FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 4 september 2011

[US Open] Roddick wint in New York

Andy Roddick en David Ferrer staan in de vierde ronde van de US Open tegenover elkaar. Publiekslieveling Roddick, als 21e geplaatst, was in drie sets Julien Benneteau de baas: 6-1, 6-4 en 7-6 (5). Ferrer leverde eerder op de dag tegen Florian Mayer (26) ook geen set in: 6-1, 6-2 en 7-6 (2).

Roddick begon uitstekend aan zijn partij tegen Benneteau. De Fransman, die met een wildcard was toegelaten tot het toernooi, keek binnen een mum van tijd tegen een 5-0 achterstand aan. In de tweede set deed hij beter mee, maar was een break van Roddick opnieuw voldoende. In de tiebreak van de derde set sloeg Roddick vervolgens op zijn eerste matchpunt toe.


Roddick verder in New York (Foto: Novum)

Squasher Anjema verliest in finale

Squasher Laurens-Jan Anjema is er niet in geslaagd om het Colombian Open op zijn naam te schrijven. De Nederlander verloor in een vijfsetter van de Egyptenaar Mohamed El Shorbagy: 11-7, 7-11, 8-11, 11-2 en 13-15.

Anjema baalde dan ook van zijn nederlaag. "Zo dichtbij en toch helemaal niets. Ik heb weliswaar goed gespeeld, maar daar koop ik helemaal niks voor. Ik baal als een stekker en zal nog wel even chagrijnig blijven."

Steven Soderbergh gaat toch niet met pensioen

Regisseur Steven Soderbergh ontkent dat hij zich terugtrekt uit de filmwereld. De 48-jarige filmmaker, die al jaren een op handen zijnde pensionering aankondigt, verkondigde eerder deze week dat hij zich op het schilderen gaat storten. Soderbergh komt alweer terug van die woorden, en heeft het over 'slechts een sabbatical'.

"Het is minder dramatisch dan het klinkt", vertelde Soderbergh de BBC over zijn nieuwe hobby. "Ik ben altijd op zoek naar nieuwe dingen." Soderbergh laat niets los over de lengte van zijn geplande sabbatical. Volgens geruchten is de Hollywood-regisseur van plan vijf jaar geen films te maken.

Soderbergh, die onder meer Ocean's Eleven en de daaropvolgende delen regisseerde, kondigde in maart al aan met pensioen te gaan. Hij zei het filmvak niet langer boeiend te vinden. Toch moet hij nog even doorbijten voordat hij zich op het schilderen kan storten. Soderberg werkt nog aan ten minste drie films.

'Facebook en geheime diensten getroffen door hack'

Tot de websites die mogelijk zijn afgetapt na de hack bij het Nederlandse bedrijf Diginotar behoren Facebook en de geheime diensten van de Verenigde Staten en Israël. Dat meldt de NOS zondagavond op basis van een lijst met vijftig domeinen. Ook andere sociale netwerken, grote e-mailaanbieders en sites van de Iraanse oppositie staan op de lijst.

Door de hack zijn beveiligingscertificaten van getroffen websites niet veilig. Verkeer kan worden omgeleid en anderen kunnen meelezen. Gebruikers kunnen er niet langer zeker van zijn dat ze zich daadwerkelijk op de site bevinden waarvan het adres in de adresbalk van de browser staat.

Valse certificaten zijn behalve voor Gmail ook uitgegeven voor Twitter, Skype, Hotmail, Yahoo en Microsoft Messenger. Volgens de NOS wordt de maildienst van Yahoo veel gebruikt door Iraniërs in de oppositie.

De geheime diensten die op de lijst voorkomen zijn de CIA, de Israëlische Mossad en het Britse MI6. Ook de servers van de updatedienst van het besturingssysteem Windows komen op de lijst voor. Mogelijk wilden de hackers hiermee aangepaste software verspreiden.

De hack bij Diginotar vond plaats in juli, maar werd pas afgelopen week bekend. Naar aanleiding van de affaire zegde minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner (CDA) het vertrouwen in het Beverwijkse bedrijf op. De Nederlandse overheid raadt voorlopig af om gebruik te maken van diensten als DigiD.

Browserfabrikanten werken aan updates van hun browser. Zodra die zijn geïnstalleerd, kunnen gebruikers waarschuwingen krijgen zodra ze een site bezoeken die gebruikmaakt van beveiligingscertificaten van Diginotar.

Onderhandelingen Bani Walid mislukt

Onderhandelingen over de overgave van een van Moammar Gadhafi's laatste bolwerken zijn zondag in Libië mislukt. Gadhafi's woordvoerder Moussa Ibrahim eiste volgens rebellenonderhandelaar Abdullah Kanshil dat de rebellen de wapens neer zouden leggen voordat zij het 140 kilometer ten zuidoosten van Tripoli gelegen Bani Walid zouden binnengaan.

De rebellen wachten nu op het groene licht om de aanval te openen. "Het spijt ons voor de inwoners van Bani Walid", zei Kanshil, die zelf afkomstig is uit die plaats.

De rebellenstrijdkrachten hebben het grootste deel van Libië onder controle en zijn al bezig met het opzetten van een nieuwe regering. Maar Gadhafi en zijn meest verstokte bondgenoten zijn nog op vrije voeten en hebben nog steun in sommige gebieden in het midden en zuiden van het land, waaronder Bani Walid en Gadhafi's geboortestad Sirte.

De rebellen hebben die plaatsen tot komende zaterdag de tijd gegeven zich over te geven, maar sommigen hebben gewaarschuwd dat Bani Walid mogelijk eerder zal worden aangevallen, omdat de prominentste figuren van het vorige regime zich vermoedelijk daar ophouden. De aanwezigheid van Ibrahim lijkt dat te bevestigen.


Onderhandelingen overgave Bani Walid mislukt (Foto: Novum)

[US Open] Nadal valt bij persconferentie

Rafael Nadal zorgde vandaag bij de persconferentie na zijn gewonnen partij tegen David Nalbandian voor gefronsde wenkbrauwen door onderuit te gaan. Meteen stormden fysiotherapeuten naar binnen om de Spanjaard overeind te helpen. De eerste diagnose luidt kramp.

"Het was een zware dag. Nalbandian is een fantastische speler en een goede vriend. Ik moest mijn beste wedstrijd van het toernooi spelen om te winnen. Daar ben ik wel blij mee," zei Nadal die in de derde ronde in drie sets won van de Argentijn. De Spanjaard kampt al het hele seizoen met fysiek ongemak, waardoor hij niet altijd het hoogste niveau kan halen. Vandaag was het voldoende om in de vierde omloop tegen Gilles Muller uit te kunnen komen.

[Vuelta] Boonen valt uit met gebroken hand

Tom Boonen heeft vandaag bij een valpartij in de Vuelta zijn hand gebroken. De Belg viel voor de Alto del Cordal, de voorlaatste berg van de vijftiende etappe. Hij reed de etappe wel uit, maar in het ziekenhuis bleek een handwortelbeentje gebroken. De renner van Quick-Step gaat dinsdag tijdens de zestiende etappe niet meer van start. Ook zijn WK komt in gevaar.

"Ik begreep meteen dat mijn probleem serieus was", sipt Boonen op de website van zijn ploeg. "Maar ik wilde de race uitrijden en daarna met de medische staf bekijken wat te doen." Dat het goed mis was, bleek al snel. "Ik kon mijn stuur nauwelijks vasthouden en had veel moeite om de finish te halen."

Boonen, die ook in de Tour al met fysiek malheur moest opgeven, is vooral teleurgesteld over het moment waarop hij viel. "Ik reed de laatste paar dagen erg goed en omdat we dicht bij het WK komen, was dat perfect."

Black Rock (Pure, Split/Second) gesloten

De Engelse ontwikkelaar uit Brighton die onder het bewind van Disney stond werd vandaag officieel gesloten. Het nieuws dat Black Rock zou sterven werd in juli al bekendgemaakt. Het besluit werd genomen nadat Disney het laatste geheime en onaangekondigde project van Black Rock had afgewezen.

Volgens een reportage van Eurogamer was dat geheime project een F2P DOTA-style game die Champions Allience zou gaan heten. Voorheen kregen sequels op Pure en Split/Second ook al geen doorgang van Disney. Een anonieme bron vertelde Eurogamer dat de House of Mouse slecht om is gegaan met Black Rock. Ze zouden de uitgekomen games ook lang niet goed genoeg hebben geadverteerd.

Uit de as van Black Rock zijn inmiddels drie nieuwe studios herrezen. Ten eerste hebben we Roundcube Entertainment, opgericht door Split/Second-regisseur Nick Bayner. Vervolgens is er ShortRound Games, gevormd door een kwartet voormalige Black Rock-managers. Tenslotte heeft Pure-regisseur Jason Aven BossAlien opgericht.

black rock

[WTCC] Uitslagen races Valencia

Yvan Muller heeft beide races van de World Touring Car Series op het circuit in Valencia op zijn naam geschreven. De Franse Chevrolet-coureur neemt dankzij deze zege ook de leiding in het klassement over. Tom Coronel behaalde vandaag een derde en een vierde plaats.

Race 1

Muller mocht de eerste race van poleposition beginnen, maar het was Gabriele Tarquini die de beste start had en in de eerste bochten zowel Muller als Rob Huff aftroefde. Huff probeerde daarna Muller voor plaats twee te passeren, maar hij werd door Chevrolet-teamgenooit Alain Menu het gras opgeduwd en viel terug naar plaats elf. De stewards gaven Menu voor de duw een straf, maar realiseerden zich daarna dat ook Tiago Monteiro bij het incident betrokken was, waardoor de straf opgeschort werd.

Tarquini kon slechts enkele ronden genieten van de eerste stek, want de Italiaan zag al snel Muller en Menu passeren, voor hij met problemen de pits opzocht. Hierdoor kon Coronel na een inhaalactie op Monteiro naar een podiumplaats rijden. Kristian Poulsen werd vierde, voor Huff, Javier Villa, Norbert Michelisz en Monteiro die in de slotfase nog veel inleverde.

Race 2

Franz Engstler mocht van poleposition starten, maar liet zijn auto afslaan op de grid, waardoor hij een goed resultaat kon vergeten. Voor BMW leek er een fraai podium in de maak, want de leiders in de race: Coronel, Villa en Michelisz rijden allemaal voor het Duitse merk. Op vier ronden voor het einde ging het mis.

Muller stak er een stokje voor, waarna Villa een inhaalpoging waagde bij Coronel en beiden elkaar raakten. Uiteindelijk spinde hierbij Villa in de rondte. Muller greep de leiding voor Michelisz die echter al snel Huff zag passeren en daarna ook nog eens spinde. Dit gaf Menu de derde plaats, voor Coronel, Tarquini, Poulsen, Michelisz en Pepe Oriola.

De volledige uitslagen van de races kunnen hier worden gevonden: race 1 en race2.

Hoofd Rode Kruis bezoekt Syrië

Het hoofd van het Internationale Comité van het Rode Kruis is in de Syrische hoofdstad Damascus om te praten over de verzorging van gewonden en het bezoeken van mensen die tijdens de protesten tegen de regering zijn opgepakt en gevangengezet.

ICRK-president Jakob Kellenberger sprak zondag in Damascus met de Syrische minister van buitenlandse zaken Walid al-Moallem. Maandag zou hij door president Bashar Assad worden ontvangen.

De Syrische autoriteiten treden hard op tegen betogers die protesteren tegen het regime. Volgens schattingen van de Verenigde Naties zijn sinds maart 2200 mensen omgekomen.

Activisten melden zondag militaire operaties en razzia's in de regio Idlib nabij de Turkse grens en de oostelijke stad Deir el-Zour. Daarbij zouden doden zijn gevallen, alleen het aantal is onduidelijk. Syrië laat geen buitenlandse journalisten toe en heeft de binnenlandse verslaggeving aan banden gelegd.

Vandaal beschadigt fontein in Rome

Een vandaal heeft zaterdagochtend de Fontein van de Moor op de Piazza Navona in Rome beschadigd.

Op beelden van bewakingscamera's is te zien hoe hij in de fontein klimt en met een stuk steen twee grote brokken marmer van het beeld slaat. Mogelijk is de man dezelfde die volgens bewakingsbeelden een paar uur later ook de Trevi-fontein probeerde te beschadigen.

De afgeslagen brokken van de Fontein van de Moor zijn teruggevonden en kunnen volgens Umberto Broccoli van de dienst cultuur van Rome weer aan het beeld worden vastgemaakt.

De fontein is overigens niet het origineel van de zeventiende-eeuwse kunstenaar Giacomo della Porta, maar een kopie uit de negentiende eeuw.


Vandaal beschadigt fontein in Rome (Foto: Novum)

Negende wereldtitel zijspancrosser Willemsen

Daniël Willemsen is voor de negende keer in zijn carrière wereldkampioen in de zijspancross geworden. Samen met zijn Belgische bakkenist Sven Verbrugge verzekerde hij zich vandaag één ronde voor het eind van de titel.

Willemsen viel vandaag in de eerste omloop van de Grote Prijs van Denemarken uit. De vijfde plaats in de tweede race was echter voldoende voor de wereldtitel. Het duo kan bij de slotrace in Duitsland niet meer ingehaald worden. Ze hebben nu 487 punten, 53 meer dan hun Letse concurrenten Janis en Lauris Daiders.

De zege ging in Denemarken naar de Nederlandse zijspan van Etienne Bax en Ben van den Bogaart. Ze wonnen de eerste manche en werden tweede in de tweede manche. In de WK-stand bezetten ze nu de zevende plaats.

Man rijdt met auto woning binnen

Een 87-jarige man uit Zuidlaren is zondagavond in Assen met zijn auto een woning binnen gereden. Hij was daar op bezoek bij zijn zoon. De bejaarde man zette, volgens de politiewoordvoerder, zijn auto per ongeluk in zijn achteruit en reed met volle snelheid in op een geparkeerde wagen, die daardoor een garagebox werd in gedrukt.

Toen de geschrokken automobilist zijn voertuig in de vooruit zette, reed hij met hoge snelheid de weg over en kwam in het woonhuis tot stilstand. De woning is zo beschadigd dat de bewoners elders zijn ondergebracht.

Er vielen geen gewonden. De bestuurder werd uit voorzorg overgebracht naar een huisarts. Zijn rijbewijs moest hij inleveren. Beide wagens zijn total loss.

'Twintig kinderen in Sint Joseph doodgemaakt'

Een oud-hoofdverpleegkundige van Huize Sint Joseph in Heel zegt van een broeder te hebben gehoord dat in de Limburgse inrichting in de jaren 50 ongeveer 20 kinderen van het leven zijn beroofd. Hij doet zijn verhaal in een reportage van KRO Brandpunt.

Volgens de hoofdverpleegkundige, Nico van Hout, werd hij in 1969 door broeder Augustinus in vertrouwen genomen en meegenomen naar een kamer die de broeder omschreef als 'sterfkamertje'. Daar zou een andere broeder die voor Augustinus werkte 20 kinderen hebben doodgemaakt.

'Twintig kinderen in Sint Joseph doodgemaakt'
'Twintig kinderen in Sint Joseph doodgemaakt' (Foto: ANP)

68% Xbox Live-gebruikers koopt abo in de winkel

Hoewel gamers steeds vaker online hun aankopen doen, blijkt dat de meerderheid van de Xbox Live-gebruikers hun abonnement in de normale winkel haalt.

In een interview met MCV vertelt Xbox Live-marketing manager Robin Burrowes dat de banden met de retail erg belangrijk zijn. Eén van de redenen is dat 68% van de Europese Xbox Live-abonnees hun abonnement in de winkel koopt. Daarbij geeft Burrowes aan dat Microsoft geen plannen heeft om retail-games tegelijk als download aan te bieden. Dit in tegenstelling tot Sony die met de PlayStation Vita games gelijktijdig fysiek als digitaal zal aanbieden. "We hebben veel respect voor de detailhandel en zorgen ervoor dat er een tijd tussen de fysieke en digitale release zit", zo laat Burrowes weten.

