Renault mag F1-motor aanpassen

Peterselieman

Renault heeft van de FIA toestemming gekregen om de motor op vele punten aan te mogen passen. Hiermee moeten volgens het Franse bedrijf de krachtbronnen goedkoper en betrouwbaarder worden. Aan de prestaties mag van de FIA vanwege de bevriezing in de ontwikkeling van de motoren niet gewerkt worden.

Afgelopen winter keek de FIA naar het gelijktrekken van de prestaties van de motoren, maar uiteindelijk hield Mercedes de aanpassingen tegen. De krachtbronnen van het Duitse bedrijf hebben naar verluidt dertig pk meer dan die van Renault. Het Franse bedrijf heeft echter wel de zuinigste motor van het veld.

Red Bull Racing maakt gebruik van de motoren van Renault, maar is niet tevreden over de prestaties ervan, omdat de teams die de Mercedes gebruiken in het voordeel zijn. Daarom heeft Renault nu het verzoek ingediend om de motoren aan te passen. De FIA heeft het verzoek bekeken en een aantal punten afgewezen omdat deze de prestaties van de motor te veel zouden verhogen. Het merendeel van de veranderingen is echter wel goedgekeurd.