Terugblik op de #Hartstocht (Fotoverslag)

Vrijdagavond 19:00 uur: 'Hey Google, zet een wekker voor drie uur vannacht'. "Oké wekker gezet". Zaterdagochtend 02:00 uur: 'Hey Google, annuleer wekker'. "Oké wekker geannuleerd". 

Ik was veel te vroeg wakker, kennelijk last van adrenaline, want 60 kilometer is best een flinke tippel. Onder de douche gesprongen, koffie gedronken, spullen bij elkaar gezocht, wachten tot m'n gps de satellieten had gevonden en op pad. Na 2,5 uur was ik bij Zuidschermer (Foto 1). Ik had het tempo er lekker in zitten, en hoewel het stikdonker was kwam ik toch nog wat publiek tegen (Foto 2) en had ik een fraai uitzicht onderweg (Foto 3 en 4). Ik weet niet waarom, maar ik heb een hele tijd het Sinterklaasliedje 'Zie de maan schijnt door de bomen' lopen neuriën (Foto 5).

Na drie uur en drie kwartier passeerde ik het wandelknooppunt De Woude (Foto 6) en even later kreeg ik een appje van @Rob: "Potverdrie. Je bent te vroeg of te snel". Hij had me namelijk bij De Woude willen opwachten. Rond de 18 kilometer zag ik een auto aankomen in de verte, die stopte, keerde en een stukje verder parkeerde. Het was Rob met vers water en cola. Even 'gedwongen' rust dus. Na de pauze ging het weer verder richting Wormerveer (Foto 7) . Het begon inmiddels wat lichter te worden (Foto 8 en 9). 

Terwijl ik de Zaan overstak (Foto 10) was Rob aan het zoeken voor me waar ik onderweg koffie kon drinken, en hij kwam uit bij de Dekamarkt in Wormerveer. Hij had twee croissantjes ham kaas gescoord en kwam die ergens op een bedrijventerrein brengen, zodat ik weer gedwongen werd te rusten. Daarna liep ik door naar de Dekamarkt, waar hij me op koffie trakteerde. Hier had ik precies 25 kilomter afgetikt, dus de koffie was een welkome afleiding. Na de koffie namen we afscheid en ging ik verder richting Amsterdam. Dit stuk kende ik nog van de wandeling voor Pink Ribbon, dus ging het in volle vaart door. Onderweg werd ik nog aan het Westerborkpad herinnerd toen er een trein voorbij raasde. (Foto 11). Onderweg kwam ik ook nog een Zaanse Molen tegen. (Foto 12). 

Na een kilometer of 30 kwam ik een gedenkteken tegen voor 5 mensen die op deze plaat in de Tweede Wereldoorlog sneuvelden, allen waren afkomstig uit Alkmaar. (Foto 13) Na een korte rust ging het verder naar Amsterdam-Noord. (Foto 14). Hier zat Interpretatie me op te wachten met koffie. Nadat ik m'n benen had ingesmeerd met magnesiumolie, naar het toilet was geweest en de batterijen van m'n GPS had verwisseld ging de tocht verder naar het centrum van Amsterdam, ik had me voorgenomen om te lunchen bij de KFC op het Damrak. Ik had bewust een paar km extra ingepland, aangezien de route over het IJ voert, en ik daar de pont naar de Houthavens moest nemen (Foto 15). Hier had ik ook weer een gedwongen rustpuze van 15 minuten, omdat de pont net voor m'n neus vertrok. 

Eenmaal aan de overkant ging net de brug voor m'n neus open. (Foto 16). Eenmaal bij de KFC was het flink druk, en het stel voor me ging een discussie met het personeel aan over een zitplaats en ze konden het niet eens worden over wat ze nou wilden bestellen. Na een minuut of tien kon ik dan eindelijk m'n bestelling doorgeven die ik voor het Paleis op de Dam heb opgegeten. Snel verder richting Haarlem. Ergens in Amsterdam Nieuw-West begon het te regenen en haalde ik m'n poncho tevoorschijn. Het tempo begon inmiddels ook wel in zakken na 40-45 kilometer, en van 'als de brandweer gaan' was dan ook geen sprake meer (Foto 17). 

Na een kilometer of 45 begon ook m'n telefoon moeilijk te doen met opladen. Ik vermoedde zelf een kabelbreukje omdat hij dan weer wel, dan weer niet wilde opladen. De hele weg vanaf Amsterdam richting Haarlem heb ik met Rob lopen appen, wat me letterlijk op de been hield. Ik besloot m'n telefoon echter zo min mogelijk te gebruiken, om in geval nood iig nog te kunnen bellen. Inmiddels stroomde het van de regen toen ik Halfweg naderde (Foto 18). Op station Halfweg-Zwanenburg stond Stephan5 me op te wachten. (Foto 19). Voor ik vertrok had ik in een opwelling nog een sporthanddoek en een paar droge sokken in m'n rugzag gegooid. Omdat mijn voeten inmiddels aanvoelden alsof ik vijf uur lang in een sodabad had gezeten besloot ik dan ook om ze af te drogen en droge sokken aan te trekken. Hoe m'n voeten er op dat moment uitzagen? Zo dus.  Klikken voor eigen risico!! 

