CD: Heart In Hand - A Beautiful White

Amper een jaar nu hun tweede album Almost There ligt er sinds deze week een nieuw album van de Britse metalcoreband Hear In Hand in de betere platenwinkels. Het uit Bournemouth afkomstige vijftal speelt op haar nieuwe album A Beautiful White wederom een explosieve mix van ouderwetse New York hardcore punk met daarover een stevige laag melodieuze progressieve metal. De band, die in 2008 werd opgericht, heeft daarmee een behoorlijk eigen geluid mee weten te ontwikkelen, waarvan we al eerder konden genieten op een tweetal albums en een EP.

Heart In Hand - A Beautiful White
Heart In Hand - A Beautiful White

A Beautiful White is het derde album van de band, bestaande uit zanger Charlie Holmes, de gitaristen Ollie Wilson en Ed Hartwell, bassist Gavin Thane en drummer Sam Brennan. De band, die in het verleden al podia deelde met bands zoals Miss May I, Bleed From Within, Heart Of A Coward, Comeback Kid, Hacktivist, Texas In July, For The Fallen Dreams, Dead Swans, Carpathian en Gallows, laat zich op dit nieuwe album wederom van haar meest melodieuze kant horen op een uiterst veelzijdig album met een twaalftal gloednieuwe tracks. Muzikaal doet de band zo nu en dan wel wat aan een stevigere versie van het oudere werk van Linkin Park denken, al beschikt Charlie Holmes over een betere schreeuwstem.

Heart In Hand logo

Al vanaf de eerste tonen van openingstrack 'Mae' horen we in een stevig tempo een zeer divers album voorbijkomen. Met veel emotie lijkt Holmes zijn teksten in de microfoon te spugen en het duurt dan ook vier heftige tracks voordat we met het intermezzo '...' even ademrust krijgen met een fijn stukje pianospel. Het is echter een stilte voor de storm, die nog zeven tracks lang als een muzikale tsunami uit de speakers komt storten. Net als hun vakgenoten Unearth is ook Heart In Hand een band met een zeer eigenzinnig geluid. A Beautiful White werd opgenomen in de Machine Shop studio in New Jersey, met producer Will Putney achter de knoppen. Inderdaad, de Will Putney die vrij recent ook achter het mengpaneel plaats mocht nemen bij Body Count.

Heart In Hand
Heart In Hand

We durven gerust te stellen dat Heart In Hand met A Beautiful White haar beste werk tot op heden afgeleverd heeft. De band maakt muziek die recht uit het hart komt en dat is dan ook goed te horen op dit uiterst explosieve brok metalcore van de bovenste plank. Een energieke bak melodieus en muzikaal geweld waar de passie van afspat. Heart In Hand is op donderdag 4 december ook live te aanschouwen in Arnhem, waar de groep samen met The Amity Affliction, The Plot In You en Napoleon een optreden zal doen in de Willemeen.