Het ziet er dus niet naar uit dat we snel zullen overgaan op totale digitale aankopen.

[Vuelta] Mollema: "Er zat gewoon niet meer in"

Bauke Mollema verloor vandaag zijn podiumplaats in de Vuelta à España. De Nederlander van Rabobank moest op de Angliru lossen en verloor teveel tijd om Juan José Cobo achter zich te laten. Na de finish was Mollema realistisch.

"Ik heb er uit gehaald wat er in zat," zei Mollema tegen Rabosport. "Jammer, dat ik een plek verlies in het klassement, maar het is nu eenmaal niet anders. Er zat gewoon niet meer in. Cobo was veel te sterk. Ik ben blij dat ik de schade binnen de perken heb gehouden."

"Bij de voorlaatste klim hoorde ik zeker bij de beteren. Ik had toen goede benen. Maar de Angliru deed zeer. Het was vreselijk zwaar, maar dat gold voor iedereen. Uiteindelijk ben ik niet echt ontevreden."

Pas halverwege de klim moest de 24-jarige Groninger een gaatje laten. "Maar dat was heel beperkt. Op zo'n steile col is dat helemaal niet ongewoon. Het werd lange tijd ook niet groter, maar toen kwam er een hele steile kilometer en daar reden ze pas wat meer van me weg."

Zwaargewonde man in Purmerendse achtertuin

Een onbekende man werd zondagmiddag zwaargewond aangetroffen in de achtertuin van een woning in Purmerend. Mogelijk is hij het slachtoffer van een schietincident. Bij behandeling ontdekte ambulancepersoneel een wond die eruitzag als een schotwond. Een 30-jarige vrouw uit Wormer en een 29-jarige Amsterdammer zijn aangehouden.

De bewoners meldden zondagmiddag rond 15.30 uur dat een gewonde man in hun tuin lag. De politie en een ambulance kwamen op de melding af. De mogelijke schotwond zit in de romp van de man. Na de ontdekking van de wond is de man in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

De recherche onderzoekt of de aangehouden man en vrouw iets met de zaak te maken hebben.

Organisatie tevreden over Wereldhavendagen

De 34e editie van de Wereldhavendagen in Rotterdam is goed verlopen. Dat vindt de organisatie van het festival. Zo'n 25.000 deelnemers bezochten de afgelopen dagen de bedrijfsterreinen in de haven. Wel woei bij het noodweer van zaterdagnacht een aantal kraampjes om. Ook was er een blikseminslag in een boot van de zeekadetten.

Langs de kades van het festivalterrein liepen de afgelopen dagen 'blije mensen' en de horeca deed volgens de organisatie goede zaken. De Wereldhavendagen hadden dit jaar een extra Chinees tintje. Ze stonden in het teken van honderd jaar Chinezen in Rotterdam.

De Wereldhavendagen, een initiatief van het Havenbedrijf Rotterdam, begonnen vrijdag. Vooral zaterdag werd dankzij het goede weer drukbezocht. Zondag was het ongeveer even druk als vorig jaar.

Een schatting van het totaal aantal bezoekers geeft de organisatie sinds vorig jaar niet meer. "Dat is zo moeilijk in te schatten", licht een woordvoerder toe. In 2009 werd het bezoekerscijfer van vierhonderdduizend bezoekers gemeld.

Trailer met uitleg van regisseur Al Pacino: Salome

Al Pacino‘s staat bekend als een acteur met gedenkwaardige rollen. Denk maar eens aan karakters zoals Tony Montana in Scarface of Michael Corleone in de Godfather-films. Pacino heeft nu een film gemaakt over een onderwerp dat hem nader aan zijn hart ligt. 

De acteur heeft namelijk een obsessie voor de eenakter Salome, van schrijver Oscar Wilde. In het verleden is Pacino meerdere malen als King Herod op het toneel te bewonderen geweest in toneelbewerkingen van Salome. Nadat hij in 2006 de rol had gespeeld, haalde Pacino een filmcrew erbij, om opnames voor een documentaire te maken, over zijn favoriete schrijver Oscar Wilde en diens spraakmakende schrijfsel, getiteld Salome.

We zijn nu vijf jaar verder en de film gaat vandaag in première op het filmfestival van Venetië. In Wilde Salome volgen we Pacino over de hele wereld tijdens zijn ontdekkingstocht naar de passie voor Wilde en zijn werk. De film valt het best te vergelijken met Looking for Richard uit 1996, waarin Pacino op onderzoek was naar William Shakespeares Richard III.


Al Pacino introduceert Wilde Salome op het filmfestival van Venetië.


De trailer voor Wilde Salome.

[US Open] Pennetta, Kerber in kwartfinale

Flavia Pennetta heeft bij de US Open de kwartfinales bereikt. De als 26e geplaatste Italiaanse versloeg de Chinese Shuai Peng.

De eerste set won Pennetta met 6-4 en in het tweede bedrijf mocht ze bij 6-5 voor de wedstrijd serveren. Pennetta leverde echter haar service in. Peng, als dertiende ingeschaald in New York, nam in de tiebreak een 5-0 voorsprong maar vervolgens kwam de Italiaanse terug en pakte de winst alsnog.

Pennetta moet het nu opnemen tegen Angelique Kerber. De Duitse tennisster was de Roemeense Monica Niculescu met 6-4 en 6-3 de baas.

[US Open] Nadal in drie sets langs Nalbandian

Rafael Nadal heeft de achtste finales bereikt van de US Open. De Spanjaard was in New York in drie sets te sterk voor de Argentijn David Nalbandian; 7-6, 6-1 en 7-5.

Nadal had het niet makkelijk tegen Nalbandian, die op de weg terug is na veel blessureleed. De Argentijn sloeg echter teveel onnodige fouten (60) om het Nadal echt moeilijk te maken. Nadal treft in de achtste finale de Luxemburger Gilles Müller, die in drie sets te sterk was voor de Rus Igor Kunitsyn.


Rafael Nadal naar achtste finale US Open (Foto: Pro Shots)

Pineau wint GP Jef Scherens

Jérôme Pineau is de winnaar geworden van de 45e editie van de GP Jef Scherens. De Fransman bleef in Leuven het peloton net voor.

De Belg Kenny Dehaes won de sprint van het peloton om de tweede plaats, zijn landgenoot Guillaume Van Keirsbulck eindigde als derde. Stefan van Dijk was op de vierde plaats de beste Nederlander. De Nederlanders Bram Tankink en Laurens ten Dam maakten maakten lang deel uit van de kopgroep, maar werden vlak voor de finish door het peloton gegrepen. Voor Pineau betekende het zijn eerste overwinning van het seizoen/

[Vuelta] Voldaan gevoel voor Poels

Wout Poels liet opnieuw zien dat hij goed in orde is tijdens de Vuelta à España. De renner van Vacansoleil werd tweede in de koninginnenrit naar de Angliru. Gisteren werd Poels al knap vierde en daardoor staat hij nu tiende in het klassement.

"Dit geeft een voldaan gevoel," zei Poels na afloop. "Ik weet dat ik goed bergop kan rijden. Het is mooi dat ik dat kan laten zien tussen de wereldtop. Het is jammer dat ik de eerste dagen van de Vuelta veel tijd verloor, ik had veel last van de warmte."

"Ik heb altijd gedacht dat ik iemand was voor het rondewerk. Dat krijg ik hier bevestigd. Misschien had er vandaag meer ingezeten, maar ik vond het 6 kilometer voor de streep nog te vroeg om te gaan. En anders was Cobo waarschijnlijk ook wel de sterkste geweest."


Poels voldaan na koninginnenrit. (Foto: Pro Shots)

[DTM] Uitslag race Brands Hatch

Martin Tomczyk heeft op een nat Brands Hatch de DTM-race op zijn naam geschreven. De Audi-coureur bleef in Engeland Mattias Ekström en Edoardo Mortara voor. Renger van der Zande werd vijftiende. Omdat kampioenschapsleider Bruno Spengler slechts zevende werd nam Tomczyk de leiding in het klassement weer over, met een punt voorsprong op Spengler.

Mike Rockenfeller mocht de race van poleposition beginnen, maar lang lag hij niet aan de leiding, omdat Tomczyk goed raad wist met de natte omstandigheden en binnen tien ronden opklom van de vijfde naar de eerste plaats. Ekström was de enige die de Duitser nog bij kon houden, maar telkens wanneer de Zweed te dicht bij kwam wist Tomczyk het gat weer te vergroten.

Rockenfeller was niet gelukkig in zijn race. Hij zag eerst Tomczyk en Ekström voorbij snellen, waarna hij bij de Paddockbocht ook nog Mortara voorbij moest laten. Een uitstapje door het gras en een spin dankzij Ralf Schumacher deed hem uiteindelijk terugvallen tot de zesde plaats, achter Jamie Green en Schumacher. Hiermee bleef hij wel Spengler voor die zich niet kon herstellen van een achtste plaats in de kwalificatie.

De volledige uitslag van de race kan hier worden gevonden. De stand in het kampioenschap staat hier.

Motorprotest Waterlooplein rustig verlopen

Het protest van mottorrijders op het Amsterdamse Waterlooplein is over het algemeen rustig verlopen. Dat zei heeft een gemeentewoordvoerder zondag.

Rond kwart voor vijf vertrokken ongeveer 20 leden van de motorclub Satudarah onder begeleiding van de politie. Daarvoor hadden ze kort gesproken met enkele leden van de motorclub Hells Angels. Een kwartier later was het plein bijna leeg.

Op het hoogtepunt waren zo'n 800 motorrijders en belangestellenden op het plein. Zij protesteerden tegen het afgelasten van meerdere Harleydagen.

Motorprotest Waterlooplein rustig verlopen
Motorprotest Waterlooplein rustig verlopen (Foto: ANP)

Van der Wiel: "Ben geen achttien meer"

Oranje-international Gregory van der Wiel is naar eigen zeggen een volwassen speler geworden. "Ik kijk tegen geen enkele speler meer op."

In gesprek met Voetbal International laat de Ajacied weten dat hij de afgelopen jaren enorm is gegroeid. "Toen ik tijdens de WK-kwartfinale tegen Brazilië in de spelerstunnel naast die spelers stond, keek ik wel even naast me. Nu niet meer", aldus de rechtsback.

"Ik kijk tegen geen enkele speler meer op. Ik ben ook van geen enkele speler meer onder de indruk. Nee, ook van Robinho niet. Een goede speler, maar het is niet zo dat hij drie keer heeft gescoord tegen ons", vervolgt Van der Wiel.

Afgelopen vrijdag startte Van der Wiel in de basis bij het Nederlands Elftal. Oranje verpletterde San Marino met een historische 11-0 overwinning. Aankomende dinsdag neemt Oranje het in Helsinki op tegen Finland.

[Vuelta] Cobo: "Wilde zo hard mogelijk rijden"

Juan José Cobo pakte vandaag de rode leiderstrui in de Vuelta à España. De Spanjaard was de sterkste op de Angliru en pakte de leiding over van Bradly Wiggins. Achteraf zei de renner van Geox-TMC zei dat het hem niet ging om de leiding in het klassement.

"Het was niet waar ik in eerste instantie op uit was," zei Cobo na de finish. "Ik wilde gewoon zo hard mogelijk rijden en kijken wie mij kon volgen."

De Spanjaard durfde nog geen voorspelling te doen of hij in staat is het rood te behouden in de laatste week van de Ronde van Spanje. "Ik weet niet of ik in staat ben mijn positie te behouden tot in Madrid, we zullen zien."

Alleen Van Gelder op podium in Gent

Bij de Challenge Cup in het Belgische Gent is turner Yuri van Gelder er als enige van de Nederlanders in geslaagd een podiumplek te behalen. Op ringen eindigde Van Gelder als derde met een puntentotaal van 15,675. De winst ging naar de Griek Eleftherios Petrounias.

Op sprong eindigde Jeffrey Wammes op de de vierde plaats met 15.900 punten. Epke Zonderland had zich voor de finale op rek geplaatst maar vanwege een schouderblessure trok hij zich terug.

Fan Chris Brown geeft horloge van 22K terug

Rapper Chris Brown heeft zijn Rolex-horloge ter waarde van 22.000 dollar teruggekregen. Een eerlijke fan heeft deze aan hem teruggegeven.

De rapper met de losse handjes had het horloge voor een optreden bij de VMA's afgedaan op een trampoline. Het horloge stuiterde het publiek in en fan Alisha kreeg het uurwerk te pakken. Chris Brown wilde een vindersloon geven aan de voor hem onbekende fan en deed een oproep.

Alisha reageerde op de oproep en kreeg voor haar goedheid concertkaartjes, een backstagepas en een meet-en-greet met Brown. Ze heeft aangegeven erg blij te zijn met het vindersloon en had zoiets niet verwacht.

Concertverstoorder gedwongen opgenomen in kliniek

De verwarde man die zaterdagavond een concert in Amsterdam verstoorde dat werd bezocht door koningin Beatrix is opgenomen in een psychiatrische inrichting. Burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan heeft de man gedwongen laten opnemen. Dat meldt een woordvoerder van de gemeente zondagavond.

De recherche heeft het verhoor afgerond van de man die zaterdagavond het podium van het Concertgebouw beklom. Daarna is hij overgedragen aan een hulpverleningsinstantie. Daar is besloten dat de man op medische indicatie moest worden opgenomen.

De man maakte op het poduim een verwarde indruk. Hij sprak zijn geloof in Allah uit en benadrukte dat hij geen bom bij zich had. In de zaal brak daarop grote consternatie uit. De beveiliging dacht eerst dat hij bij het concert hoorde en greep daardoor niet direct in. De koningin bleef tijdens het incident zitten.

De man is een bekende van de politie en zou al snel spijt hebben gehad van zijn daad. De gedwongen opname staat los van eventuele strafrechtelijke stappen tegen de man.

Politie houdt Satudarah tegen op A2

Een groep van ongeveer tweehonderd Satudarah-leden die via de A2 op weg waren naar Amsterdam, is tegengehouden door de politie. Na controle mochten uiteindelijk twintig motorrijders doorrijden. De rest moest rechtsomkeert maken. Op het Waterlooplein in de hoofdstad werd zondag een alternatieve Harleydag georganiseerd. Die verliep ordelijk.

De Satudarah-leden op de A2 werden rond 14.30 uur aan weerszijden ingesloten door de mobiele eenheid. In het centrum van de stad verzamelden zich in de loop van de middag ongeveer achthonderd motorrijders. Een woordvoerder van de gemeente noemde de situatie 'druk maar beheersbaar'.

Rond 16.00 uur was dat aantal weer gezakt naar vierhonderd. Daaronder zouden twintig Hells Angels zijn. Een uur later was het evenement afgelopen en verlieten de motorrijders het plein weer.

Eerder op de dag vertelde de zegsman dat de gemeente Amsterdam zich goed heeft voorbereid op de alternatieve Harleydag. "Als het uit de hand loopt, staan we klaar om in te grijpen." Achteraf zei hij dat de voorbereidingen van politie, justitie en de burgemeester zich hebben uitbetaald.

De woordvoerder benadrukte zondag naar aanleiding van het tegenhouden van de Satudarah-leden dat de gemeente er alles aan doet om zo veel mogelijk motorrijders Amsterdam binnen te laten. "Maar we zijn ook verantwoordelijk voor de openbare orde. Daarom is deze groep opgevangen toen ze de stad in kwamen." De A2 was volgens hem de enige weg waar motorrijders werden tegengehouden.

