Uitslag PSV Eindhoven - FC Twente

JJdJ1984

Vanavond stond er opnieuw een topper op het programma in de Eredivisie. De winnaar van deze wedstrijd zou óf een stap dichter bij het kampioenschap zijn, óf terug in de race komen in de strijd om het kampioenschap.

De eerste dertig minuten was PSV sterk en wist het het spel goed te controleren. Het zorgde ervoor dat FC Twente moeilijk aan voetballen toe kwam en het was nadrukkelijk op zoek naar een treffer. Tot echte grote kansen wist PSV niet te komen. Na 36 minuten wisselde FC Twente-trainer Steve McClaren Dwight Tiendalli omdat hij én niet lekker in zijn spel zat en al op scherp stond met 'anderhalve' gele kaart. Stanislav Manolev kreeg vlak voor het rustsignaal misschien nog wel de beste kans van de eerste helft maar hij zag zijn inzet worden geblokkeerd door Douglas. In het restant van de eerste helft kwam FC Twente wat vaker in de buurt van Isaksson maar dit resulteerden niet in daadwerkelijke kansen.

PSV startte de tweede helft voortvarend. De Eindhovenaren wisten zelfs in de derde minuut na rust de score te openen via een doelpunt van Danny Koevermans op aangeven van Manolev. Een twintigtal minuten later kreeg ook ook FC Twente de eerste kans en een doelpunt. Blaise N'Kufo wist op fraaie wijze de bal achter de Zweedse doelman van PSV te krijgen. In het restant van de wedstrijd was het vooral erg rommelig. De bal kon er aan beide invliegen maar dat gebeurde niet. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel en dat is vooral voor PSV een domper. Mocht Ajax morgenmiddag RKC Waalwijk verslaan dan komen de Amsterdammers langszij.

PSV

1 - 1

FC Twente

 49' Koevermans
   73' N'Kufo
 
 Gele kaart: Koevermans, Vukovic, (PSV), Tiendalli, Brama, (FC Twente)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 28.000
Arbiter: Pieter Vink
 
Opstelling:   Opstelling:
Isaksson
Manolev
Rodriguez
Salcido
Vukovic (83/ Marcellis)
Simons
Toivonen (63/ Labayad)
Engelaar
Bakkal (84/ Amrabat)
Koevermans
Dszudszak
  Boschker
Stam
Douglas
Wisgerhof
Tiendalli (37/ Kuiper)
Janssen
Brama
Perez (65/ Tiote)
Stoch
Nkufo (85/ Luuk de Jong)
Ruiz