Politie beantwoordde vuurwerkvragen op Facebook

Op donderdag 21 december zullen vuurwerkexperts van de politie en het Openbaar Ministerie live vragen beantwoorden over vuurwerk. Dit zal gebeuren op de Facebookpagina van Politie Nederland, vanaf 19:00 uur. Ook een moeder die haar kind bijna verloor door vuurwerk en een specialist van Meld Misdaad Anoniem doen aan het 'gesprek' mee. 

Wendy Lisse wil graag met andere ouders delen hoeveel impact een vuurwerkongeluk op hun leven heeft gehad. Haar zoon Mauro, destijds 9 jaar, raakte zwaargewond aan zijn hand en oog toen een Cobra ontplofte. Wendy: "Hij leeft nog’, dat was het eerste dat ik dacht. Mauro was na drie dagen al uit het ziekenhuis, maar daarna moest hij nog een half jaar revalideren. Hij raakte achterop op school en kreeg psychologische problemen. Dat realiseren veel ouders zich niet, dat die nasleep ook zo zwaar kan zijn. Bij voetbal zeggen ze nu soms ‘Wat ben jij close met je zoon’. Dan zeg ik: ’Jullie vergeten dat ik hem bijna kwijt was'."

De andere deelnemers aan de Facebooklivestream zijn Robin Bleijenberg, jeugdagent in Rotterdam, Marc Janssen van Meld Misdaad Anoniem, Ad Nieuwdorp, vuurwerkdeskundige van de politie en Karolien Nous van het Openbaar Ministerie. 

Update 21 december 18:30 uur
Over een half uur begint de sessie.! 

Politie beantwoord live vuurwerkvragen op Facebook (Foto: Politie.nl)
Politie beantwoordt live vuurwerkvragen op Facebook (Foto: Politie.nl)