Domenicali: "We waren te langzaam"

De teambaas van Ferrari, Stefano Domenicali, hoopt dat het team vlug terug kan keren naar de goede vorm van twee races geleden. In Silverstone en in Hockenheim was het gedwongen zijn meerdere te erkennen in McLaren.

Lewis Hamilton kwam in Duitsland lachend de finish over, terwijl zijn directe concurrenten Kimi Räikkönen en Felipe Massa respectievelijk als zesde en derde over de finish kwamen. "We hadden een slechte dag. Het heeft geen zin om dat te ontkennen", vertelde een zichtbaar teleurgestelde Domenicali.

"Onze rivalen waren sterker dan wij en we moeten nu gaan onderzoeken waarom. Het was voor het eerst dit seizoen dat we niet de snelheid hadden waarop we hadden gerekend. We worstelden met een tekort aan grip en aan het einde van de race had Felipe ook nog eens problemen met zijn remmen, waardoor zijn wagen nog moeilijker te besturen werd."

De teambaas van Ferrari dacht dat ze wel de juiste strategie hadden, maar dat het ergens anders aan schortte: "Ik denk dat we tijdens de safety carperiode de juiste strategische beslissingen hebben genomen, maar als de snelheid niet toereikend is, dan blijft het scoren van een goed resultaat gewoon een lastige opgave. We moeten de komende dagen hard werken om met een passend antwoord te komen en terug te keren naar het niveau van twee races geleden."