Van Veldhoven gaat met Roda JC voor Europese play-offs

Olga Kroeders

Voor Roda JC breken er belangrijke weken aan. De ploeg van trainer Harm van Veldhoven treft komende zondag FC Groningen, dat net als de Limburgers strijdt voor een plek in de play-offs om Europees voetbal.

Roda ontliep vorig seizoen nog ternauwernood degradatie, maar lijkt dit seizoen de boel wat beter op de rit te hebben. Dat resulteerde in goede uitslagen tegen concurrenten, waardoor de Limburgers de laatste weken naar boven zijn geslopen.

"We gaan proberen het de ploegen boven ons nog zo moeilijk mogelijk te maken", tekent De Limburger op uit de mond van Van Veldhoven, die komende zondag Anouar Hadouir en Marcel de Jong mist. Het duo is geschorst. Jamaïque Vandamme komt eveneens niet in actie.

Van Veldhoven heeft nog wel goede hoop op Jeanvion Yulu-Matondo, die herstellende is van liesklachten. Vandaag wordt duidelijk of de aanvaller fit genoeg is. "We moeten alleen oppassen het niet te forceren", vervolgt de oefenmeester over de wedstrijden tegen Groningen. "Dan hebben we een fitte Yulu hard nodig."