Het televisieseizoen begint weer!

Weg met de herhalingen en weg met de buitenlandse series! Het is weer tijd dat de televisie weer verrijkt wordt met de (succesvolle) Nederlandse programma's. Vanaf maandag 5 september begint het officiële televisieseizoen weer en betekent dat de terugkeer van vele programma's, maar ook de komst van nieuwe die zichzelf nog moeten bewijzen. FOK! begrijpt dat het verwarrend kan zijn, al die keuzes, daarom hierbij een overzicht van noemenswaardige televisieprogramma's die weer beginnen.

Maandag

Zender: Nederland 3
Tijdstip: 20:25 - 21:25 uur
Presentatie: Art Rooijakkers en Gerard Ekdom

Fort Boyard is misschien wel het programma waar het televisiepubliek het meest op zit te wachten. De AVRO haalt het programma na 20 jaar weer van stal en komt met tien afleveringen. In de serie gaan Bekende Nederlanders, samen met de presentatoren, naar het bekende fort in de Franse westkust. Daar moeten ze verschillende sleutels behalen tijdens zenuwslopende opdrachten en moeten ze bovenal hun persoonlijke grenzen verleggen. Daarnaast heeft presentator Art beloofd dat het programma in de basis hetzelfde blijft als twintig jaar geleden. Dat betekent dus weer veel tijgers, spinnen, ratten en lilliputters. Onder andere Jack Wouterse, Lange Frans en Inge Ipenburg zijn deel van een team.

Zender: SBS 6
Tijdstip: 21:30 - 22:30 uur
Presentatie: Johnny de Mol

In het reisprogramma Waar is de Mol? gaat Johnny met een Bekende Nederlander op reis, waar zij zich bevinden op bekend en onbekend terrein. Samen beleven ze een avontuurlijke reis en probeert Johnny dieper in het karakter van zijn medereiziger te komen. In de eerste aflevering reist hij samen met Irene Moors naar New York. Niet alleen Broadway wordt aangedaan, maar ze bezoeken ook de ghetto's van Harlem. Dit is inmiddels het vijfde seizoen van het programma en is verschoven van Veronica naar SBS 6. In dit seizoen komen ook Johan Derksen (Texas) en Paul de Leeuw (Polen) aan bod.

Ook van start op maandag:
- De Wereld Draait Door - Nederland 3 - 19:30 uur
- PowNews - Nederland 3 - 22:30 uur
- Undercover Boss - SBS 6 - 20:30 uur
- Holland's Next Top Model - RTL 5 - 20:30 uur
- Project Catwalk - RTL 5 - 21:30 uur

Dinsdag

Zender: RTL 5
Tijdstip: 20:30 - 21:30 uur
Presentatie: Nikkie Plessen en Dennis Weening

Ja, ze zijn weer terug. De opmerkelijke verschijningen uit Oh Oh Cherso keren voor de derde keer terug in hun eigen realitysoap. Ze gaan terug naar waar ze begonnen, Chersonissos. Matsoe Matsoe en Tijgertje keren niet meer terug en daarom zoeken ze vervangers. In X Cherso kiezen de Hagenezen zelf wie ze meenemen naar het Griekse paradijs. Het eerste deel van de serie bestaat uit audities en in het tweede deel gaat het stel daadwerkelijk naar Griekenland. Hoogstwaarschijnlijk wederom een kijkcijferhit, al zal dat niet aan de kwaliteit van het programma liggen.

 

Zender: Nederland 3
Tijdstip: 21:50 - 22:30 uur
Presentatie: Filemon Wesselink

In De Week van Filemon geeft Filemon zijn eigen blik over de gebeurtenissen van de afgelopen week. In het geflopte Madiwodovrijdagshow deed hij dit ook, maar nu dus zonder Paul de Leeuw. Een vast item in de show is 'De Kaasschaaf', waarin Filemon onderzoekt hoe de televisie 200 miljoen euro zou kunnen bezuinigen. In de uitzending van dinsdag staat onder andere de najaarspresentatie van de publieke omroep op de agenda. 

Ook van start op dinsdag:
- Cash op Zolder - Nederland 2 - 20:25 uur
- Je Zal Het Maar Zijn - Nederland 3 - 20:25 uur
- De Villa - RTL 5 - 20:30 uur

Woensdag

Zender: Nederland 3
Tijdstip: 20:25 - 21:20 uur
Presentatie: Tijl Beckand

Vorig jaar testte Tijl zijn programma tijdens de experimentele week van TV Lab en nu krijgt het zijn vervolg. In De Tiende van Tijl probeert de ex-Lama jongeren (maar ook ouderen) enthousiast te maken voor klassieke muziek. Daarnaast verzekert Tijl dat klassieke muziek ook nuttig kan zijn in het dagelijks leven en legt hij de relatie uit tussen componist Chopin en zanger Robbie Williams. Dat alles met een vleugje humor.

