Mobiele Reviews #8

Fans van Prince of Persia haalden hun hart op toen werd aangekondigd dat het tweede deel in de oorspronkelijke serie uit 1993 in een nieuwe jas gegoten zou worden. Nu is de game eindelijk uitgebracht voor iOS en kunnen we Prince of Persia: The Shadow and the Flame in een modern jasje spelen.

Leader

Prince of Persia: The Sword and the Flame is niet een hervertelling, maar wilt de oude graphics updaten terwijl het verhaal behouden blijft. Het verhaal bestaat uit een voortvluchtige prins die, een paar dagen nadat hij de sultan heeft vermoord, door deze zelfde sultan wordt achtervolgd. Net zoals in het origineel spring je uit het raam van het paleis en vlucht je voor je leven terwijl de controls worden uitgelegd. Het is een mooie overbrugging tussen oud en nieuw. De vertrouwde game in volledige driedimensionale omgevingen.

Prince of Persia: The Shadow and the Flame

De controls zijn op het grote scherm van de iPhone 5 wel te spelen, maar ik kan me indenken dat het moeilijker gaat op kleinere schermen. Met de linkerhelft van het scherm bestuur je de prins. Met de rechterhelft van het scherm laat je hem springen, bukken of bestuur je zijn zwaard. De controls sluiten niet lekker op het spel aan. Soms wil je bukken voor iets dat op je afgevuurd wordt, en dan reageert je prinsje anders dan dat je wilt, waardoor je met schade ineens op een platform staat waarvan je het niet wilt. Een consoleversie zou deze game beter staan.

Het zwaardvechten is uitgebreid met een combosysteem waarmee je speciale aanvallen op je vijand kunt uitvoeren. Je varieert in je combo door naar boven, naar voren of naar beneden te vegen, waardoor er verschillende animaties zijn te zien. Er is weinig verschil in het aanbrengen van schade, maar het ziet er aardig leuk uit. Daarnaast zijn er nieuwe wapens vrij te spelen of te kopen waardoor je nog sterker wordt.

Prince of Persia: The Shadow and the Flame

Dan kom je bij een van de meest zure onderdelen van deze game. Stel, je gaat dood, dan kun je met een potion weer tot leven komen. Zijn deze potions echter op, zul je voor een klein bedrag nieuwe kunnen kopen. Dat is best vreemd, aangezien je net voor deze game hebt betaald. De betaal-opties zijn niet broodnodig, maar zijn wel zo handig dat het niet gek is dat mensen het soms overwegen. Het geeft de game een wat zure nasmaak die niet nodig was geweest.

Conclusie
Als je gamen op je smartphone gewend bent, zal dit een leuke toevoeging aan je collectie zijn. Ook nieuwe iOS-spelers die fan zijn van Prince of Persia kunnen zich hiermee vermaken. De schaamteloze naverkoop van items die je overwinningen vloeiender laten lopen, en het aanpassen van de moeilijkheidsgraad hierop voelt wat zuur, maar als je vroeger veel op arcadekasten speelde zal dit niet heel anders zijn. De graphics zelf zijn het in elk geval wel waard om de game nog een keer te spelen.

Drie sterren

Prijs:€2,69
Beschikbaar op iOS en Android-devices. Gespeeld op iPhone 5.

Geschreven door: D-vide