Sonic Riders

De singleplayer is zoals je op de eerste bladzijde hebt kunnen lezen niet zo heel leuk. Er zitten wel gedeelten in waarbij je toch een voldaan gevoel krijgt (eerste worden in een game is namelijk altijd leuk) maar nergens heb je het gevoel dat je een topgame zit te spelen.

Uiteraard zijn er ook verschillende multiplayer modi en wat unlockables (vooral extra hooverboards). De multiplayer modi zijn redelijk uitgebreid, zo kun je bijvoorbeeld simpele één-tegen-één races houden, maar ook complete toernooien opzetten. In deze toernooien is het de bedoeling dat je na vijf races de uiteindelijke kampioen wordt.

<\/center>

Naast gewone races zijn er ook Survival games waar je meer moet doen dan gewoon racen. De twee verschillende opties hier zijn race stage en battle stage. In de racemode is het de bedoeling dat je een, op het eerste oog, gewone race moet rijden. Het is echter nu van belang dat je door de poortjes vliegt om te winnen, dit is een beetje vergelijkbaar met checkpoints in oude arcade racegames. De battle stage lijkt op de battle mode van Mario Kart met als verschil dat Sonic Riders er helemaal niet geschikt voor is. Omdat je op hooverboards vliegt kun je geen scherpe bochten maken en gaan de tegenstanders elke keer compleet langs je heen. Ook items pakken is bijna niet te doen op de kleine velden.

Alle multiplayer modi zijn beschikbaar voor één tot vier spelers, op de PS2 (geteste versie) heb je dus, als je met drie of vier spelers aan de slag wilt, een multiplayer unit nodig die je los kan kopen.