Motorrijders uit het hele land waren opgeroepen om tussen 12.00 en 17.00 uur naar het plein te komen uit protest tegen het afgelasten van verschillende motorevenementen de afgelopen maanden. De autoriteiten geven steeds aan bang te zijn voor geweld tussen leden van rivaliserende motorclubs.

Eind juli werden in Amsterdam 56 leden van de Molukse motorclub Satudarah opgepakt. De politie had informatie gekregen dat een gevecht dreigde tussen Satudarah en de Hells Angels.

Satudarah zou zaterdag een toertocht houden in Enschede. Die werd eerder deze week verboden uit vrees voor ongeregeldheden. Ook de feestelijke opening van het clubhuis in de Twentse stad ging niet door.

Brandstichter autobedrijf gepakt

De politie heeft zaterdagmiddag een 22-jarige man uit Hoogeveen aangehouden voor brandstichting bij een autobedrijf in Geesbrug. Bij het Drentse bedrijf gingen de nacht daarvoor elf auto's in vlammen op. De politie was uitgegaan van brandstichting, omdat alle auto's apart vlam hadden gevat. Dat meldt de politie zondag.

De brandweer wist te voorkomen dat de brand oversloeg naar een loods. Dat pand raakte echter wel beschadigd. De brand is volgens de politie een opzichzelfstaand incident. De aanleiding zou liggen in de relationele sfeer. De verdachte zit vast.

Uwe Boll gaat zombiegame-verfilming produceren

Zijn er zombie-liefhebbers die zich het spel Zombie Massacre uit 1998 herinneren? Je had dan waarschijnlijk niet verwacht ooit nog eens iets van dat spel te horen, laat staan dat er een film van wordt gemaakt.

Via de website van DreadCentral vernemen we dat Uwe Boll zijn zinnen op de verfilming heeft gezet. Boll heeft ervaring met het verfilmen van computer-games, alhoewel niet altijd met succes. Voor Zombie Massacre zal Boll als producer te werk gaan. 

Marco Ristori en Luca Boni, die eerder samen Eaters regisseerden, zullen ook voor Zombie Massacre de regie op zich nemen. Er is nog niks bekend over het scenario van de film, behalve dat er hoogstwaarschijnlijk een behoorlijke hoeveelheid ondoden over de kling zullen worden gejaagd.

Voor de film verscheen inmiddels een teaser poster.

Zombie Apocalypse 
De teaser poster voor Uwe Boll's Zombie Massacre. 

Robben voelt zich goed bij Bayern

Bayern München-aanvaller Arjen Robben heeft zijn vertrouwen uitgesproken in de Zuid-Duitse club.

Tegenover Voetbal International laat de vleugelspeler weten dat hij open staat voor een langer verblijf in Beieren. "Ik heb nog niet met Bayern gesproken over contractverlenging, maar ik sta er open voor", laat de linkspoot weten.

De oud-speler van FC Groningen, PSV, Chelsea en Real Madrid is niet verbaasd dat Bayern zijn contract wil verlengen. "Dat ze willen verlengen, vind ik niet zo gek omdat ik in mijn één na laatste contractjaar zit. Clubs willen normaal gesproken dan al praten met spelers. We zien wel hoe het gaat, in het voetbal kun je niets voorspellen."

Arjen Robben kwam in de zomer van 2009 naar Duitsland toen bleek dat de aanvaller bij Real Madrid geen garantie had op een basisplek. Robben werd slachtoffer van de Madrileense koopwoede en besloot naar de Bundesliga te verkassen. In het eerste jaar won Robben de dubbel met Bayern en haalde hij met zijn ploeg de Champions League-finale.

Dumoulin derde in proloog Tour de l'Avenir

Tom Dumoulin is derde geworden in de proloog van de Tour de l'Avenir. De Nederlander van het Rabobank Continental Team moest in Yutz na 6,6 kilometer zijn meerdere erkennen in de Australische winnaar Michael Hepburn en diens landgenoot Rohan Dennis. Dennis rijdt ook voor Rabobank. In de Tour de l'Avenir wordt echter met landenploegen gereden.

Hepburn volbracht de afstand in 7.13 minuten, achttien seconden sneller dan Dumoulin. Dennis gaf vier tellen toe op de winnende tijd.

De Ronde van de Toekomst is een achtdaagse rittenkoers voor landenteams in Frankrijk. Morgen staat de eerste etappe op het programma van Yutz naar Lunéville over 160,5 kilometer.

Ride for the Roses levert anderhalf miljoen op

Ruim 10.000 mensen hebben zondag in Aalsmeer ruim 1,5 miljoen euro (1.517.535 euro) bij elkaar gefietst in de zogeheten Ride for the Roses. Dat zei een woordvoerster van de organisatie. De tocht werd voor de 14e keer gehouden. Vorig jaar werd 8 ton bij elkaar gefietst.

Het geld is bestemd voor KWF Kankerbestrijding. Naast de 'ride’ werden ook 'runs’ en 'spinnings’ for the roses gedaan.

De Ride for the Roses is een vervolg op het initiatief van Lance Armstrong. Wielrenner Armstrong overleefde op jonge leeftijd kanker en won daarna zeven keer de Ronde van Frankrijk.

Nederlandse tv-première 'Gasland'

De bekroonde documentaireserie Tegenlicht (VPRO) trapt het nieuwe tv-seizoen af met het uitzenden van Gasland, een Amerikaanse documentaire over de gevolgen van schaliegaswinning in de VS. Schalie is een kleisteen die vol gas zit. De winning daarvan vindt mede plaats door honderden chemicaliën onder hoge druk de grond in te spuiten.

In de docu kan filmmaker Josh Fox, woonachtig in het waterwingebied van New York, zijn land leasen aan een bedrijf dat gaswinning op zijn terrein wil gaan doen. Hij kan hier 100.000 dollar voor krijgen, maar ondanks het aantrekkelijke aanbod vertrouwt Fox de zaak niet.

Het is het begin van een roadmovie langs de boorputten in de VS. Schaliegas wordt gezien als een ideale oplossing om de schaarste te overbruggen nadat de aardolie is uitgeput en duurzame energie op wereldschaal nog niet echt op gang is. In de VS zijn al tienduizenden boorputten geslagen om het gas met behulp van honderden, veelal geheime, chemicaliën aan de aardlagen te onttrekken.

Veel Amerikanen blijken door de schaliegaswinning forse gezondheidsproblemen te krijgen, vooral door vervuild drinkwater. Op 14 september houdt de Tweede Kamer een hoorzitting over de risico's van de winning van schaliegas uit diepe aardlagen in Nederland. Er is al toestemming van CDA-minister van Economische Zaken Maxime Verhagen voor een proefboring in het Brabantse Boxtel, tot grote onrust van de lokale inwoners.

De Tegenlicht-uitzending met Gasland wordt vanavond om 23.05 uur uitgezonden op Nederland 2.


Nederlandse tv-première 'Gasland'

[Vuelta] Cobo grijpt de macht op de Angliru

Juan José Cobo heeft de macht gegrepen in de Vuelta à España. De Spanjaard van Geox-TMC reed alleen weg op de gevreesde Angliru en kwam voor Wout Poels  als eerste aan. Zijn voorsprong was groot genoeg om de rode leiderstrui over te nemen van Bradley Wiggins. Bauke Mollema verloor teveel tijd om zijn derde plaats te kunnen behouden en staat nu vierde.

Simon Geschke, Dimitri Champion en Andrew Talensky reden lang vooruit, maar werden op de Alto del Cordal ingelopen door het door Vacansoleil en Euskaltel geleidde peloton. Op die klim moest Frederik Kessiakoff al vroeg lossen en leek een topklassering in deze ronde al moeilijk te worden.

Een groep van vier reed er weg op de klim met David Moncoutié, Dan Martin, Carlos Sastre en Marzio Bruzeghin. Bij de voet van de gevreesde Angliru ging Liquigas op kop rijden van het peloton en werden de vier ingelopen. Even verder ging Sastre opnieuw op avontuur en hij kreeg weer de ruimte. Bij het begin van het steile deel ging Igor Anton ervandoor en had al snel Sastre te pakken.

Op het echt steile stuk ging Juan José Cobo ervan tussen en kreeg Bauke Mollema het moeilijk. Bradley Wiggins, Chris Froome, Wout Poels, Joaquim Rodriguez, Martin en Denis Menchov gingen in de achtervolging op Cobo, die Anton inmiddels had achtergelaten.

De voorsprong van de Spanjaard liep steeds verder op, waardoor de rode leiderstrui dichterbij leek te komen. Mollema was intussen bij de geloste Martin en Anton gekomen en kwam dichterbij op de groep van Wiggins, waaruit Rodriguez op een kleine vier kilometer van de top moest lossen.

Op het steilste stuk van de klim kreeg ook leider Wiggins het zwaar, waardoor Menchov en Poels konden wegrijden. Ook Froome liet zijn kopman achter zich, maar het leek al te laat te zijn om de leiderstrui binnen de ploeg te houden. Cobo kwam alleen aan en had op de streep 48 seconden voorsprong op Poels, Menchov en Froome.

Wiggins kwam binnen op 1.20, terwijl Mollema veertien seconden achter de Brit binnenkwam en zijn podiumplaats verspeelde.

Uitslag vijftiende etappe

# Renner Nat. Ploeg Tijd
1 Juan José Cobo Spa Geox-TMC  
2 Wout Poels NED Vacansoleil +0.48
3 Denis Menchov Rus Geox-TMC z.t.
4 Chris Froome GBr Sky z.t.
5 Bradley Wiggins GBr Sky +1.21
6 Igor Anton Spa Euskaltel z.t.
7 Maxime Monfort Bel Leopard-Trek +1.35
8 Joaquin Rodriguez Spa Katusha z.t.
9 Bauke Mollema NED Rabobank z.t.
10 Jakob Fuglsang Den Leopard-Trek z.t.


Stand na vijftiende etappe

# Renner Nat. Ploeg Tijd
1 Juan José Cobo Spa Geox-TMC  
2 Chris Froome GBr Sky +0.20
3 Bradley Wiggins GBr Sky +0.46
4 Bauke Mollema NED Rabobank +1.36
5 Maxime Monfort Bel Leopard-Trek +2.37
6 Denis Menchov Rus Geox-TMC +3.01
7 Jakob Fuglsang Den Leopard-Trek +3.07
8 Vincenzo Nibali Ita Liquigas +3.27
9 Jurgen Van den broeck Bel Omega Pharma-Lotto +3.58
10 Wout Poels NED Vacansoleil +4.13

Motorrijder knalt tegen dranghek op de weg

Een 72-jarige motorrijder uit Julianadorp is zaterdag gewond geraakt toen hij tegen een dranghek reed dat op de weg was geplaatst. De vermoedelijke daders zijn twee 16-jarige jongens uit de Noord-Hollandse plaats. Ze zijn ter plaatse aangehouden, meldt de politie. Iets voor het ongeluk plaatsvond, stond het hek ook al op de weg.

Een motorrijder die op tijd voor het obstakel op de Zanddijk kon remmen, had het van de weg gehaald en in de berm gelegd. Daarna zouden de verdachten het dranghek, afkomstig van de strandopgang, weer terug op de Zanddijk hebben geplaatst.

De bejaarde motorrijder die ertegenaan reed, kwam ten val en liep gebroken ribben en een gekneusde enkel op. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder. De jeugdige verdachten ontkennen elke betrokkenheid. De politie is op zoek naar getuigen.

Het televisieseizoen begint weer!

Weg met de herhalingen en weg met de buitenlandse series! Het is weer tijd dat de televisie weer verrijkt wordt met de (succesvolle) Nederlandse programma's. Vanaf maandag 5 september begint het officiële televisieseizoen weer en betekent dat de terugkeer van vele programma's, maar ook de komst van nieuwe die zichzelf nog moeten bewijzen. FOK! begrijpt dat het verwarrend kan zijn, al die keuzes, daarom hierbij een overzicht van noemenswaardige televisieprogramma's die weer beginnen.

Uitslagen Topklasse zondagamateurs

Vanmiddag werd de vierde speelronde in de Topklasse bij de zondagamateurs afgewerkt. Van de groep van vier koplopers wisten er drie opnieuw te winnen. Hollandia versloeg FC Lienden, dat nog niet had verloren, op eigen veld met ruime cijfers. Ook de zo verrassende promovendus HSC '21 won weer, nu van EVV. Achilles '29 bleef ook bij door een klinkende overwinning op HBS. JVC Cuijk haakte even af na een remise bij UNA.

FC Hilversum pakte het eerste puntje door een doelpuntloos gelijkspel bij Argon. Daardoor is Quick '20 nu helemaal alleen hekkensluiter. De ploeg uit Oldenzaal verloor voor de vierde keer op rij, nu van AFC.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
Achilles '29 HBS 4-1
Argon FC Hilversum 0-0
Haaglandia / Sir Winston VVSB 3-1
Hollandia FC Lienden 4-1
HSC '21 EVV 1-0
Quick '20 AFC 1-3
UNA JVC Cuijk 2-2
WKE De Treffers 1-0

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 HSC '21 4 3 1 0 10 16-3
2 Achilles '29 4 3 1 0 10 10-3
3 Hollandia 4 3 1 0 10 9-4
4 Haaglandia / W. 4 3 0 1 9 12-6
5 WKE 4 3 0 1 9 5-3
6 JVC Cuijk 4 2 2 0 8 9-7
7 FC Lienden 3 2 0 1 6 4-4
8 Argon 4 1 2 1 5 3-10
9 AFC 3 1 1 1 4 6-5
10 De Treffers 4 1 1 2 4 7-7
11 HBS 4 1 0 3 3 10-12
12 VVSB 4 0 3 1 3 2-4
13 UNA 4 0 2 2 2 5-8
14 EVV 4 0 1 3 1 4-8
15 FC Hilversum 4 0 1 3 1 2-13
16 Quick '20 4 0 0 4 0 3-10

Alonso: "Massa maakt het me lastig"

Formule 1-coureur Fernando Alonso vindt dat hij bij Ferrari in Felipe Massa een sterkte teamgenoot heeft. De Spanjaard staat in het kampioenschap weliswaar ruim voor de Braziliaan, maar vindt dat het verschil tussen de twee bij het Italiaanse team een stuk kleiner is dan het voor de buitenwacht lijkt.

"Felipe maakt het me zeker niet makkelijk. We zitten altijd dicht bij elkaar. Het onderlinge verschil is vaak maar één tiende van een seconde. Felipe is in ieder geval één van de sterkste teamgenoten die ik ooit heb gehad," zei Alonso tegen Auto Bild.

De Spanjaard weet dat zijn teamgenoot meer problemen tegenkomt dan hijzelf. "Hij heeft vaak pech, zoals bijvoorbeeld vorig jaar in Singapore. Hij was daar sneller onderweg in de kwalificatie dan ik, maar toen kreeg hij een probleem met de aandrijving van zijn auto," zei Alonso die daar de poleposition pakte en de race won.

Alonso prijst tot slot het samenspel met zijn Ferrari-teamgenoot. "Ondanks dat onze rijstijlen zeer verschillend zijn - ik rij vrij agressief en Felipe juist meer vloeiend - werken we erg goed samen."

OM: PVV'er Graus had vervolgd moeten worden

PVV-Kamerlid Dion Graus had in 2003 vervolgd moeten worden voor mishandeling en bedreiging van zijn ex-vrouw. Dat concludeerde het Openbaar Ministerie (OM) in Maastricht in 2007. De zaak was in eerste instantie geseponeerd wegens gebrek aan bewijs. Dat meldt KRO Brandpunt in zijn uitzending zondagavond.

Graus, die sinds 2006 voor de PVV in de Tweede Kamer zit, zou de keel van zijn acht maanden zwangere vrouw hebben dichtgeknepen, haar hebben bedreigd en herhaaldelijk lichamelijk geweld hebben toegepast. Hij schermde er steeds mee dat justitie nooit was overgegaan tot vervolging.

