10 topfilms voor de herfst

4. The Martian

Twee keer een astronaut spelen in nog geen jaar tijd, er zijn niet veel acteurs die het kunnen zeggen. Matt Damon is wel zo iemand. In Interstellar speelde hij nog de kleine rol van gestrande astronaut Dr. Mann, in The Martian speelt hij de hoofdrol, Mark Watney. Daarin wordt hij bijgestaan door onder andere Jessica Chastain, Jeff Daniels, Sean Bean en Michael Peña. Het zou ook definitieve comeback kunnen zijn voor regisseur Ridley Scott, die toch enigszins teleurstelde met het bijbelse epos Exodus: Gods and Kings.

Wanneer de eerste bemande missie naar Mars slaagt, is Watney wereldnieuws. Het is echter ook zo dat er van tevoren aangenomen werd dat de kans op overleven klein was. Wanneer het contact met aarde verbroken wordt, wordt de rol van Damon voor dood aangezien. Echter, als het lukt om toch contact te maken, wordt het een strijd tegen de tijd of er een reddingsteam op tijd kan zijn om hem toch van de planeet af te halen.

Verwachting:

Alhoewel de film er erg Interstellar-achtig uit ziet, beloven het verhaal en de eerste reacties toch iets heel anders. Met de film komt Scott weer terug naar zijn roots die toch wel bij Alien liggen, en als het net zo'n kwaliteitsfilm wordt als die, kunnen bioscoopgangers hun lol op. Het zal voornamelijk veel Damon in beeld zijn, dus voor wie het niet zo op de goedlachse acteur heeft, is het beter om deze over te slaan. Wanneer je genoten hebt van hem als Jason Bourne en zijn andere rollen, is het waarschijnlijk opnieuw genieten geblazen in dit bombastische ruimte-epos.

Trailer:

Eerste beeld:

Vanaf 1 oktober in de bioscoop