Inmiddels begon het weer wat op te drogen en gingen we verder, ik lopend, Stephan op de fiets. Toen we op de Batterijweg liepen hoorden we een auto aankomen. We gingen opzij om hem te laten passeren maar de chauffeur stopte naast me met de vraag of dit de USB kabel was die ik nodig had. Het bleek Rob te zijn die spontaan in de auto gesprongen was om me een nieuwe USB kabel te brengen. Toen dat niet het probleem bleek kreeg ik nog een extra powerbank mee, waardoor ik de laatste kilometers ook online kon blijven. De held!!

Ondertussen liep ik zowat op m'n tandvlees, maar het einde kwam in zicht. (Foto 21, 22 en 23). Om 19:45 uur arriveerden we dan eindelijk bij Het wachtlokaal in Haarlem. Ik had het gehaald, vraag niet hoe, maar ik was er. Terwijl Stephan zijn fiets naar de stalling bracht en ik hem buiten stond op te wachten (Foto 23) kreeg ik een berichtje van de vader van m'n jongste zoon. Ik antwoordde dat ik er net was toen er op het raam getikt werd. Ik keek om en zag hem en mijn zoontje lachend staan te wachten. Wat een onverwacht ontvangstcomité!! Ik kreeg tranen in m'n ogen, van vermoeidheid maar ook van blijdschap. 

Nadat we wat gedronken hebben zijn we naar huis vertrokken. Eenmaal thuis heb ik al m'n kleding, inclusief m'n jas in de wasmachine gegooid en een hete douche genomen. Ik was finaal naar de kl*te. Nu een dag later kijk ik terug op een, ondanks het weer, prachtige dag en prachtige mensen die me er doorheen gesleept hebben. Rob en Stephan die me er fysiek doorheen hebben gesleept, maar ook de mensen die me met berichtjes onderweg opvrolijkten waardoor ik afgeleid werd van de afstand en het vervelende weer. Ook de reacties en donaties van de FOK!kers onder het live bericht gisteren en reacties op het Forum hielpen daar aan bij. Bedankt iedereen

Terugblik op de Hartstocht (1) (Foto: DJMO)

Terugblik op de Hartstocht (1) (Foto: DJMO)

Terugblik op de Hartstocht (2) (Foto: DJMO)
Terugblik op de Hartstocht (2) (Foto: DJMO)Terugblik op de Hartstocht (3) (Foto: DJMO)
Terugblik op de Hartstocht (3) (Foto: DJMO)Terugblik op de Hartstocht (4) (Foto: DJMO)
Terugblik op de Hartstocht (4) (Foto: DJMO)Terugblik op de Hartstocht (5) (Foto: DJMO)
Terugblik op de Hartstocht (5) (Foto: DJMO)Terugblik op de Hartstocht (6) (Foto: DJMO)
Terugblik op de Hartstocht (6) (Foto: DJMO)Terugblik op de Hartstocht (7) (Foto: DJMO)
Terugblik op de Hartstocht (7) (Foto: DJMO)Terugblik op de Hartstocht (8) (Foto: DJMO)
Terugblik op de Hartstocht (8) (Foto: DJMO)Terugblik op de Hartstocht (10) (Foto: DJMO)
Terugblik op de Hartstocht (10) (Foto: DJMO)Terugblik op de Hartstocht (11) (Foto: DJMO)
Terugblik op de Hartstocht (11) (Foto: DJMO)Terugblik op de Hartstocht (12) (Foto: DJMO)
Terugblik op de Hartstocht (12) (Foto: DJMO)Terugblik op de Hartstocht (13) (Foto: DJMO)
Terugblik op de Hartstocht (13) (Foto: DJMO)Terugblik op de Hartstocht (14) (Foto: DJMO)
Terugblik op de Hartstocht (14) (Foto: DJMO)Terugblik op de Hartstocht (15) (Foto: DJMO)
Terugblik op de Hartstocht (15) (Foto: DJMO)Terugblik op de Hartstocht (16) (Foto: DJMO)
Terugblik op de Hartstocht (16) (Foto: DJMO)Terugblik op de Hartstocht (17) (Foto: DJMO)
Terugblik op de Hartstocht (17) (Foto: DJMO)Terugblik op de Hartstocht (18) (Foto: DJMO)
Terugblik op de Hartstocht (18) (Foto: DJMO)Terugblik op de Hartstocht (19) (Foto: DJMO)
Terugblik op de Hartstocht (19) (Foto: DJMO)Terugblik op de Hartstocht (20) (Foto: DJMO)
Terugblik op de Hartstocht (20) (Foto: DJMO)Terugblik op de Hartstocht (21) (Foto: DJMO)
Terugblik op de Hartstocht (21) (Foto: DJMO)Terugblik op de Hartstocht (22) (Foto: DJMO)
Terugblik op de Hartstocht (22) (Foto: DJMO)Terugblik op de Hartstocht (23) (Foto: DJMO)
Terugblik op de Hartstocht (23) (Foto: DJMO)