Brandpunt heeft het strafdossier in de zaak, die al eerder in het nieuws was, in handen gekregen. Daarin is te lezen dat de hoofdofficier van Maastricht eind 2007 concludeerde dat er wel degelijk genoeg bewijs was in de zaak. Hij noemt het sepot in het dossier 'een verkeerde beslissing'. Ondanks de conclusie van de officier kwam het niet alsnog tot een vervolging van het nu 44-jarige Kamerlid. De ex van Graus zou pas laat geklaagd hebben over de beslissing om hem niet te vervolgen. Het gerechtshof in Den Bosch vond het 'niet opportuun' om jaren later alsnog opdracht te geven tot vervolging.

Graus ontkent in de uitzending alle aantijgingen. Zijn advocaat blijft erbij dat het om een valse aangifte ging en dat de zaak afgesloten is.

Nominaties NS Publieksprijs bekendgemaakt

De zes genomineerde boeken voor de NS Publieksprijs zijn zondag bekendgemaakt tijdens Manuscripta, de opening van het boekenseizoen. Tot de genomineerden behoren het reeds gelauwerde Congo van David van Reybrouck en de bestseller Wij zijn ons brein van Dick Swaab. Tot en met 13 oktober kunnen mensen stemmen op het beste boek.

Behalve de twee non-fictieboeken zijn drie literaire werken en een spannend boek genomineerd voor de publieksprijs. Thrillerschrijfster Esther Verhoef is genomineerd met Déjà Vu. De literaire werken zijn Bonita Avenue van Peter Buwalda, Vaslav van Arthur Japin en Zomerhuis met Zwembad van Herman Koch.

Onder de genomineerde auteurs bevinden zich eerdere winnaars van de NS Publieksprijs. Koch won in 2009 met zijn boek Diner. Japin won het jaar daarvoor met De Overgave.

De Vlaming Van Reybrouck won in 2010 de AKO Literatuurprijs met zijn boek over slavernij en kolonialisme in de voormalige Belgische kolonie. Ook won hij vorig jaar de Libris Geschiedenis Prijs voor het beste historische boek.

De genomineerde werken behoren tot de bestverkochte titels in de periode van juni 2010 tot juni dit jaar. Het publiek en een kernjury bepalen welke auteur de prijs uiteindelijk wint. Vorig jaar brachten 33 duizend lezers hun stem uit. De prijs bestaat uit een sculptuur van Jeroen Henneman, 7500 euro en een eersteklas jaarabonnement voor de trein. De uiteindelijke winnaar wordt 17 oktober bekendgemaakt.

Vrouw geeft borstvoeding achter stuur

Een Nieuw-Zeelandse moeder heeft het aan de stok met zowel de politie als de Kinderbescherming. De vrouw heeft namelijk haar baby borstvoeding gegeven achter het stuur. Dit terwijl er drie kinderen op de achterbank zaten.

De politie wist de vrouw aan te houden na een tip van een medeweggebruiker. Deze zag de gevaarlijke actie van de vrouw en belde de politie.

Borstvoedingsexpert Dr Judith Galtry is woedend op de moeder. "Het is extreem gevaarlijk", laat zij de media weten. "Ik ben een groot voorstander van borstvoeding, maar niet achter het stuur." Zij adviseert moeders met baby's die in de auto zeuren om voeding, de auto aan de kant te zetten.

My Chemical Romance ontslaat stelende drummer

Rockband My Chemical Romance heeft drummer Michael Pedicone ontslagen. Pedicone werd na een concert op heterdaad betrapt op diefstal, schrijft de band op zijn website. "Onze harten zijn gebroken en we zijn goed ziek van deze hele situatie."

Pedicone werd eerder deze week ontslagen na een concert in de Verenigde Staten. De drummer heeft inmiddels bekend, schrijft gitarist Frank Iero. "We zijn niet van plan aangifte tegen hem te doen. We willen deze zaak niet groter maken dan nodig is."

Wel maken de heren duidelijk dat ze alle banden met Pedicone verbreken. "We willen hem uit ons leven. Onze band is als een familie en familie profiteert niet van elkaar zoals hij heeft gedaan."

My Chemical Romance, bekend van nummers als Sing en Na Na Na, hoopt zo snel mogelijk een vervanger voor Pedicone te vinden. "We kijken vooruit en hopen snel een nieuwe drummer te hebben. The show must go on."

Novum

My Chemical Romance ontslaat stelende drummer (Foto: Novum)

Verdachte aanslagen Bali mogelijk maar kort cel in

Een Indonesiër die wordt beschuldigd van medeplichtigheid bij de dubbele zelfmoordaanslag op een nachtclub op Bali in 2002 komt mogelijk weg met slechts een paar jaar gevangenisstraf.

De strenge antiterreurwetgeving die na de aanslag werd ingevoerd kan niet met terugwerkende kracht worden toegepast tegen Umar Patek. Aanklagers moeten Patek nu voor minder zware misdrijven veroordeeld zien te krijgen, waaronder moord, schending van de immigratiewetten en wapensmokkel.

Patek, een aan Al-Qaida gelieerde militant, werd op 25 januari 2011 opgepakt in dezelfde Pakistaanse stad waar Osama bin Laden op 2 mei jongstleden werd gedood door Amerikaanse Navy SEALs. Patek zou tegen zijn ondervragers hebben gezegd dat hij de explosieven heeft gemaakt die werden gebruikt bij de aanslagen op Bali.

Bij de aanslagen kwamen 202 mensen om, onder wie 88 Australiërs en zeven Amerikanen. Sindsdien zijn bijna jaarlijks aanslagen uitgevoerd op chique westerse hotels, restaurants en een ambassade. Meer dan 680 militanten zijn opgepakt, hebben een proces gehad en zijn veroordeeld of geëxecuteerd onder de antiterreurwetgeving die in 2003 werd aangenomen, onder wie 32 vanwege hun rol in de aanslagen op Bali. In 2004 besliste het constitutionele hof echter dat de wet niet langer met terugwerkende kracht kan worden toegepast.

De autoriteiten zullen daarom een strafmaat uit de Nederlandse koloniale tijd gebruiken om Patek aan te klagen voor moord en een decennia oud nooddecreet om hem daarnaast aan te klagen voor het bezit van explosieven, zei Chairul Akbar, een hoge functionaris bij de Indonesische bureau voor contraterrorisme. Op beide misdrijven staat maximaal de doodstraf, maar het zal moeilijk worden hem daarop veroordeeld te krijgen.

"We hebben bijna zes maanden gewacht met zijn deportatie uit Pakistan omdat we bang waren dat hij met een paar jaar celstraf weg zou komen", zei Akbar.

Indonesië hoopte erop dat de Verenigde Staten, Australië of de Filipijnen, die allemaal redenen hadden hem op te sluiten, ermee in zouden stemmen Patek, een veteraan van Jemaah Islamiyah, over te nemen. "Toen dat niet gebeurde, hadden we geen andere keuze dan hem naar huis te brengen", aldus Akbar.


Verdachte aanslagen Bali mogelijk maar kort cel in (Foto: Novum)

Arsenal tot november zonder Wilshere

Middenvelder Jack Wilshere kan twee tot drie maanden niet in actie komen voor Arsenal. De 19-jarige Engelsman liep in de voorbereiding op het seizoen een enkelblessure op, waardoor hij nog niet speelde. Aanvankelijk gingen The Gunners ervan uit snel weer over Wilshere te kunnen beschikken.

Voor Arsenal is het ontbreken van Wilshere een nieuwe tegenslag. De talentvolle speler was vorig seizoen een vaste waarde in het team van trainer Arsène Wenger, die middenvelders Cesc Fàbregas en Samir Nasri al zag vertrekken. Yossi Benayoun van Chelsea en Mikel Arteta van Everton kwamen als vervangers.

Europese sancties Syrië 'kolonialisme'

Het verbod van de Europese Unie op de invoer van olie uit Syrië is een teken dat Europa zijn 'nare, verwerpelijke' koloniale verleden nieuw leven probeert in te blazen. Dat stelt de Syrische staatskrant Al-Thawra.

De EU kondigde vrijdag aan dat het een verbod instelt op olie uit Syrië uit protest tegen het gewelddadige optreden van de Syrische veiligheidstroepen tegen antiregeringsdemonstranten. De sancties kosten het regime miljoenen euro's per dag.

De Verenigde Naties schatten dat zo'n 2200 mensen zijn gedood sinds de demonstraties in maart aanvingen. Elke week gaan duizenden mensen de straat op om tegen het regime van president Bashar Assad te protesteren.

Doden bij busongeluk India

Bij een busongeluk in het noorden van India zijn zeker twaalf passagiers om het leven gekomen. Dat heeft regeringswoordvoerder Amit Chandola bekendgemaakt.

De buschauffeur verloor in een scherpe bocht de controle over het voertuig waarna het in een rivier stortte, zei Chandola. Ten minste 29 mensen konden worden gered. Ze zijn met verwondingen naar het ziekenhuis van het nabijgelegen Dehradun gebracht.

India heeft het hoogste aantal dodelijke verkeersslachtoffers ter wereld. Elk jaar komen meer dan 110 duizend mensen om bij verkeersongelukken die meestal worden veroorzaakt door te hard rijden, overvolle wegen en een slechte staat van voertuigen en wegen.

Vakbond neemt club Jay-Z onder vuur

Jay-Z heeft zich de woede van een New Yorkse vakbond op de hals gehaald. De rapper laat zijn 40/40 Club verbouwen, maar maakt volgens de vakbond gebruik van te goedkoop personeel. Demonstranten hebben grote opblaasratten rond Jay-Z's club geplaatst, weet entertainmentwebsite TMZ.

De ingehuurde bouwvakkers krijgen volgens de vakbond te weinig betaald en werken onder gevaarlijke omstandigheden. Een woordvoerder van de 40/40 Club legt uit dat Jay-Z's club niet is aangesloten bij een vakbond en daarom niet verplicht is om zich aan de afspraken van de bond te houden.

Volgens de woordvoerder uiten de actievoerders racistische leuzen, wat volgens hem niet door de beugel kan. De demonstranten zouden de bouwvakkers uitschelden en proberen te intimideren. De bewuste vakbond heeft nog niet gereageerd op de berichten over discriminerende leuzen. Jay-Z's 40/40 Club in New York moet op 1 november weer open zijn voor publiek.

Sugababe Amelle gestraft na opstootje in club

Sugababe Amelle Berrabah moet 250 pond betalen aan een vrouw waarmee ze ruzie had in een club. De 27-jarige zangeres zette vorig jaar haar nagels in de nek van een 34-jarige vrouw. Vrijdag verscheen Berrabah voor de rechter.

De rechter oordeelde dat Berrabah 'nare, vervelende' verwondingen achterliet en veroordeelde haar tot de boete, schrijft de Britse boulevardkrant The Sun. Amelle was dronken ten tijde van het incident, verklaarde het slachtoffer. "Ze was aan het lallen en zei dat ze mijn neus eraf zou bijten", herinnert de 34-jarige vrouw zich.

Berrabah zette haar tanden niet in de neus van de vrouw, maar greep naar de nek van het slachtoffer. De vrouw zegt bijna elf maanden na het incident in een chique Londense club dat ze littekens heeft overgehouden aan haar ontmoeting met de Sugababe.

Amelle ontkent dat zij verantwoordelijk is voor de littekens. De 27-jarige zangeres is al vaker in aanraking gekomen met justitie. Vorig jaar werd ze gearresteerd wegens rijden onder invloed. Berrabah was destijds bang dat ze, net als in 2009, weer een zenuwinzinking zou krijgen. In 2008 werd Amelle, die sinds 2005 deel uitmaakt van de meidengroep Sugababes, verdacht van mishandeling.

Oranje traint met complete selectie

Het Nederlands elftal is vandaag met een voltallige selectie aan de voorbereiding voor de uitwedstrijd van dinsdag in de EK-kwalificatie tegen Finland begonnen. Ook Michel Vorm staat op het speelveld van de ArenA. De doelman worstelde de afgelopen dagen met een knieblessure.

Oranje plaatst zich voor het EK als het minimaal vier punten in de laatste drie interlands haalt. De nummer één van de wereldranglijst ontvangt op 7 oktober Moldavië in De Kuip. En vier dagen later staat in Solna de laatste groepswedstrijd tegen Zweden op het programma.

Het Nederlands elftal kan zich dinsdag overigens ook al voor de Europese eindronde kwalificeren. Dat is echter alleen mogelijk als Zweden punten verliest bij San Marino.

Oranje traint met complete selectie
Oranje traint met complete selectie (Foto: ANP)

Van Bommel: "Oranje-groep uitzonderlijk hecht"

Mark van Bommel geniet van het huidige Oranje. De middenvelder beweert zelfs dat dit het beste elftal is waar hij ooit in heeft gespeeld.

Nederland rolde afgelopen vrijdag laagvlieger San Marino met maar liefst 11-0 op. Voor velen was de ruime uitslag geen verrassing, maar Van Bommel ziet dat juist anders. "Ik kan me herinneren dat we met het Nederlands elftal mindere duels hebben gespeeld tegen landen als San Marino".

Oranje is inmiddels een geoliede machine, dat zelfs op een mindere dag vaak nog eenvoudig wint. In de huidige EK-kwalificatie is Nederland nog zonder puntverlies, waardoor het bereiken van het EK slechts een kwestie van tijd lijkt. "We zijn in 2008 een traject ingegaan en iedereen kan zien, dat het sindsdien heel goed loopt", vertelt Van Bommel aan OnsOranje.

"Elke speler komt graag naar Oranje. We stralen veel speelplezier uit. In de wedstrijden, maar ook in trainingen. Deze groep is uitzonderlijk hecht. Uitzonderlijk, omdat we een nationaal elftal zijn en niet dagelijks met elkaar trainen. En zoals Robin van Persie ook al zei, dit is een van de beste selecties waarin ik ooit heb gespeeld. En daar neem ik ook de clubteams in mee."

[MotoGP] Uitslag race San Marino

Jorge Lorenzo heeft in San Marino een nieuwe zege geboekt in de MotoGP klasse. De Spanjaard reed op het circuit van Misano onbedreigd naar de zege, voor zijn landgenoot Dani Pedrosa. Wereldkampioenschapsleider Casey Stoner werd op ruime afstand derde.

Lorenzo pakte al direct de koppositie over van Stoner, die later ook nog werd gepasseerd door zijn ploeggenoot Pedrosa. De Australiër behoudt ondanks zijn derde plaats een ruime voorsprong in het WK. Hij heeft 259 punten, wat er 35 meer zijn dan zijn naaste belager Lorenzo.


Jorge Lorenzo boekt zege in San Marino. (Foto: Pro Shots)

Opstandelingen klaar voor aanval bolwerk Gadhafi

Libische opstandelingen staan klaar om Bani Walid, een van de laatste bolwerken van Moammar Gadhafi, aan te vallen. Een woordvoerder van de opstandelingen verwacht echter dat de stammenleiders van de stad zich toch zullen overgeven. Eerder zondag leken de gesprekken tot overgave nog op niets te zijn uitgelopen.

De opstandelingen hebben het grootste deel van Libië in handen en nemen inmiddels stappen om de nieuwe regering te installeren. Waarschijnlijk zullen ze de overwinning echter niet uitroepen tot Gadhafi is opgepakt en zijn laatste bolwerken zijn ingenomen. Gadhafi en zijn trouwste bondgenoten zijn op de vlucht sinds de Libische hoofdstad Tripoli vorige maand viel. Loyalisten hebben zich verschanst in verscheidene steden, waaronder Bani Walid, zo'n 140 kilometer ten zuidoosten van Tripoli. Het is onduidelijk waar Gadhafi zich bevindt, maar de meest genoemde plaatsen zijn Bani Walid en zijn geboorteplaats Sirte.

