FOK!sport: Freire wint Milaan - San Remo

Vandaag wordt de 101e editie verreden van de voorjaarsklassieker Milaan - San Remo. Vorig jaar was Mark Cavendish de sterkste door in een fantastische sprint Heinrich Haussler te kloppen. FOK!sport hield een poll op te zien wie volgens de bezoekers de te kloppen man is in deze editie. Met 46 stemmen (22,8%) werd tweevoudig winnaar en Rabobank-troef Oscar Freire naar voren geschoven als de grootste favoriet.

Freire kreeg welgeteld één stem meer dan Belgisch hoop in bange dagen Tom Boonen, die in de prognostieken vooraf als de grote kanshebber naar voren is geschoven. Op de derde plaats met 35 stemmen (17,4%) staat de relevatie van het vorige seizoen Edvald Boasson Hagen, die de laatste etappe in de Tirreno-Adriatico won. Titelverdediger Cavendish staat op de vijfde plaats (26 stemmen/12,9%), vlak achter 'Iemand anders', wat deels te verklaren is door de matige voorbereiding van de Brit.

De rij wordt afgesloten door de Italiaanse sprintkanonnen Alessandro Petacchi en Daniele Benatti, die beide 11 stemmen kregen. Milaan - San Remo is vanmiddag vanaf 14:50 te volgen bij de NOS (Nederland 2), Sporza en Eurosport.