Drie uit vier voor Nederlandse squashers tijdens Swiss Open

Tijdens open squashkampioenschappen van Zwitserland zijn drie Nederlandse squash(st)ers doorgedrongen tot de kwartfinales. Dylan Bennett, Rene Mijs en Orla Noom wonnen alle drie hun eerste partij in straight games. Piedro Schweertman daarentegen sneuvelde in de openingsronde.

De als eerste geplaatsten Bennett (herentoernooi) en Noom (damestoernooi) hadden relatief weinig problemen om door te dringen tot de laatste acht. Beide Nederlanders moesten de eerste game vol aan de bak, maar liepen in het vervolg van de partij weg bij hun tegenstanders. De 25-jarige Bennett klopte qualifier Lucas Vauzelle uit Frankrijk met 11-9, 11-7 en 11-6, terwijl de één jaar jongere Noom met 13-11, 11-7 en 11-5 Nouran El Torky terug naar Egypte stuurde.

Ook Rene Mijs bereikte overtuigend de volgende ronde. De 30-jarige squasher, in het Zwitserse Geneve als zevende ingeschaald, kwam tegen de lokale held Reiko Peter nimmer in de problemen. Het werd 11-8, 11-6 en 11-9.

De vierde Nederlander, Piedro Schweertman, kon het goede voorbeeld van zijn landgenoten niet volgen. De nummer drie van de plaatsingslijst kwam tegen Ali Farag weliswaar knap terug van een 2-0 achterstand in games, maar verloor uiteindelijk alsnog: 7-11, 10-12, 11-8, 11-2 en 5-11. Twee weken geleden had de 26-jarige Zeeuw tijdens de Q-sourcing Squash Trophy 2010 in Barendrecht, op weg naar zijn tweede proftitel, nog gewonnen van de getalenteerde Egyptenaar.