Kolonel Ahmed Bani, legerwoordvoerder van de opstandelingen en gevestigd in Benghazi, zei dat de leden van de Warfala-stam, die de macht heeft in Bani Walid, verdeeld zijn over de vraag of ze zich bij de opstandelingen moeten voegen. Hij riep de Warfala's op zich over te geven om te voorkomen dat ze tegen elkaar moeten vechten.

"Uiteindelijk zullen ze het opgeven, want ze zijn broeders en ze willen elkaars bloed niet vergieten", zei Bani.

Volgens inwoners van Bani Walid is Seif al-Islam, een van de zonen van Gadhafi en lange tijd bestempeld als zijn opvolger, na de val van Tripoli naar Bani Walid gevlucht, maar recentelijk weer vertrokken omdat hij bang was dat de inwoners hem zouden uitleveren aan de opstandelingen, zei Bani.

De NAVO liet zondag weten zaterdagnacht aanvallen te hebben uitgevoerd op militaire barakken, een politiekamp en verscheidene andere doelwitten in de buurt van Sirte. Ook een munitiedepot niet ver van Bani Walid is bestookt.

De opstandelingen hebben de druk op Bani Walid inmiddels opgevoerd. Ze hebben de stad omsingeld en staan klaar om aan te vallen. Duizenden strijders zijn naar Bani Walid te komen om mee te vechten. Opstandelingen uit de westelijke stad Misrata lieten zaterdagavond weten dat ze geen tegenstand ondervonden bij de inname van twee militaire kampen in een buitenwijk van Bani Walid.

"De onderhandelingen zijn voorbij en we wachten nu op bevelen om aan te vallen", aldus Mohammed al Fassi, commandant van opstandelingen die zich bij Bani Walid bevinden. "We hadden dit zonder bloedvergieten willen doen, maar ze hebben gebruikgemaakt van onze deadline om zich te versterken." Volgens Al Fassi zijn aanhangers van Gadhafi Bani Walid vanuit het zuiden binnengetrokken. Hij wist niet om hoeveel strijders het precies gaat.


Opstandelingen klaar voor aanval bolwerk Gadhafi (Foto: Novum)

Slam!FM-dj over de kop

Ivo van Breukelen heeft vanochtend een ongeluk gehad op de A12. De dj van Slam!FM was achter het stuur in slaap gesukkeld en nam hierdoor ongemerkt de afslag Woerden.

Hierna sloeg de auto in de bosjes over de kop. Het mag een wonder heten dat de dj niet gewond is geraakt. De dj bleek te veel alcohol gedronken te hebben en de politie heeft direct zijn rijbewijs ingevorderd.


De beelden van het ongeluk

Britse McDonald's toont calorieën per gerecht

Zo'n 1200 Britse restaurants van de fastfoodketen McDonald's tonen vanaf zondag bij elk gerecht het aantal calorieën. Het maakt deel uit van een door de overheid geleid programma om zwaarlijvigheid tegen te gaan.

De keten is een van de bedrijven die samenwerken met het Britse ministerie voor volksgezondheid om klanten aan te moedigen een gezonder voedingspatroon aan te nemen. Het bedrijf heeft ook beloofd om kunstmatig transvet uit zijn producten te verwijderen, maar wilde niet instemmen met een vermindering van zout in de gerechten.

In New York staat het aantal calorieën al langer op de menu's in de restaurants van McDonald's.

Ook andere ketens doen mee aan het Britse overheidsprogramma, waaronder KFC, Pizza Hut en Starbucks.

[Moto2] Uitslag race San Marino

Marc Marquez heeft de strijd om het wereldkampioenschap in de Moto2 weer wat spannender gemaakt. In San Marino boekte de Spanjaard zijn zesde zege van het seizoen en ligt met nog vijf races te gaan nog 23 punten achter op de Duitser Stefan Bradl, die tweede werd in Misano.

Scott Radding pakte in de beginfase de leiding, maar zag gaandeweg de race een trio dichterbij komen. Bradle, Marquez en Andrea Iannone wisten hem bij te halen, waarbij laatstgenoemde met zes rondes te gaan de leiding pakte. Daarbij hinderde hij Bradle, die terugzakte naar de vierde plek.

De Duitser wist nog terug te klimmen naar plaats twee, maar zag dat Marquez, die inmiddels Iannone voorbij was gegaan, buiten bereik bleef.

Londen en Doha strijden om WK atletiek 2017

Londen en Doha zijn de enige overgebleven kandidaten voor de organisatie van het wereldkampioenschap atletiek in 2017. Lamine Diack, de voorzitter van de internationale atletiekunie IAAF, heeft laten weten dat Barcelona op het laatste moment is afgehaakt. De toewijzing van het toernooi is in november.

De hoofdsteden van Engeland en Qatar zagen eerder ook Boedapest afzien van de organisatie van het WK. Mocht de keuze op Doha vallen, dan vindt het evenement in september plaats vanwege de zomerhitte.

Momenteel is in het Zuid-Koreaanse Daegu het WK van dit jaar aan de gang. Ook de WK's van 2013 en 2015 zijn al vergeven. Over twee jaar is Moskou de plaats van handeling. In 2015 strijden 's werelds beste atleten tegen elkaar in Beijing.

Broer en zus hebben seks in lift

Richard en Kirsty Finlayson lopen de kans een poosje op water en brood te moeten. Zij zijn op heterdaad betrapt terwijl zij de liefde bedreven in de lift op een Schots station. Nu is dat sowieso al geen handige plek, en zeker niet als je broer en zus bent.

Op bewakingsbeelden is te zien hoe de 21-jarige Richard zijn 18-jarige zusje een veeg geeft in de lift. Even later verlaten ze het hokje weer, om er vervolgens terug te keren. Hierna ging men nogmaals van bil. Bij het verlaten van de lift drukt de broer zuslief 20 pond in handen.

Een beveiligingsmedewerker, die met lede ogen heeft moeten toezien hoe Kirsty een kwartier lang snoeihard werd genomen in de lift, bleek intussen al de politie te hebben gebeld. Deze kwam het stel al vrij snel na de seks in de boeien slaan.

Broer en zus moeten volgende maand terechtstaan voor hun incestaffaire. De familie van hen heeft geschokt gereageerd. Volgens een vriend van de familie zijn de naasten gesloopt door het voorval.

[WK] Wereldrecord Jamaica op slotonderdeel

Op het slotonderdeel van het wereldkampioenschap atletiek is er dan toch een wereldrecord gesneuveld. Bij de 4x100 meter estafette bij de mannen wist Jamaica zes hondersten van het wereldrecord af te lopen en zette 37,04 neer.

De ploeg bestaande uit Nesta Carter, Michael Frater, Yohan Blake en Usain Bolt bleven daarmee Frankrijk (38,20) en het verrassende Saint Kitts and Nevis (38,49) ruim voor. De Amerikanen gingen bij de laatste wissel onderuit en waren daarmee direct kansloos.


Opnieuw wereldrecord voor Bolt met Jamaica. (Foto: Pro Shots)

Zieke Adele moet weer concerten afzeggen

Voor de tweede keer in een paar maanden tijd heeft Adele concerten af moeten zeggen wegens ziekte. De zangeres kampt met een hevige verkoudheid en luchtweginfectie, waardoor ze een streep moet halen door twee concerten in thuisland Groot-Brittannië.

Adele zou zondag optreden in Plymouth en maandag in Bournemouth, maar moet verstek laten gaan. Met de twee uitverkochte concerten zou Adele haar tournee door het Verenigd Koninkrijk aftrappen. De shows worden op een later moment ingehaald, kaartjes blijven geldig, staat op haar website.

In juni werd Adele geveld door een keelontsteking. Op last van artsen moest de 23-jarige zangeres rust houden, wat ten koste ging van een aantal concerten in de Verenigde Staten. Adele moest vijf shows uitstellen.

"We verontschuldigen ons voor het ongemak en zien jullie graag terug tijdens de uitgestelde concerten", staat naar aanleiding van het schrappen van de Britse concerten op Adeles website. Adele trad vorige week zondag nog op tijdens de MTV Video Music Awards, waar ze drie beeldjes mee naar huis mocht nemen. De concerten die voor later deze week gepland staan, gaan vooralsnog door.

[WK] Taylor wint hoogstaande finale hinkstapspringen

Christian Taylor heeft na een hoogstaande finale het goud veroverd bij het hinkstapspringen. De jonge Amerikaan bleef met zijn 17,96 meter de Brit Philips Idowu voor, die tot 17,77 meter kwam. Het brons ging naar de Amerikaan Will Claye, die 17,50 meter neerzette. In de finale kwamen liefst acht springers over de zeventien meter uit.

Bij de 4x100 meter estafette ging het goud ook naar Amerika. Bianca Knight, Allison Felix, Marschevet Myers en Carmelita Jeter liepen een sterke 41,56 en bleven daarmee de Jamaicaansen 14 honderdsten voor. Het brons was voor Oekraïne, dat 42,51 liep.

Haai bijt benen bodyboarder af

Een haai heeft zondag bij een populair Australisch surfstrand de benen van een bodyboarder afgebeten. De man heeft het voorval niet overleefd. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De autoriteiten zijn nog met helikopters op zoek naar de haai en naar de benen van het slachtoffer, die de haai vermoedelijk heeft meegenomen. De man van begin twintig was aan het bodyboarden met vijf vrienden toen de haai aanviel, aldus een politiewoordvoerder. Het slachtoffer stierf ter plekke.

Er lagen ongeveer dertig surfers in het water toen de haai aanviel, zei Deb Pickett, medewerker van een strandtent. "We hebben een paar maanden geleden een aantal haaien ver uit de kust gezien, maar ze komen nooit zo dichtbij", zei Pickett.

Het is voor het eerst in twintig jaar dat een haai iemand in het gebied, nabij de westelijke stad Dunsborough, heeft aangevallen, aldus de autoriteiten.

Eddie Murphy genoemd als presentator Oscars

De kans is groot dat acteur Eddie Murphy voor het eerst de uitreiking van de Oscars gaat presenteren. De uitreiking van de Academy Awards in februari wordt geproduceerd door Brett Ratner, die net een film met Murphy heeft geregisseerd. Volgens ingewijden ziet Ratner in de 50-jarige Murphy een goede presentator voor de Oscars.

Ratner en zijn medeproducent Don Mischer bespreken de plannen voor de awardshow deze week met The Academy, de organisatie achter de Oscars, weet entertainmentwebsite The Hollywood Reporter. Wie de uitreiking van de prestigieuze filmprijzen gaat presenteren, wordt waarschijnlijk pas over een paar weken bekendgemaakt. The Academy is van plan half september meer duidelijkheid te geven.

Toen Ratner werd aangewezen als producent van de awardshow liet hij doorschemeren dat humor een belangrijk onderdeel van de show zal worden. Met een presentator als Eddie Murphy, bekend van films als Beverly Hills Cop en The Nutty Professor, moet dat lukken.

Ook Billy Crystal wordt genoemd als presentator van de prijzenregen. Crystal praatte de uitreiking van de Oscars al acht keer aan elkaar. De acteur heeft al laten doorschemeren dat hij wel te porren is voor de Oscars.

Hoewel Murphy geen ervaring heeft met het presenteren van de Academy Awards, is het podium van de Oscars geen onbekend terrein voor hem. Verschillende keren reikte hij een beeldje uit, in 2007 was hij zelf genomineerd voor zijn rol in Dreamgirls. De Oscar voor beste mannelijke bijrol ging dat jaar echter naar Alan Arkin voor zijn rol in Little Miss Sunshine.

Bahamut in Final Fantasy Type-0 beelden

Vers van de pers komen deze Final Fantasy Type-0 screenshots waarbij summon-legende Bahamut zijn debuut maakt. Bahamut zal een van de vele summons zijn die je in deze game tegenkomt. Uiteraard zullen ook Shiva en Ifrit hun opwachting maken. Naast beelden van bahamut zijn er ook wat gameplay-beelden te zien

De game moet in het voorjaar van 2012 uitkomen in Europa. Tot die tijd kunnen we wel alvast aan de slag met deze Japanse demo van de game.

Bahamut (Final Fantasy Type-0) Bahamut (Final Fantasy Type-0)

Final Fantasy Type-0 Final Fantasy Type-0 Final Fantasy Type-0

 Final Fantasy Type-0 Final Fantasy Type-0 Final Fantasy Type-0 Final Fantasy Type-0

 

[WK] Savinova verslaat Semenya op 800 meter

Mariya Savinova heeft de 800 meter gewonnen bij de dames op het wereldkampioenschap atletiek. De Russische was in de finale van het onderdeeel in de eindsprint sneller dan favoriete Caster Semenya. Savinova klokte 1.55,87 en bleef Semenya een halve seconde voor.

De race werd van begin af aan hard gemaakt, maar de hoofdrolspeelsters hielden zich afzijdig. In de laatste 200 meter zette Semenya aan en dacht gewonnen spel te hebben. Dit was buiten Europees kampioene Savinova gerekend, die de Zuid-Afrikaanse in de laatste meters voorbij ging.

[US Open] Federer: "Het maakt me niet uit"

Roger Federer bereikte in een matig duel de vierde ronde op de US Open. De Zwitser versloeg Marin Cilic. "Zo lang ik in het toernooi zit, heb ik een kans en daar gaat het om," zo zei Federer.

In de volgende ronde is de Argentijn Juan Monaco zijn tegenstander. "Het maakt me echt niet uit hoe ik speel. Ik zou wel iedere keer op mijn best willen spelen en me fantastisch willen voelen, maar dat kan niet. Het is de schoonheid van het tennis. Een manier te vinden om toch te winnen als je niet goed speelt".


Federer: "Het maakt me niet uit" (Foto: Pro Shots)

Uitslagen Topklasse zaterdagamateurs

Gisteren werd de vierde speelronde in de Topklasse bij de zaterdagamateurs afgewerkt. SC Genemuiden, voor aanvang van de speeldag de enige ploeg zonder puntverlies, liet voor de eerste keer punten liggen. Geen schande, want het werd op eigen veld gelijk tegen titelkandidaat Rijnsburgse Boys. SC Genemuiden deelt nu de koppositie met de verrassende promovendus GVVV. De Veenendalers wonnen nu met 4-2 van het zwak gestarte Harkemase Boys. Achter Genemuiden en GVVV volgen de aartsrivalen Spakenburg en IJsselmeervogels, die allebei wisten te winnen.

Behalve Harkemase Boys zijn er nog drie teams die maar niet weten te winnen. FC Lisse, ARC en promovendus SVZW verloren gisteren wederom en staan na vier duels nog altijd onderin met één punt.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
Capelle Noordwijk 0-0
Excelsior '31 Barendrecht 0-0
SC Genemuiden Rijnsburgse Boys 1-1
GVVV Harkemase Boys 4-2
HHC Hardenberg SVZW 2-0
Katwijk FC Lisse 3-0
Montfoort IJsselmeervogels 1-2
Spakenburg ARC 6-2

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 GVVV 4 3 1 0 10 16-7
2 SC Genemuiden 4 3 1 0 10 9-4
3 Spakenburg 4 3 0 1 9 12-8
4 IJsselmeervogels 4 3 0 1 9 8-5
5 Rijnsburgse Boys 4 2 2 0 8 10-5
6 Excelsior '31 4 2 1 1 7 7-5
7 HHC Hardenberg 4 2 1 1 7 5-5
8 Katwijk 3 1 2 0 5 4-1
9 Capelle 4 1 2 1 5 7-6
10 Noordwijk 4 1 2 1 5 6-5
11 Barendrecht 3 0 2 1 2 3-5
12 Montfoort 4 0 2 2 2 3-7
13 SVZW 4 0 1 3 1 2-7
14 Harkemase Boys 4 0 1 3 1 3-9
15 ARC 4 0 1 3 1 7-14
16 FC Lisse 4 0 1 3 1 3-12

[Video] Bleekemolen weet van geen opgeven

Jeroen Bleekemolen heeft laten zien wat het is om van geen opgeven te weten. De Nederlandse coureur verloor in de kwalificatie voor de race in de American Le Mans Series op het stratencircuit in Baltimore zijn linkervoorwiel. Hij stapte uit, rende terug, pakte het wiel, legde het in de auto neer en reed op drie wielen door naar de pits.

