'Ziggo Sport raakt uitzendrechten Formule 1 kwijt aan Nordic Entertainment Group'

Ziggo Sport lijkt de uitzendrechten van de Formule 1 kwijt te raken. De televisiezender zal naar verluidt vanaf volgend jaar niet langer de koningsklasse van de autosport mogen uitzenden voor het Nederlandse publiek. Dit liet Chris Woerts, marketingmannetje en voorheen onder andere directeur bij de Eredivisie CV, weten bij Veronica Inside.  

Het contract van Ziggo Sport met de Formule 1 loopt na het huidige seizoen af en aan die samenwerking wordt dus geen nieuw vervolg gegeven. Dit is opvallend want Liberty Global is zowel de eigenaar van Ziggo als de Formule 1. Volgens Woerts was er een gewone aanbestedingsprocedure en die werd dus niet gewonnen door Ziggo Sport. 

De winnaar is naar verluidt de Nordic Entertainment Group(NENT Group), een pan-scandinavisch TV-bedrijf dat ook in Nederland een (betaal)zender of platform wil beginnen. De Nordic Entertainment Group zou ook de rechten voor de Bundesliga en het darten hebben ingeslagen.  

De NENT Group heeft recent al een deal gesloten met de PDC over het darten in Scandinavië en enkele andere landen. Blijkbaar dus ook voor Nederland. Viaplay zal waarschijnlijk het platform gaan heten waarop de sporten te zien zullen zijn.   

Ziggo Sport was er vanaf het debuut van Verstappen in de Formule 1 meteen bij, maar na zeven seizoen heeft het er alle schijn van dat daar nu een einde aan komt. Nordic Entertainment Group schijnt aan de haal te gaan met de uitzendrechten voor de komende paar jaar in Nederland. De partij uit Scandinavië betaalt Liberty Media zo'n 30 miljoen euro per jaar om de Formule 1 uit te mogen zenden. Ook RTL was in de markt om de uitzendrechten over te nemen, maar het bod van de commerciële zender was bij lange na niet genoeg en zodoende greep men mis.

Donderdag zal volgens Woerts het nieuws officieel naar buiten gebracht worden. Het verhaal van Chris Woerts is hier terug te zien.