Zender: Nederland 3
Tijdstip: 21:20 - 21:50 uur
Presentatie: Sofie van den Enk en Ajouad El Miloudi

Er bestaan enorm veel vooroordelen over bejaarden door jongeren, maar ook andersom zijn er genoeg vooroordelen te verzinnen. In Inside Oud worden zes jongeren en bejaarden gevolgd die met elkaars leven ruilen. In zes afleveringen ruilen er één bejaarde en één jongere van elkaars leefwereld. In aflevering 1 ruilt de rebelse 20-jarige Fadoua met de lieve, zorgzame Henk van 82 jaar. De boodschap van het KRO-programma lijkt duidelijk: het verkleinen van de generatiekloof tussen jongeren en ouderen.

Ook van start op woensdag:
- Achter het Scherm - Nederland 2 - 20:25 uur
- MasterChef - Net 5 - 21:30 uur

Donderdag

Zender: Nederland 3
Tijdstip: 21:50 - 22:30 uur
Met: Theo Maassen, Wim Helsen en Stefaan van Brabandt 

'Bromance' is een veel voorkomend onderwerp in films en in Geen Probleem staat het onderwerp mannenvriendschap ook centraal. In de zesdelige tragikomische serie spelen drie boezemvrienden, die met elkaar gesprekken voeren over zinnige en onzinnige onderwerpen. Ze komen elke week bij elkaar om de vriendschap te bevestigen, zeker na de zelfmoordpoging van Herman (Wim Helsen). De oorsprong van de serie ligt bij Wim en hij heeft Theo en Stefaan gevraagd om erbij te komen. Na lang brainstormen is dit het resultaat.

Zender: RTL 5
Tijdstip: 21:45 - 22:45 uur
Presentatie: Willie Wartaal

In Holland In Da Hood reizen acht polderrappers af naar het 'gangster' Los Angeles om daar van de échte hiphopcultuur te proeven. Presentator Willie Wartaal verzekert dat het programma 100% echt is en zeker geen hoax, nadat de eerste trailer op internet opdook. De jongeren uit Nederland hebben het gevoel dat ze vastzitten in een dorp in de provincie, terwijl ze graag het Amerikaanse bendeleven willen hebben. Die kans krijgen ze nu en ze strijden tegen elkaar om de titel van beste gangsterrapper.

Ook van start op donderdag:
- Overspel - Nederland 1 - 20:30 uur
- Onder Wibi's Vleugels - Nederland 1 - 22:20 uur
- Keuringsdienst van Waarde - Nederland 3 - 20:25 uur
- College Tour - Nederland 3 - 20:55 uur

Vrijdag

Zender: Nederland 2
Tijdstip: 19:50 - 20;25 uur
Presentatie: Hella van der Wijst

In De Wandeling gaat Hella het gesprek aan met bekende en onbekende Nederlanders met een opmerkelijk verhaal. De gesprekken vinden plaats tijdens een wandeling door een mooie plek in Nederland. In dit seizoen praat Hella onder andere met de 46-jarige Henk. Hij is nog steeds maagd en heeft nog nooit een naakte vrouw aangeraakt. Tot hij intimiteitscoach Carla ontmoette. Of Henk nog steeds maagd is, is te zien in één van de uitzendingen. In november, tijdens de Week van de Spiritualiteit, gaat het programma naar Japan met vier BN'ers voor een spirituele wandeling op het eiland Shikoku.

Zender: Nederland 3
Tijdstip: 21:05 - 21:55 uur
Presentatie: Rutger Castricum en Dominique Weesie

Van de kersverse omroep PowNed hebben we, naast PowNews en Hard Gras, nog maar weinig gezien. Maar daar gaat nu verandering in komen met het programma
House Ibiza. In het, naar eigen zeggen, belastinggeldverspillende programma ontvangen Rutger Castricum en Dominuque Weesie prominente gasten in hun villa op Ibiza. Dat wordt dus aan het zwembad hangen, feesten en champagne verspillen. Verslaggevers Daan en Jojanneke maken reportages op het eiland. De prominente gasten zijn onder andere Guido Weijers, Jokertje en Barbara Barend.

Ook van start op vrijdag:
- Opgelicht - Nederland 1 - 21:25 uur
- Goudmijn - Nederland 2 - 19:20 uur

Natuurlijk is het bijna niet te doen om alle nieuwe programma te volgen, maar op welk programma kun jij bijna niet meer wachten? En wat mis jij eigenlijk nog op de Nederlandse televisie?