Spider-Man Shattered Dimensions

Dit najaar komt Activision met een nieuwe Spider-Man-game. Voor het eerst sinds een lange tijd wordt de inspiratie voor de game uit diverse stripverhalen van Marvel Comics gehaald. Ik schrijf met opzet ‘diverse stripverhalen', want vier universa van Spider-Man zijn in deze game verwerkt tot één avontuur. Tijdens een evenement in Londen kregen we de mogelijkheid om de game voor het eerst te aanschouwen.

Spiderman

Spider-Man-games zijn, en dan verwoorden we het zachtaardig, niet zo heel erg goed uit de verf gekomen in de laatste jaren. Zowel de games gebaseerd op de diverse films als ‘Spider-Man: Web of Shadows' werden met gematigd enthousiasme ontvangen door de pers. Misschien is de slingerende stripheld wel niet leuk genoeg om een hoofdrol in een game te vervullen? Gamestudio Beenox denkt daar anders over en wil met Spider-Man: Shattered Dimensions een einde maken aan al die onzin. Daarom pakt men vier totaal verschillende universa en smelt deze samen tot één verhaal. In elk universum moet een deel van een artefact gevonden worden om de balans tussen de dimensies te herstellen.

Basis bewegingen
De gamestudio heeft zichzelf de vrijheid gegeven om 50 jaar aan Spider-Man-materiaal te gebruiken als inspiratie voor deze game. Er wordt weliswaar gebruik gemaakt van vier verschillende universa, maar ondertussen behoudt Spider-Man steeds weer dezelfde basis aan bewegingen. Altijd kun je springen, langs muren kruipen, een beetje slingeren en je web gebruiken. Dit komt de consistentie van de game ten goede. In elk universum wordt de gameplay aangevuld met iets unieks. In tegenstelling tot de laatste Spider-Man-games is de wereld in Spider-Man: Shattered Dimensions niet open en vrij te betreden. De game biedt een lineaire ervaring waarin je van level naar level wordt geleid.

Spiderman

Binnen elk van de universa vindt de speler een duidelijke structuur terug. Er zijn namelijk drie levels binnen elk universum te vinden, en aan het einde van elk level moet er gevochten worden tegen een eindbaas. Deze eindbaas komt terug, tot het moment dat je hem voor de derde keer hebt verslagen. Tussen de eindbazen door moet er gevochten worden met een grote hoeveelheid handlangers. De eindbazen uit deze game zijn bijvoorbeeld Norman Osborne in de Noir-dimensie en Craven The Hunter in de Amazing-dimensie.