Daarmee hield het verhaal van Bleekemolen niet op, want hij stuurde zijn Porsche 911 GT3 CU in zijn raceklasse naar de snelste tijd in de kwalificatie. De dag er op racete de Nederlander samen met Tim Pappas naar een negentiende plaats algemeen en de eerste plaats in de GTC-klasse.


Bleekemolen weet van geen opgeven in de kwalificatie

Slavery: The Game laat je Nederlander zijn

Over de game Slavery: The Game is nog niet veel bekend. Of het daadwerkelijk een spel is of een anti-racisme viral is niet duidelijk. De beelden zien er in elk geval wel indrukwekkend en vooral controversieel uit. De game moet volgens de makers begin 2012 uitkomen voor PS3 en Xbox360.

Of dit daadwerkelijk een game is of een reclamecampagne zal de toekomst uitwijzen. Wij houden je op de hoogte.

Een vervolg op een Call of Duty-fanfilm

Na de eerste fanfilm van Call of Duty, genaamd Find Makarov, werd de studio die hier verantwoordelijk voor was gebeld door Activision. De studio We Can Pretend werd gevraagd om een sequel te maken en werd een groter budget aangeboden dan ze aanvankelijk hadden. Het resultaat is deze film genaamd Find Makarov: Operation Kingfish.

De film maakte zijn debuut op het Call of Duty XP-weekend. Met een budget van Activision erachter zullen we niet lang hoeven te wachten op een derde deel.

Geen problemen Oranje in aanloop naar Finland

Bondscoach Bert van Marwijk heeft een volledige selectie tot zijn beschikking in de voorbereiding op het EK-kwalificatieduel tegen Finland van dinsdag. Ook Michel Vorm is er bij.

De doelman van Swansea City sukkelde met een knieblessure en moest eerder deze week naar het ziekenhuis voor een scan. Inmiddels is hij weer fit genoeg om mee te trainen met de nationale ploeg. De oefensessie vond plaats in de Amsterdam Arena.

Het Nederlands elftal heeft vier punten nodig om zich op eigen kracht te kwalificeren voor het EK 2012. Oranje kan dinsdag tegen Finland al een ticket bemachtigen als het zelf wint en Zweden punten laat liggen tegen San Marino. Dat scenario lijkt echter onwaarschijnlijk.

Nederland speelt op 7 oktober nog de kwalificatiewedstrijd tegen Moldavië in De Kuip. Vier dagen later staat Oranje tegenover Zweden. De kans lijkt echter groot dat die wedstrijd wordt gespeeld om des keizers baard.

Jochie in brand gestoken voor YouTube

Een paar Zweedse knapen, die hoopten wereldberoemd te worden door YouTube, hebben aangetoond ver te gaan voor hun faam. Het trio kwam overeen dat een van hen in brand zou worden gestoken waarna de brandende jongen op internet zou komen.

Het trio uit Trollhättan wilde volgens de politie hoge ogen scoren met een spectaculair YouTube-filmpje. "We hebben nog geen arrestaties verricht. Het gaat hier om jongeren en we willen omzichtig handelen", zo laat de politie weten. "Maar we zijn wel geïnteresseerd in hun verklaring. Ik vermoed dat ze zelf de gevolgen van hun daad niet juist ingeschat hadden." De jongen die de lul was en in lichterlaaie heeft gestaan, is met zware brandwonden opgenomen in een ziekenhuis in Göteborg.

Hoewel het bizarre spelletje nieuw is, hoopt men dat zij niet andere jongeren gaan aansteken. "Het gaat om een nieuw fenomeen maar ik denk niet dat iemand tegen zijn zin deelnam. Ik vermoed dat iemand gekozen werd om het 'experiment' te ondergaan, een tweede om het te filmen en de derde om de jongen in brand te steken."

[WK] Farah winnaar van 5.000 meter

Mo Farah heeft bij het Wereldkampioenschap atletiek het goud gewonnen op de 5.000 meter. De Brit bleek in de eindsprint sneller dan de Amerikaan Bernard Lagat en de Ethiopiër Imane Merga. Farah won in een tijd van 13.23,36.

Farah, die eerder zilver won op de 10.000 meter, ging na een tactische race de eindsprint aan en zag niemand meer voorbij komen. Lagat moest van te ver komen en strandde op 28 honderdsten van een seconde.

Gevechten in Solatorobo: Red the Hunter

De Nintendo DS is nog niet dood. Er komen nog een aantal toffe games voor uitkomen. Denk bijvoorbeeld aan Kirby Mass Attack, Harvest Moon en Barbie: Jet, Set & Style. Naast deze triple A-titels komen er ook games uit die je wat minder graag aan je vrienden laat zien. Zoals bijvoorbeeld Solatorobo: Red the Hunter.

In deze game zul je je voorliefde voor Furries niet meer kunnen verbergen. Red is een soort wolfmens die de wereld moet redden en de strijd aan moet gaan met slechterikken op verschillende manieren. Zo verschillend zelfs dat de maker besloot er drie trailers voor uit te brengen.

Voor het gemak zijn deze trailers samengebracht in het volgende filmpje en hoef je alleen op play te drukken om te zien hoe dit te werk gaat. Solatorobo: Red the Hunter moet deze herfst uitkomen voor Nintendo DS

Nederland. Overschat kutland.

Het is een droef bestaan in dit regenachtig land waarin we massaal naar homo's op een bootje kijken, de goorste domme pulp op tv te zien is en dat het allemaal net niet heeft. Ik geef de piraten in Somalië groot gelijk. Kom hier en val aan! Geef Nederland eens op z'n flikker. Laat dit land weer eens terug kruipen in z'n mandje. Pas op de plaats. Tien jaar na de aanslagen op elf september lijkt me dat toch een prima gelegenheid.

Tienermeisje heeft seks in politieauto

Stephen Buttel is een ware schuinsmarcheerder. Terwijl de 32-jarige rechercheur uit Australië was getrouwd met een bloedmooie agente, hield hij er een seksrelatie met een tienermeisje op na. Zo had de beste man geregeld seks met het meisje in zijn dienstauto.

Volgens een verklaring van het meisje, dat anoniem wil blijven, begon de seksrelatie op 25 juli 2009. Bijna een jaar later kwam er een eind aan. Tijdens de seks zouden politieauto's zijn gebruikt, zo laat een woordvoerder weten.

Hoewel Bruttel is getrouwd met een mooie blondine, die nu acht maanden zwanger is, kwam hij blijkbaar iets tekort. Pas na maanden geile seks met een tienermeisje biechtte hij haar op al te zijn getrouwd. Het meisje wilde hierop de relatie verbreken, maar daar wilde de rechercheur niets van weten.

Sterker nog, Bruttel begon haar te stalken en lastig te vallen. Tijd om bij zijn collega's aan de bel te trekken en aangifte te doen. Na onderzoek is de overspelige rechercheur disciplinair gestraft en overgeplaatst.

Capello: "Lampard moet beter spelen"

Frank Lampard is niet meer eerste keuze bij de Engelse bondscoach Fabio Capello. De 33-jarige middenvelder van Chelsea werd al gepasseerd voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije en moet volgens Capello beter spelen om weer in beeld te komen.

"Lampard is één van de beste middenvelders in Engeland, maar ik moet spelers kiezen en niet namen. In de eerste twee wedstrijden was hij niet goed. Gareth Barry is wel goed in vorm. Mijn spelers zullen dit moeten dit accepteren”, aldus de Italiaan.

Vliegtuigmaaltijd wordt man fataal

Een 31-jarige Nieuw-Zeelander is gestikt in zijn vliegtuigmaaltijd. Hij was met zijn vriendin aan boord van een vlucht van Singapore naar Auckland toen het noodlot toesloeg.

Robert Rippingdale zat een film te kijken terwijl hij zich tegoed deed aan zijn vleesmaaltijd. Daarna ging het snel, “Het ene moment waren we elkaar nog aan het kussen, en hielden we elkaars hand vast, het andere was hij aan het stikken”, meldde zijn vriendin Vanessa Preechakul.  "Ik dacht dat hij heel hard aan het lachen was, maar dan keek ik naar z'n gezicht en zag ik z'n ogen wegrollen. Hij kon niet meer praten. Zijn lippen werden paars."

De aanwezige dokter en verpleegsters konden niets meer voor de man doen en Rippingdale werd anderhalf uur na het vertrek uit Singapore officieel dood verklaard. Zijn lichaam is voor de rest van de vlucht opgebaard in een afgesloten rustruimte aan boord van het vliegtuig.

Vliegmaatschappij Jetstar heeft zijn medeleven betuigd aan de nabestaanden. Een woordvoerder verklaarde dat er een onderzoek wordt ingesteld naar de doodsoorzaak.

TERA maakt een grote reis

Waar TERA eerder veel prijzen in de wacht sleepte vanwege hun gevechtssysteem, is het nu tijd om hun CG-truukjes te laten zien. In deze trailer genaamd "The Journey" krijg je een korte introductie van het verhaal vergezeld van mooie beelden om je te laten watertanden.

De actie-mmorpg TERA komt in de lente van 2012 uit. Hiervoor kun je al aan de slag met het beta-testen van de game. Bekijk de CG-trailer alvast hieronder.

[125cc] Uitslag race San Marino

Nicolas Terol heeft zijn leidende positive in het wereldkampioenschap van de 125cc verder uitgebreid. De Spanjaard kwam tijdens de spannende slotfase vande grand prix van San Marino als eerste over de streep voor zijn grootste opponent Johann Zarco.

De twee kemphanen waren weggereden van de rest van het veld en wisselden continue van koppositie. Het kwam uiteindelijk aan op de laatste ronde, waarin de leidende Zarco in bocht 13 iets te wijd ging. Terol kwam binnendoor en gaf de leiding uiteindelijk niet meer af en won met 22 duizendste voorsprong. Jasper Iwema wist niet te finishen in San Marino.

De op een Aprilla rijdende Terol heeft nu een voorsprong van 31 punten op Zarco. Met nog vijf races te gaan staat Iwema 21e met 13 punten.

Amsterdam klaar voor protest bikers

Amsterdam heeft zich de afgelopen week goed voorbereid op de motortoertocht die zondag door de gemeente wordt gereden. "Als het uit de hand loopt, staan we klaar om in te grijpen", zegt een woordvoerder van de gemeente.

Motorrijders uit het hele land is opgeroepen zondag tussen 12.00 uur en 17.00 uur naar het Waterlooplein te komen uit protest tegen het afgelasten van verschillende motorevenementen. De oproep is gedaan door feniksmc.nl, een website die zegt een podium te willen bieden voor motorclubs in Nederland.

Gemeenten vrezen voor gevechten tussen rivaliserende motorclubs en laten de evenementen daarom niet doorgaan. Vorige week werd de Harleydag in Tilburg nog afgeblazen.

"De afgelopen week hebben wij van dag tot dag goed in de gaten gehouden wat voor mensen hier op af komen en wat zij van plan zijn", zegt de woordvoerder van Amsterdam. "Op basis van de informatie die we binnenkregen hebben we in overleg met de politie bekeken hoe we hier vandaag mee omgaan."

De bijeenkomst net als andere gemeenten hebben gedaan verbieden gaat volgens de woordvoerder niet zomaar. "Het gaat hier om een demonstratie. Om zoiets te verbieden moet je eerst een heel goede reden hebben."

Onmogelijk is het echter niet. Als er bijvoorbeeld duidelijke aanwijzingen waren geweest dat het uit de hand zou lopen, had de gemeente de tocht kunnen verbieden, legt de woordvoerder uit.

De woordvoerder benadrukt dat evenementen zoals de Harleydag in Tilburg tienduizenden bezoekers kunnen trekken en daardoor eerder een risico kunnen vormen. "Zulke aantallen verwachten wij vandaag in ieder geval niet in Amsterdam."

Complete trailer voor Bit.Trip.Complete

Bit.Trip is een succesvolle indie-gameserie die voornamelijk bekend is geworden door de support van het steam-platform. De ontwikkelaars hadden echter grotere dromen dan alleen PC, dus brachten ze episodes uit voor Wii en iDevices. Een verzameling van de voorgaande hoofdstukken zal worden uitgebracht voor Nintendo Wii onder de naam Bit.Trip.Complete.

De game moet 13 september uitkomen. Een trailer voor de game vind je hieronder.

Mannenvier-zonder laatste in WK-finale

De Nederlandse mannenvier-zonder is er op het WK roeien in het Sloveense Bled niet in geslaagd om een medaille te veroveren. Meindert Klem, Ruben Knab, Kaj Hendriks en Jozef Klaassen eindigden in de finale als zesde en laatste. Het kwartet had al wel kwalificatie voor de Olympische Spelen in Londen afgedwongen.

Rianne Sigmond en Maaike Head finishten in de B-finale van de lichte dubbeltwee als derde. Het Nederlandse duo voldeed met een negende plaats in het eindklassement net niet aan de Olympische norm. Daarvoor was een positie bij de eerste acht vereist.

[WK] Gehavende estafettemannen niet naar finale

Na de vrouwen hebben ook de Nederlandse estafettemannen de finale niet weten te bereiken van de 4x100 meter. De gehavende formatie kwam in de series niet verder dan de zevende plaats in hun serie met 39,39. Later werden de mannen zelfs gediskwalificeerd.

De ploeg ging van start zonder onder andere de geblesseerde Churandy Martina, wat een flinke aderlating was voor de formatie van coach Troy Douglas. De vier hadden een seconde sneller moeten zijn voor plaatsing voor de finale die later vanmiddag wordt gelopen.

[US Open] Wassen onderuit in dubbelspel

Met het verlies van Rogier Wassen in het dubbelspel is de laatste Nederlander uitgeschakeld op de US Open. Hij ging gisteravond in de tweede ronde van het dubbelspel onderuit samen met zijn Duitse dubbelpartner Florian Mayer.

Het tweetal moest het opnemen tegen het als vierde geplaatste Indiase duo Leander Paes en Mahesh Bhupathi die uiteindelijk met 6-7 (5) en 2-6 te sterk bleken voor Wassen en Mayer.

[WK] Estafettedames net niet in finale

De estafettedames hebben net niet de finale te bereiken van de 4x100 meter bij het WK Atletiek. Kadene Vassell, Dafne Schippers, Anouk Hagen en Jamile Samuel liepen met 43,44 de negende tijd en liepen dus net de finale mis.

Ze benaderden wel het Nederlandse record, dat al sinds 1968 staat. Tevens kwalificeerde de jonge ploeg zich voor de Olympische Spelen van 2012. De ploeg moet nog wel voldoen aan de internationale eis; ze moeten bij de zestien snelste landen horen van 2012.

VN-chef luidt klimaatalarm na bezoek eilanden

Na een bezoek aan de Salomonseilanden zegt VN-chef Ban Ki-moon dat hij met eigen ogen heeft gezien dat er dringend maatregelen tegen klimaatverandering moeten worden genomen. Tijdens zijn verblijf van een nacht zei Ban dat de stijgende zeespiegel gewassen op lager gelegen eilanden wegspoelt.

De hele eilandenreeks op 1930 kilometer ten noordoosten van Australië zou gevaar lopen. Ban zei zondag dat hij alarmklokken over de hele wereld wil laten luiden om op het gevaar van klimaatverandering te wijzen.

