeel of een nadeel voor de film zijn. Origineel, zo ziet het eruit. Het blijft natuurlijk afwachten of die originaliteit ook naar een hoog niveau getild wordt.

Trailer:

Het eerste beeld:

Vanaf 7 oktober in de bioscoop