Rond het spitsuur besloot de jongen een ritje te gaan maken van ongeveer twintig minuten. Met moeite haalde hij een snelheid van 15 kilometer per uur. Verbaasde medeweggebruikers belden de politie toen ze de auto, waarin alleen de bovenkant van het hoofd van de bestuurder te zien was, voorbij zagen komen. "Ik moest twee keer kijken, want ik kon eerst niet geloven wat ik zag!", laat een van de verbaasde getuigen weten. Hij kon enkel het voorhoofd en de ogen van de bestuurder zien.

Thomas legde tijdens zijn rit slechts 6 kilometer af en kwam tot stilstand tegen een muur. Niemand raakte gewond tijdens het avontuur. Uit voorzorg werd de jongeman naar het ziekenhuis gebracht, waar zijn ouders hem op kwam halen. Zij hadden bezorgd de hulpdiensten gebeld toen zij opmerkten dat zowel hun zoon als hun auto verdwenen waren.

De meeste Mitsubishi Shoguns kunnen gestart worden met een druk op de knop en hebben een automatische versnellingsbak, wat verklaart hoe Thomas de auto aan het rijden heeft kunnen brengen. Een woordvoerder van de politie liet weten dat Thomas 'voor een vijfjarige' goed heeft gereden.