DVD Review: The Jungle Book 2

Het verhaal begint waar het eerdere onvergetelijke avontuur uit Jungle Book is geëindigd. Mowgli, het jongetje dat in de jungle is opgegroeid, heeft zijn dierenvrienden verlaten om in het mensendorp te gaan wonen. Daar begint hij een nieuw leven met een liefhebbende familie.

Mowgli kan maar moeilijk wennen in het mensendorp. Shanti, het meisje met de mooie bruine ogen, probeert aardig voor hem te zijn. Zijn avontuurlijke broertje Ranjan is dol op hem en ook zijn nieuwe ouders doen alles om hem gelukkig te maken. Hoewel hij heel veel van zijn familie houdt, verlangt Mowgli toch heel vaak terug naar de jungle. Hij blijft heimwee houden. Hij mist beer Baloe en al zijn andere dierenvriendjes uit die tijd.

Op een dag marcheert hij zomaar met de kinderen uit het dorp over de rivier in de richting van de jungle. Dat is ten strengste verboden, want de jungle is voor mensen gevaarlijk. Hij krijgt een uitbrander en voelt zich zowel door Shanti als door zijn ouders in de steek gelaten.

Ook beer Baloe mist zijn kleine mensenvriendje. Zelfs zo erg dat hij het dorp binnensluipt om hem op te zoeken. De gemene tijger Shere Khan is hem echter voor. Bloeddorstig spiedt hij in het rond. Hij wil nog steeds wraak nemen op Mowgli, het jongetje dat hem ooit verslagen heeft. De levensgevaarlijke tijger wordt ontdekt en alle dorpsbewoners proberen hem te doden. Beer Baloe en Mowgli maken van de gelegenheid gebruik om samen terug te keren naar de jungle. Shanti, die denkt dat Mowgli ontvoerd is, besluit hem achterna te gaan. Het is donker en doodeng in de jungle. Ze is bang. De hypnotiserende slang Kaa laat zijn oog op haar vallen. Gelukkig is de avontuurlijke Ranjan haar gevolgd. Hij is net op tijd om haar uit de magische kracht van de slang los te rukken.

Mowgli vindt het heerlijk om weer met beer Baloe door de jungle te swingen. Hij weet het zeker, hij hoort in de jungle thuis. Shanti was lang niet zo aardig als hij gehoopt had, en vader was boos op hem. De rust wordt echter weer verstoord door tijger Shere Khan. Hij blijft achter Mowgli aan jagen.

Baloe neemt Mowgli mee naar een schuilplaats. Het is het verblijf van de apenkolonie van Koning Loewietje. Maar Shere Khan sluipt naderbij. Mowgli is in groot gevaar.
Samen met Baloe vormen Shanti en Ranjan een onoverwinnelijk team. Zij blijken slim en ijzersterk te zijn. Als Mowgli dan eindelijk is gered, moet hij kiezen tussen zijn liefde voor de jungle en Baloe, en de mensen van wie hij weet dat ze nu zijn echte familie zijn.