De ontwikkelde wereld heeft volgens hem de morele verplichting landen als de Salomonseilanden te helpen met financiële en technologische middelen. Ban vliegt zondag naar Kiribati, een andere eilandenreeks die door klimaatverandering wordt bedreigd. Vanaf daar vliegt hij naar Nieuw-Zeeland.


VN-chef luidt klimaatalarm na bezoek eilanden (Foto: Novum)

Kerncentrale Iran aangesloten op stroomnet

De eerste kerncentrale in Iran is zaterdagavond aangesloten op het stroomnet. Dat heeft de woordvoerder van de Iraanse organisatie voor kernenergie zondag tegen de Arabischtalige tv-zender al-Alam gezegd.

De centrale in Bushehr, die in Rusland is gebouwd, zou oorspronkelijk al eind vorig jaar op het elektriciteitsnetwerk worden aangesloten, maar door technische problemen is dat verscheidene keren uitgesteld. De installatie werd in november opgestart.

Kerncentrale Iran aangesloten op stroomnet
Kerncentrale Iran aangesloten op stroomnet (Foto: ANP)

Dodental tyfoon Japan loopt op

Zware regenval en modderstromen veroorzaakt door de tyfoon Talas hebben in Japan al aan zeker vijftien mensen het leven gekost. Nog zeker 43 mensen worden vermist. De tyfoon trok zondag noordwaarts langs het land.

Zeker 460.000 mensen in het westen en midden van Japan hebben opdracht gekregen hun huizen te verlaten, aldus Japanse media.

Het oog van de twaalfde tyfoon van het seizoen beweegt zich langzaam over de Japanse Zee richting noorden, zei het Japanse meteorologische instituut. Vanwege de lage snelheid van Talas duurt het noodweer langer en is er meer kans op overstromingen en aardverschuivingen.


Dodental tyfoon Japan loopt op (Foto: Novum)

Bijna helft CDA-achterban wil nieuwe verkiezingen

Bijna de helft (44 procent) van de CDA-achterban hoopt dat er snel nieuwe verkiezingen worden gehouden. Daarmee lijken de kiezers afstand te nemen van het kabinet, concludeert Maurice de Hond zondag uit zijn peiling.

Om de zetels kan het de achterban in ieder geval niet te doen zijn. In de peiling staat het CDA op veertien zetels terwijl de partij er nu 21 in de Tweede Kamer heeft.

Doorgaans is het juist de aanhang van de oppositie die nieuwe verkiezingen wil, in de hoop dat hun partij aan de macht komt. De aanhang van de coalitie wil juist dat hun partij aan de macht blijft en hoopt over het algemeen dus niet op nieuwe verkiezingen.

De VVD-stemmers lijken tevredener met de huidige coalitie. Daar hoopt slechts 9 procent op nieuwe verkiezingen. Van de PVV-stemmers is dit 27 procent. De meeste hoop op nieuwe verkiezingen is te vinden bij de SP, waar 88 procent graag dit jaar of volgend jaar opnieuw naar de stembus wil.

Hoofdredacteur Vlaams regionaal blad vermoord

De hoofdredacteur van het weekblad De Beiaard, dat verschijnt in Zuid-Oost-Vlaanderen, is zaterdag voor zijn woning in Zottegem vermoord. Een journalist van het blad heeft dat zondag laten weten.

De dader zou rond 23.00 uur ’s avonds bij de man hebben aangebeld en hem met een hamer hebben neergeslagen. Over dader en motief bestaat nog geen duidelijkheid. De politie stelt een onderzoek in.

Het slachtoffer, Toon De Clercq, was naast hoofdredacteur van het blad ook bedrijfsleider van een drukkerij.

Tropische storm komt aan in Louisiana

De tropische storm Lee is zondag aangekomen bij de kust van de staat Louisiana in het zuiden van de Verenigde Staten. De autoriteiten vrezen dat de hevige regen die met de storm gepaard gaat, tot overstromingen zal leiden.

Gouverneur Bobby Jindal van Louisiana heeft de noodtoestand uitgeroepen. Volgens het nationale orkaancentum in Miami kwam Lee aan land 80 kilometer ten zuidwesten van de stad Lafayette. Hij had toen een kracht van 75 kilometer uur.

Man vast voor schieten op motoragent

De politie heeft zaterdagnacht in Rucphen een man aangehouden voor een incident waarbij dinsdag een motoragent werd beschoten. Bij zijn aanhouding vonden agenten een klein doorgeladen vuurwapen in zijn kleding, meldt de politie.

Een motoragent werd dinsdag beschoten toen hij vanuit Sint Willebrord een blauwe Citroën C5 stationwagen achtervolgde. Dat gebeurde toen de auto tot stilstand werd gebracht op de rotonde van de Heistraat in Etten-Leur. De agent werd niet geraakt en schoot terug.

De inzittenden namen vervolgens de benen. Vier mannen van 19 en 21 jaar uit Etten-Leur konden meteen worden aangehouden. De 19-jarige man zonder vaste woonplaats die nu is aangehouden wist echter te ontkomen.

Zaterdagnacht werd volgens de politie een 'verdachte situatie' gemeld op de Rijksweg-Zuid, die parallel aa de A58 loopt. De agenten herkenden daar de man en hielden hem aan.

De minigames van Kirby: Mass Attack

Terwijl de Nintendo DS langzaam afsterft en plaatsmaakt voor de Nintendo 3DS, komen de ontwikkelaars van HAL Laboratories nog met een laatste Kirby-game voor Nintendo DS. In Kirby Mass Attack heb je de mogelijkheid om met meerdere Kirby's tegelijk je vijanden aan te vallen. Naast het gebruikelijke platformwerk zul je hier ook minigames bij kunnen spelen.

De minigames variëren van een whack-a-mole en onthoud het plaatje tot een pinball-game en RPG-achtige battles. In de onderstaande trailer zie je al deze spelletjes en nog meer.

Manolev bedankt voor Bulgaarse selectie

Stanislav Manolev bedankt voorlopig voor de nationale ploeg van Bulgarije. De verdediger van PSV wil zich pas beschikbaar stellen, zodra Lothar Matthäus geen bondscoach meer is.

Volgens Matthäus zou Manolev niet 'serieus' genoeg getraind hebben, waardoor hij afgelopen weekend op de tribune terecht kwam. Vervolgens hoorde de voetballer dat hij dinsdag wederom niet in actie zou komen, waarna hij uitviel.

Ook Spas Delev en Alexander Tunchev behoren niet tot de selectie van de Bulgaren, waardoor het niet ondenkbaar is dat er één en ander is gebeurd.

[US Open] Federer geschokt door vele opgaves

De US Open is pas een week bezig, maar er zijn nu al veertien tennissers, die de strijd hebben gestaakt. Roger Federer, de huidige nummer drie op de wereldranglijst, schrok van dit hoge aantal.

"Het is echt veel," liet Federer in een korte reactie weten. "Maar sommigen hebben misschien te veel gespeeld en anderen ging misschien de baan op met een blessure. Maar ik zou het ook altijd proberen, want je weet nooit wat er gebeurt."

Tot de afgevallen spelers behoren onder meer Tomas Berdych, Radek Stepanek, Nicolas Mahut en Yanina Wickmayer. De redenen zijn overigens erg divers. Zowel voedselvergiftigingen als inzinkingen vanwege de hitte en andere fysieke klachten eisen hun tol.

Meer dan 400.000 Israëliërs de straat op

Meer dan vierhonderdduizend Israëliërs zijn zaterdagavond de straat op gegaan om te demonstreren tegen de hoge kosten voor levensonderhoud en tegen de woningcrisis. Het was een van de grootste demonstraties in de geschiedenis van Israël. Eerdere grote demonstraties werden bovendien gehouden vanwege politieke kwesties, als de vredesonderhandelingen in het Midden-Oosten, en niet zozeer vanwege sociale zaken, zoals nu.

In Tel Aviv waren meer dan driehonderdduizend mensen op de been en in andere steden, zoals Jeruzalem en Haifa, samen meer dan honderdduizend, aldus Israëlische media. Al twee maanden wordt er gedemonstreerd en wat begon met een paar tentjes in Tel Aviv is uitgegroeid tot de grootste binnenlandse crisis voor de regering van premier Benjamin Netanyahu. De protestbeweging, met als leuze 'Het volk wil sociale rechtvaardigheid', heeft de afgelopen twee maanden elke week duizenden mensen de straat op gekregen. Protestleider Itzik Shmuli noemde de bijeenkomst een historisch moment.

"De nieuwe Israëliërs hebben een droom en die is erg eenvoudig: we willen ons bestaan in Israël opbouwen", schreeuwde Shmuli. "We zullen niet met dit protest stoppen totdat jij, minister-president, met echte oplossingen komt!"

Als reactie op de protesten heeft premier Netanyahu een commissie ingesteld die met de eisen aan de slag gaat, maar de demonstranten, een losse groep studenten, activisten en boze jongeren, hebben voorstellen tot hervormingen verworpen en zeggen door te zullen gaan met de protesten.

Statistieken tonen aan dat er in Israël meer en meer armoede is en dat rijkdom met name in handen is van een handvol tycoons. Vooral de middenklasse wordt hard geraakt, door hoge belastingen en salarissen die niet in de pas lopen met de hoge prijzen voor onder meer levensmiddelen.


Meer dan 400.000 Israëliërs de straat op (Foto: Novum)

Finnen gaan voor gelijkspel tegen Oranje

Het Nederlands elftal is nog altijd ongeslagen in Groep E van de EK-kwalificatie. Sterker, Oranje verspeelde nog geen punt.

Finland probeert dinsdag de eerste ploeg te zijn die punten van Nederland af gaat snoepen. "We gaan voor een gelijkspel, maar scoren tegen Nederland zou ook mooi zijn", laat spits Mikael Forsell twee dagen voor de wedstrijd in Helsinki weten. Vorig jaar won Oranje de thuiswedstrijd met 2-1.

Het duel in Helsinki staat onder leiding van de Duitser Manuel Gräfe. De aftrap voor de wedstrijd staat gepland voor 19.00 uur. De andere wedstrijden worden gespeeld tussen Hongarije en Moldavië en San Marino en Zweden.

De ploeg van Bert van Marwijk heeft nog vier punten nodig om zich te kwalificeren voor het EK 2012. Finland staat met negen punten op de vierde plek in de poule en vormt geen gevaar meer voor Oranje.

Achterban PvdA niet achter plannen koningshuis

De achterban van de PvdA staat niet achter de plannen die de partij onlangs presenteerde voor modernisering van het koningschap. Slechts 43 procent hoopt dat het voorstel van de PvdA wordt aangenomen, blijkt zondag uit een peiling van Maurice de Hond.

De PVV, die ook plannen presenteerde om de macht van de monarch in te perken, kan op meer steun van de eigen achterban rekenen. Daar staat 77 procent achter de partij.

Het grootste verschil tussen het PvdA-plan en het PVV-plan is dat de PVV de koning uit de regering wil hebben terwijl de PvdA dit niet nodig vindt. Als de kiezers van alle partijen worden meegerekend, steunt 37 procent het PVV-plan en 29 procent het PvdA-plan. Voor beide plannen geldt dat ongeveer 60 procent tegen is.

Dat is opmerkelijk, omdat 45 tot 50 procent achter het idee staat om de koning uit de Raad van State te halen en geen rol te laten spelen bij de kabinetsformatie. Dat zijn juist punten die in de plannen van de partijen naar voren komen.

In de zetelpeiling wint de VVD deze week een zetel om uit te komen op 32 zetels. De PVV levert er een in en komt uit op 27 zetels. De gedoogcoalitie blijft daardoor op 73 zetels staan.

Negen gewonden bij groot ongeluk op A16

Bij een ongeluk op de A16 bij grensovergang Hazeldonk zijn zaterdagnacht negen gewonden gevallen toen vier auto's op elkaar botsten. Het ongeluk op de rijbaan richting Rotterdam gebeurde even na 01.45 uur tijdens een hevige regenbui, meldt de politie.

Door het slechte weer reed het verkeer langzaam. Een achteropkomende automobilist raakte bij het afremmen in een slip, begon te tollen en raakte meerdere auto's.

In een van de auto's waren vier mensen klem komen te zitten. In een andere auto zat een vrouw die ruim 4 maanden zwanger was. De brandweer heeft iedereen losgeknipt. De gewonden zijn overgebracht naar ziekenhuizen in België en Nederland. Twee zijn er volgens de politie ernstig aan toe.

Op de snelweg was het een ravage. Daarom was de rijbaan richting Rotterdam tot 05.00 uur afgesloten. Bij het ongeluk hebben de Belgische en Nederlandse hulpdiensten samengewerkt.

Squasher Anjema in finale in Colombia

Laurens Jan Anjema heeft de finale bereikt van het Colombiaan Open in Bogota. De Nederlandse squasher was in de halve eindstrijd de thuisspelende Miguel Angel Rodriguez met 11-3, 4-11, 11-8 en 11-7 de baas.

Anjema, als tweede geplaatst, was na afloop van de partij te spreken over zijn vorm. "Het gaat met de dag beter hier. Bij het spelen op hoogte is het altijd afwachten hoe het lichaam reageert, maar ik mag niet ontevreden zijn”.

Anjema moet het in de finale opnemen tegen Mohamed El Shorbagy uit Egypte.

Herbestemming kerken is 'big business'

Steeds meer kerken is Nederland verliezen hun oorspronkelijke functie. Als gevolg van de ontkerkelijking en de crisis vervullen anno 2011 nog maar 7000 van de 19.000 godshuizen die Nederland ooit kende de taak waarvoor ze waren gebouwd.

De rest heeft een nieuwe bestemming gevonden, of staat nog in de verkoop. Dat meldt het Overleg Provinciale Erfgoedhuizen Nederland (OPEN). "Er is sowieso een groeiende interesse in erfgoed", stelt voorzitter Andries Ponsteen. Maar het herbestemmen van oude panden als kerken past ook in de trend van duurzaamheid."

Herbestemming kerken is'big business’
Herbestemming kerken is 'big business' (Foto: ANP)

Marechaussee verstoort drugsdeal

De marechaussee heeft zaterdagavond in het Brabantse Veldhoven een drugsdeal verstoord en daarbij 200 kilo hasj en ruim 184.000 euro in beslag genomen. Twee Fransen van 44 en 40 jaar en een 36-jarige Nederlander zijn aangehouden, laat een woordvoerder weten.

De vangst werd bij toeval gedaan. Marechaussees zagen de mannen en twee auto's bij een hotel aan de Noord-Brabantlaan staan. Omdat ze de situatie verdacht vonden, controleerden ze hen. In de auto's vonden ze al snel de grote som geld en dozen vol met hasj.

"Op het vliegveld doen we dit soort vondsten wel vaker, maar dat we op deze manier een transport onderscheppen komt niet vaak voor", zegt de woordvoerder. Bij aanhoudingen op het vliegveld handelt de marechaussee de zaak zelf af, maar in dit geval zijn de verdachten overgedragen aan de politie.

Concertverstoorder nog vast

De verwarde man die zaterdagavond een concert in Amsterdam verstoorde dat werd bezocht door koningin Beatrix zit nog vast. Zondag gaat de recherche verder met verhoren, zegt een politiewoordvoerder.

Hij kon nog niet inschatten wanneer de man wordt vrijgelaten. "Dat hangt onder meer af van wat de recherche verder nog ontdekt."

De man beklom het podium van het Concertgebouw en sprak zijn geloof in Allah uit. Daarbij benadrukte hij dat hij geen bom bij zich had. In de zaal brak consternatie uit. Verschillende orkestleden maakten zich uit de voeten. De beveiliging dacht eerst dat het bij het concert hoorde en greep daardoor niet direct in. Uiteindelijk is de man aangehouden en overgedragen aan de politie.

De koningin bleef tijdens het incident zitten. De man is een bekende van de politie en zou al snel spijt hebben gehad van zijn daad. Hij zou al vaker een verwarde indruk hebben gemaakt.

