Barry Atsma gaat Knielen op een Bed Violen

Barry Atsma heeft de hoofdrol in de verfilming van het bekroonde boek Knielen op een Bed Violen van Jan Siebelink. De vrouwelijke hoofdrol is weggelegd voor Janni Goslinga. Ben Sombogaart neemt de regie van de film op zich. Dat laat een woordvoerder van productiebedrijf A-Film vandaag weten. De 39-jarige Atsma is momenteel in de bioscopen te zien in de thriller Taped.

Atsma speelt in de verfilming van de roman van Siebelink een man die in de ban raakt van een extreem orthodox-protestantse sekte. Zijn angst voor de dood wordt daardoor gevoed en zijn hele omgeving heeft daaronder te lijden. De liefde voor zijn vrouw blijft overeind.

De financiering voor de film is nog niet helemaal rond, dus het is nog maar de vraag wanneer de film opgenomen kan worden. Het drama staat gepland voor 2013. Sombogaart, die vorig jaar de thriller Isabelle afleverde, werkt eerst nog aan de verfilming van het jeugdboek Koning van Katoren.

Knielen op een Bed Violen van Siebelink kwam uit in 2005 en won dat jaar ook de AKO Literatuurprijs. Paul Verhoeven flirtte in 2006 met het idee om het boek te verfilmen, maar dat project is nooit van de grond gekomen.


Barry Atsma in verfilming Knielen op een Bed Violen (Foto: Novum)