Spider-Man Shattered Dimensions

Drie van de vier dimensies zijn onthuld
Eén dimensie binnen Spider-Man: Shattered Dimensions richt zich op de avonturen van ‘The Amazing Spider-Man', en daarbij hoort de mogelijkheid om je web in te zetten als bijvoorbeeld een moker. Spider-Man kan zijn web gebruiken om vijanden naar zich toe te trekken, maar ook om zichzelf snel te verplaatsen binnen het level. De gameplay oogt snel en soepel, maar de manier waarop vijanden bewegen doet vermoeden dat ze niets meer zijn dan een tussendoortje.

Spiderman

Het tweede universum is gericht op ‘Spider-Man Noir' waarbij de speler de mogelijkheid krijgt om te sluipen in de duisternis. Op het eerste oog doet deze dimensie denken aan films als Sin City. Alles is zwart/wit, en hierin ligt dan ook een belangrijk onderdeel van de gameplay. Spider-Man kan boven op een lantaarnpaal gaan zitten om zijn nietsvermoedende vijand van bovenaf in een cocon gevangen te nemen. De donkere schaduwen in de game dienen als verstopplek wanneer de actie net even iets te heftig wordt.

Dan is er nog het nieuwe, derde, universum. Deze biedt de mogelijkheid om als futuristische, vliegende Spider-Man aan de slag te gaan in 2099. Hoewel Spider-Man ook hier beschikt over de bekende webkrachten en de mogelijkheid om flinke stoten uit te delen, lijkt het vliegen en zweven een centraal deel uit te maken van deze dimensie. De laatste dimensie houdt Activision nog achter de hand om op een later moment, tijdens dan San Diego Comic-Con-beurs eind juli, te onthullen.

Spiderman

Verzamelen
Gedurende Spider-Man: Shattered Dimensions zijn er diverse in-game uitdagingen voor de speler om uit te voeren. Deze uitdagingen vind je terug in ‘The Web of Destiny'. Zodra deze uitgevoerd zijn, speel je nieuwe uitdagingen vrij. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je een eindbaas moet verslaan, of een bepaald aantal vijanden moet vangen met je web. Door die uitdagingen uit te voeren, speel je nieuwe bewegingen vrij die je in de game kunt gebruiken. Voor de verzamelaars onder de gamers is er, zoals dat ook in de vorige Spider-Man-games was, de mogelijkheid om speciale objecten te verzamelen en daarmee extra's vrij te spelen.

Voorlopig oordeel
Met Spider-Man: Shattered Dimensions richten Beenox en Activision zich duidelijk op een breed publiek. De gameplay oogt simpel en degelijk, maar weet in geen enkele dimensie boven zichzelf uit te stijgen. Spider-Man: Shattered Dimensions gaat terug naar een ouderwetse manier van gamen waarbij level voor level moet worden doorkruist. Het is nog even afwachten om te zien of deze toegankelijke gameplay van Spider-Man: Shattered Dimensions ook op lange termijn interessant blijft.

Door: Robert Hoogendoorn - Novum Nieuws ©