2015 In Soundz

Onlangs verscheen het boek 2015 In Soundz van Jean-Paul Heck, hoofdredacteur van het gelijknamige muziekmagazine, waarin de auteur terugblikt op het afgelopen muziekjaar door middel van een groot aantal interviews met veelal wereldberoemde sterren. Het levert een mooi overzicht op van een groot aantal ontwikkelingen, vernieuwingen en successen in de meest populaire muziekgenres van het nu al gedenkwaardige jaar 2015.

2015 In Soundz

Naast gesprekken met muziekkenners en liefhebbers Johan Derksen en Humberto Tan hadden de medewerkers van het muziekmagazine Soundz diepgaande interviews met grote wereldsterren zoals Keith Richards, AC/DC, B.B. King, Paul McCartney, Muse, Robert Plant, Ringo Starr, Dave Grohl, Ozzy Osbourne, Iron Maiden, Toto, The Prodigy en vele anderen. Het leverde prachtige vraaggesprekken op, waarbij ook niet werd geschroomd om de minder leuke vragen te stellen. Zo spreekt Mick Fleetwood over de tijd in de band Fleetwood Mac na het verschijnen van hun meesterlijke album Rumours, laat Bryan Adams zien dat hij best wel een spraakzaam man is, blikt ex-Beatle Paul McCartney terug op zijn tijd in The Beatles en daarna en bewijst The Prodigy dat de beste albums soms ontstaan na een enorme ruzie binnen een band.

Naast de 31 leuke en fijn weg te lezen interviews bestaat het boek 2015 In Soundz ook uit een serie foto's van de geinterviewde artiesten, een aantal eindejaarslijstjes van de medewerkers van Soundz met hun beste albums van 2015 en een voorwoord van melomaan Leo Blokhuis. Ben je dus wel een muziekliefhebber met een wat bredere smaak of heb je wel interesse van wat er zoal gebeurde in de wereld van de rock- en popmuziek, dan is 2015 In Soundz een absolute aanwinst in je boekenkast.