Mobiele Reviews #8

Autorunners zijn dertien in een dozijn in de mobiele gamesmarkt. Levels die vanzelf scrollen, maken de controls immers eenvoudiger, essentieel voor apparaten die je enkel met een aanraakscherm bedient. Hoe kun je in dit overbevolkte genre nog opvallen? Kid Tripp probeert het door de moeilijkheidsgraad hoog op te schroeven.



Kid Tripp ziet eruit als een ouderwetse 8-bit 2D-platformer. Net als die oude games is het in principe erg simpel, maar ook vaak ontzettend lastig. Je kunt met je Ness look-a-like springen, stenen gooien en rennen. De levels duren slechts 20-25 seconden en daar zijn er maar twintig van. Je kunt deze game dus binnen tien minuten uitspelen, ware het niet dat je honderden keer zult sterven.

De eerste levels vallen nog mee, maar al snel worden je reflexen behoorlijk op de proef gesteld. Het tempo van het autorunnen ligt hoog, er zijn veel vijanden en ze liggen lastig in de weg, platformen zijn soms klein en ze bewegen. Het wordt daarom vooral trial-and-error, speel het zo vaak tot je het level uit je hoofd kent.


Levels hebben soms hoge of lage routes, welke is makkelijker? Is het handiger om op dat monster te springen of om hem al eerder dood te bekogelen met een steen? Moet ik hier een korte of een lange sprong maken (door het scherm langer ingedrukt te houden)? Moet ik hier rennen om over die kloof te kunnen springen?

Het doel van de meeste autorunners is om zo ver mogelijk te komen voordat je de pijp uitgaat. Kid Tripp kun je echter uitspelen, het is doel is dan ook om zo weinig mogelijk dood te gaan. Je krijgt zelfs een achievement als je minder dan vijfhonderd keer het tijdelijke met het eeuwige verwisselt. Ik heb die achievement niet gehaald.

Het probleem met Kid Tripp is dat het eigenlijk alleen maar moeilijk is. Op een platform met knoppen was deze toch wel korte game makkelijker geweest, maar ook totaal niet bijzonder. Je kunt achteraf voor die achievements gaan of bij level select snelheidsmedailles proberen te halen, maar ik kan me moeilijk voorstellen dat iemand dat gaat doen. Na een keertje heb je het wel gezien.

Kid Tripp is net een hete Mexicaanse peper. Het is behoorlijk pittig, maar verder zit er weinig smaak aan. Smartphones zijn deze oppervlakkige games inmiddels overstegen. Desondanks zorgde deze game voor een leuke, soms frustrerende, middag. Niets meer dan dat.

Prijs: €0,89
Exclusief voor iOS. Gespeeld op iPhone 5.

Geschreven door: Kensuke