Het concert van het Philharmonisch Orkest werd gegeven ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het Genootschap van Nederlandse Componisten.


Concertverstoorder nog vast

Kijkcijfers Zie Ze Vliegen maken duikvlucht

Zie Ze Vliegen is zaterdagavond minder goed bekeken dan voorgaande weken. De komedieserie van Carlo Boszhard en Irene Moors trok slechts 764.000 kijkers, vorige week bleven nog 1,2 miljoen mensen thuis voor Zie Ze Vliegen.

De serie kreeg na de eerste aflevering veel kritiek. Boszhard vertaalde Come Fly With Me naar het Nederlands, maar deze versie zou minder goed zijn dan de Britse. De verwachtingen voor Boszhard en Moors waren hooggespannen. Vorig jaar kregen ze de Gouden Televizier-Ring voor De TV Kantine, dat gemiddeld 2,1 miljoen kijkers per aflevering trok.

Ook Jan Smit levert met Lang Leve de Tv kijkers in, maar minder dan Zie Ze Vliegen. Zaterdagavond stemden 929.000 mensen af op de quiz over zestig jaar Nederlandse televisie, vorige week keken ruim een miljoen mensen.

Lang Leve de Tv behoort tot de drie best bekeken programma's van de zaterdag, maar legt het wederom af tegen My Name Is. Naar de talentenjacht van RTL 4 keken ruim 1,1 miljoen mensen, waarmee My Name Is goed is voor een tweede plek in het kijkcijferlijstje van de Stichting KijkOnderzoek. Het achtuurjournaal trok ook zaterdag de meeste kijkers.

Drenthe: "Nummer brengt druk met zich mee"

Royston Drenthe meldt zich morgen voor het eerst op de training van Everton. De middenvelder krijgt bij de Engelse club het rugnummer tien.

Dat nummer behoorde de afgelopen seizoenen toe aan Mikel Arteta, die Everton op de valreep verliet voor Arsenal. "Het is een mooi nummer en ik moet laten zien dat ik het kan dragen", zegt Drenthe. Everton plukte de Nederlander woensdagavond weg bij Real Madrid.

"Het brengt druk met zich mee, maar zonder druk kun je niet goed voetballen. Die moet er gewoon zijn, omdat mensen dan kunnen zien dat je over kwaliteiten beschikt", aldus Drenthe. Bij Everton treft hij zijn landgenoot John Heitinga.

De verdediger zal hem de komende weken wegwijs maken bij de club en in Liverpool. "Ik kijk er naar uit om samen met John te spelen", aldus de blije Drenthe.

Deus Ex-DLC in oktober

Eidos heeft officieel bekendgemaakt dat er voor Deus Ex: Human Revolution in oktober DLC zal komen. De content, getiteld "The Missing Link", belooft het complot uit de game nog verder uit te diepen. De speler zal namelijk te weten komen wat er met Adam Jensen gebeurde toen hij drie dagen verdween in Human Revolution en wat hij te weten kwam.

De officiële website vertelt het volgende over "The Missing Link":

  • "New layers of the conspiracy unveiled"
  • "Sprawling new environments"
  • "Brand-new characters to interact with"
  • "Rebuild Adam's augmentation set from scratch. Build up a brand new Adam!"
Wanneer in oktober we de game kunnen verwachten, is nog niet duidelijk. Je hoeft in ieder geval niet erg lang meer te wachten om Adam Jensen opnieuw te verbouwen.

Wijnaldum: "Het EK is nog ver weg"

Georginio Wijnaldum debuteerde vrijdag met een doelpunt voor het Nederlands elftal. De PSV'er nam tegen San Marino de elfde treffer voor zijn rekening.

En dat in het stadion van zijn werkgever, het Philips Stadion. "Maar als ik in Brazilië of Uruguay had mogen debuteren was ik ook blij geweest, hoor", zegt de kersverse international tegen NUsport. "Al is debuteren met een doelpunt in je eigen stadion misschien wel mooier. Ik heb vaker gehoopt te scoren bij mijn debuut. Bij Feyenoord en PSV lukte het niet, bij Oranje gelukkig

Wijnaldum heeft zich ten doel gesteld om naar het EK 2012 te gaan. Ondanks zijn debuut loopt hij nog niet op de zaken vooruit. "Over een paar maanden kan mijn situatie zomaar weer anders zijn. Het EK is nog ver weg. Ik kan niks anders doen dan ervoor zorgen dat ik stappen blijf maken en proberen bij de selectie te blijven. Dinsdag hoop ik tegen Finland weer minuten te mogen maken."

Als Feyenoorder slaagde Wijnaldum ondanks enkele verkiezingen er niet in zijn debuut in Oranje te maken. Ging de aanpassing makkelijker na zijn eerste weken als PSV'er? "Dat vind ik moeilijk te zeggen, maar ik denk wel dat de stap van Feyenoord naar PSV me goed heeft gedaan. Je krijgt met andere druk te maken, omdat je om het kampioenschap en Europees speelt. Maar of ik al gegroeid ben? Ik denk het niet."

[US Open] Serena Williams verslaat Azarenka

Serena Williams heeft de laatste zestien bereikt bij de US Open. De Amerikaanse versloeg de als vierde geplaatste Victoria Azarenka met 6-1 em 7-6.

Williams had alleen in de tweede set serieuze tegenstand te duchten. Bij 5-4 mocht ze voor de wedstrijd serveren maar ze werd door haar tegenstandster gebroken. Even later pakte de jongste van de zusjes Williams alsnog de winst.

[WK] Kirui prolongeert marathontitel

Op de slotdag van de WK atletiek heeft Abel Kirui zijn wereldtitel op de marathon geprolongeerd. De 29-jarige Keniaan liep de ruim 42 kilometer in de Zuid-Koreaanse stad Daegu in 2 uur, 7 minuten en 38 seconden.

Kirui had na 30 kilometer al een gat geslagen met zijn concurrenten. Achter hem liep zijn landgenoot Vincent Kipruto (2.10.06) naar zilver. Het lukte de Kenianen niet om net als bij de vrouwen alle medailles mee te nemen. De 21-jarige Feyisa Lelisa (2.10.32) uit Ethiopië veroverde brons.

Kirui prolongeert marathontitel
Kirui prolongeert marathontitel (Foto: ANP)

FBI waarschuwt voor aanslagen met vliegtuigjes

Met de herdenking van de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten in het vooruitzicht waarschuwt de FBI voor aanvallen van Al Qaida met kleine vliegtuigjes. Er is echter geen concrete dreiging, stelt de FBI in een bulletin dat vrijdag is verstuurd en in handen is van persbureau AP.

Begin dit jaar zou Al Qaida het idee hebben gehad met kleine vliegtuigjes aan te vallen. Het plan zou zijn geweest om privévliegtuigjes te huren en ze vol te stoppen met explosieven. De terreurorganisatie zou ook Westerlingen willen rekruteren zodat zij vliegles kunnen geven.

"We hebben deze informatie gedeeld met onze partners om te benadrukken dat we altijd op onze hoede moeten zijn", zegt een woordvoerder. De veiligheidsmaatregelen op luchtvaartgebied zijn een stuk strenger dan tien jaar geleden, maar Al Qaida blijft volgens de autoriteiten interesse houden in aanvallen met vliegtuigen.

Het is niet de eerste keer dat de overheid kleine vliegtuigjes als een mogelijk wapen van Al Qaida ziet. Na de aanvallen van 2001 werden duizenden vliegtuigjes die worden gebruikt om gewassen te besproeien aan de grond gezet. De overheid vreesde dat ze bij een terroristische aanslag zouden worden ingezet.

In 2002 onthulden de Amerikaanse autoriteiten een plan van Al Qaida om een vliegtuigje te laten neerstorten op een Amerikaans oorlogsschip in de Golf. Een jaar later zou Al Qaida van plan zijn geweest een vliegtuigje vol te laden met explosieven en het te laten crashen op het Amerikaanse consulaat in Karachi in Pakistan.

Demonstraties extreemrechts lopen uit de hand

De politie heeft op verschillende plaatsen in Europa moeten ingrijpen tijdens protestacties van extreemrechtse betogers en extreemlinkse tegendemonstranten. Demonstranten en ordediensten raakten zaterdag slaags in Dortmund, Londen en het Tsjechische dorp Varnsdorf.

In de Duitse stad Dortmund braken rellen uit bij een nationalistische betoging en een ultralinkse tegendemonstratie. Enkele honderden linkse betogers gooiden stenen en flessen naar agenten en probeerden politiebarricades te doorbreken. Een onbekend aantal mensen is gearresteerd. Ongeveer 700 neonazi’s demonstreerden in een wijk van Dortmund waar veel buitenlanders wonen. De linkse tegendemonstratie bracht ongeveer 1500 mensen op de been.

Ook in Londen gingen nationalisten en hun tegenstanders zaterdag de straat op. Een manifestatie van ongeveer 1000 aanhangers van de rechtse English Defence League (EDL) bracht circa 1500 tegendemonstranten op de been. De politie arresteerde in totaal 60 mensen.

In het Tsjechische dorp Varnsdorf, aan de grens met Duitsland, hebben honderden rechtsradicalen geprobeerd een zigeunerwijk te bestormen. Ze klagen over gestegen criminaliteit en geven de Roma-zigeuners daar de schuld van. Ongeveer 150 zigeuners trachtten hun wijk te beschermen. Een politiekordon hield de twee groepen uit elkaar.

Demonstraties extreemrechts lopen uit de hand
Demonstraties extreemrechts lopen uit de hand (Foto: ANP)

Happy Feet vrijgelaten

De keizerspinguïn die inmiddels bekend staat als Happy Feet is zondagochtend in zee gelaten. Dat gebeurde vanaf de onderzoeksboot Tangaroa op 80 kilometer ten noorden van de kust van het afgelegen eiland Campbell. Het water was daar ongeveer 285 meter diep.

Dierenarts Lisa Argilla van Wellington Zoo zei dat de pinguïn enige zachte aanmoediging nodig had om het krat te verlaten waarin hij de afgelopen zes dagen heeft doorgebracht. Hij gleed achterstevoren een helling van het schip af en zwom vervolgens weg.

De vogel werd 20 juni ontdekt op een strand van Nieuw-Zeeland, ver van Antarctica waar hij thuishoort. De pinguïn werd ziek toen hij zand had gegeten en werd overgebracht naar de Wellington Zoo.


Happy Feet vrijgelaten (Foto: Novum)

Geen overlevenden vliegtuigcrash Chili

Geen van de 21 inzittenden van het Chileense vliegtuig dat vrijdag in zee stortte heeft de crash overleefd. Dat heeft minister van Defensie Andres Allamand zaterdag bekendgemaakt.

"Op basis van observaties en de zoektocht concluderen we dat de impact van de crash zo hevig was dat iedereen aan boord van het vliegtuig onmiddellijk werd gedood", aldus Allamand.

Het vliegtuig, een CASA C-212 van de luchtmacht, stortte vrijdag neer nadat het tot twee keer toe had geprobeerd te landen op een vliegveld van de Juan Fernández-archipel. Na de tweede landingspoging ging het radiocontact verloren. Het toestel zou tijdens de landing last hebben gehad van de harde wind.

Aan boord van het tweemotorige vliegtuig was onder anderen de bekende Chileense televisiepresentator Felipe Camiroaga. Hij was met een televisieploeg op weg was naar de eilanden, die ongeveer 700 kilometer uit de kust liggen. Tot op heden zijn vier lichamen geborgen.

Geen overlevenden vliegtuigcrash Chili
Geen overlevenden vliegtuigcrash Chili (Foto: ANP)

Het Zondagse Orakel - Deze columnist wordt voortaan in natura betaald

Iedere zondagmorgen deel ik mijn gedachtekronkels over de columns van de afgelopen week.
Voor de goede orde. Ik heb niet altijd gelijk. Ik heb wel altijd een mening. Leer er maar mee leven!

Als ik een column niet behandel, is dat geen waardeoordeel. Een goede column is een goede column. Soms is een mening of emotie perfect verwoord. En soms heb zelfs ik geen mening.

Twee doden bij ongeval in Apeldoorn

Twee mensen zijn zaterdagavond om het leven gekomen bij een eenzijdig ongeval in Apeldoorn. Ook raakte een persoon zwaargewond en twee lichtgewond, meldt een woordvoerder van de politie.

Het ongeluk gebeurde omstreeks 20.30 uur op de Heemradenlaan. De vijf zaten vermoedelijk bij elkaar in de auto en raakten door nog onduidelijke reden een lichtmast en verschillende bomen. De omgeving is afgezet voor sporenonderzoek.

Station en trein ontruimd na bommelding

Een trein en een deel van het station Naarden-Bussum zijn zaterdagavond enige tijd ontruimd geweest nadat twee mannen in de trein hadden geroepen dat er een bom lag. Dat heeft een woordvoerster van de politie laten weten. De twee zijn gearresteerd.

De politie nam de melding serieus en zette bomverkenners in om de trein doorzoeken. Er werden geen explosieven gevonden. Na ruim een uur werden het station en de trein vrijgegeven.

Twee derde Nederlanders alweer toe aan vakantie

Twee derde van de Nederlanders zijn nu alweer toe aan vakantie. Veel mensen zeggen nog niet genoeg uitgerust te zijn. Een kwart geeft het slechte weer de schuld, zo blijkt uit onderzoek van De Vos & Jansen in opdracht van RTL Nieuws.

Drie vierde van de ondervraagden geven aan niet volledig opgeladen te zijn in de zomervakantie. 6,4 procent zegt behoorlijk moe te zijn en 1,9 procent zelfs doodmoe. Het weer zorgde niet alleen voor minder rust, voor veel mensen verpestten de vele regenbuien ook de complete vakantie. 17 procent zegt dat de vakantie tegenviel, bij 70 procent kwam dat door het weer.

De meeste Nederlanders vierden dit jaar vakantie in eigen land. Zo'n 38 procent bleef dicht bij huis. Binnen Europa was Frankrijk met 16,5 procent het populairste vakantieland. Daarna volgen Duitsland, Spanje en Italië.


Twee derde Nederlanders alweer toe aan vakantie (Foto: Novum)

Game of the Decade-toernooi - tweede ronde - dag 7

Vandaag is zevende dag van de tweede ronde van de Game of the Decade-toernooi. Jullie kunnen weer middels de poll kiezen. Welke game verdient het om naar de derde ronde te gaan?

Hitman: Codename 47
Hitman: Codename 47 is de allereerste Hitman game en kwam enkel uit voor de PC. De kale Agent 47 wordt geïntroduceerd als een huurmoordenaar die jij mag besturen. Zijn missies brengen hem onder andere naar ons koude landje. Momenteel werkt de developer aan een nieuw deel in de serie, uiteraard met Agent 47.

Grand Theft Auto: San Andreas
Carl "CJ" Johnson komt na een aantal jaar thuis en ziet dat dingen veranderd zijn. Zijn broertje en moeder zijn dood en zijn levende broer beschuldigt hem dat hij ze in de steek heeft gelaten. CJ wordt langzamerhand terug het leven in geduwd dat hij eerder probeerde te vergeten, het bendeleven.

God of War 3
Het lang verwachte derde deel in de serie die de serie naar de PlayStation 3 bracht waarin je alle overgebleven griekse goden een kopje kleiner moest maken. Dit is nog steeds één van de mooiste games op deze console. Naast de prachtige graphics was de actie nog beter met meer wapens.

Half Life 2
Half Life 2 bracht een nieuw element in de gamingwereld, de gravitygun. Hiermee kon je objecten oppakken en wegschieten zonder enige moeite. Zonder twijfel een pareltje in zijn tijd, Half Life 2 zorgde met veel veel spanning en sensatie ervoor dat vele gamers urenlang achter hun beeldscherm waren gekluisterd.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.