DVD Review: The Jungle Book 2

Jammer.

Vol verwachting keek ik naar de opvolger van wat in mijn jonge jaren mijn lievelings-Disneyfilm was. Had ik maar niet gekeken. Naar verluidt zouden zo'n 250 animators drie jaar lang aan deze film gewerkt hebben. Ik vraag me af of ze niet drie jaar lang hebben liggen slapen. Nu is bekend dat Disney-vervolgen meestal niet aan de verwachtingen voldoen, maar het blijft teleurstellend dat zelfs van Jungle Book geen waardige opvolger gemaakt kan worden.

Toegegeven, de film is best aardig, de grappen en de muziek zijn leuk, maar het animatiewerk en het verhaal zijn gewoon ontzettende tegenvallers. Het verbaast me dan ook dat deze film ook in de bioscoop heeft gedraaid, want hij lijkt gemaakt voor video/dvd.

Het verhaal, wat binnen dertig minuten verteld zou kunnen worden, is langdradig en valt in herhalingen. Het nummer 'Bare Necessities', overigens een geweldig nummer, wordt maar liefst drie keer herhaald. Leuk en grappig in deel 1, maar nu een beetje te veel van het goede. De film is eigenlijk na het geweldige origineel overbodig en kan daarmee de vergelijking ook niet doorstaan.

Jungle Book 2 is leuk voor in de kast, voor het kleine grut, maar verwacht geen spektakel en kwaliteit, want die zijn in Jungle Book 2 ver te zoeken. De extra's maken het dan wel weer een klein beetje goed, maar zou het de video zijn geweest, dan was ik ongetwijfeld in tranen uitgebarsten.

Nogmaals jammer.