Verstappen zegeviert in sprintrace China

Max Verstappen heeft de sprintrace tijdens het Formule 1-weekend in China op zijn naam geschreven. De Nederlander startte vanaf de vierde positie en reed eenvoudig naar de kop, waarbij hij na negentien ronden eindigde voor Lewis Hamilton en Sergio Perez.

Na de natte sprintkwalificatie was het Lando Norris die vanaf de eerste plek vertrok, maar het was Hamilton die beter weg was en als eerste de eerste bocht in dook. Norris probeerde buitenom terug te slaan, maar kwam op het vuile gedeelte en viel terug naar de zevende positie. Verstappen lag derde, maar had Carlos Sainz in zijn nek zitten, mede doordat de batterij bij de Red Bull niet goed oplaadde. Een andere instelling in het systeem loste de situatie op, waarna de Nederlander aan een inhaalrace kon beginnen.

Verstappen haalde in de zevende ronde Fernando Alonso in en twee ronden later Hamilton om in de negentien ronden durende wedstrijd eenvoudig de zege te pakken. Hamilton kon de tweede plek makkelijk vasthouden, maar daarachter woedde een stevige strijd. Alonso verdedigde zich stevig ten opzichte van Sainz en moest dit bekopen met een lekke band, een uitvalbeurt, tien seconden straf en drie punten op zijn licentie. Perez profiteerde door de derde positie te pakken, voor Charles Leclerc, Sainz, Norris, Oscar Piastri en George Russell. Thuisrijder Guanyu Zhou eindigde net buiten de punten als negende.