Verstuur e-mail met een luchtje

Binnenkort is het mogelijk om een e-mailbericht met een geurtje te versturen. De Britse internetprovider Telewest Broadband is bezig met de ontwikkeling van de dienst ScentMail, waarbij een speciaal kastje de geur verspreidt.

De werking van het systeem is eenvoudig: indien de geadresseerde een e-mailbericht met een geurtje opent, zal de veredelde luchtverfrisser de juiste geur verspreiden. Telewest Broadband ziet veel mogelijkheden met het aanbieden van de nieuwe dienst. Winkels kunnen hun klanten per e-mail in de verleiding brengen om bijvoorbeeld vers brood te kopen. Internetters kunnen hun geliefde een lekker geurtje via e-mail sturen of als ontvanger van de geurmail beoordelen of de aanstaande date een goede smaak heeft. En natuurlijk is ook de onvermijdelijke aromatherapie een mogelijkheid. De directeur van de afdeling internet services van Telewest ziet vooral kansen om internet 'menselijker en realistisch' te maken. Hij voegt toe dat het bedrijf voortdurend op zoek is naar mogelijkheden om breedbandinternet te verbeteren en de toepassingen uit te breiden.

Het geurkastje zal in het begin twintig aroma's bevatten die tot zestig geuren kunnen worden gecombineerd. Later zal dit worden uitgebreid tot een keuze van ruim tweeduizend geuren. Het is nog onbekend wanneer de dienst op de markt komt.