Gallas groot vraagteken voor CL-duel met Barcelona

Olga Kroeders

Arsenal-verdediger William Gallas is een groot vraagteken voor het belangrijke Champions League-duel van Arsenal met FC Barcelona. Manager Arsène Wenger heeft weinig hoop op een tijdig herstel van zijn steunpilaar.

Wenger schat de kans van Gallas om tijdig fit te geraken voor de wedstrijd tegen Barcelona op twintig procent. The Gunners treffen de Spanjaarden 31 maart in het eerste duel van het tweeluik in de kwartfinale van de Champions League. Gallas staat al sinds begin februari langs de kant met een kwetsuur.

De Franse verdediger heeft last van zijn kuit en het herstel verloopt traag. Wenger weet niet wanneer hij weer kan beschikken over de landgenoot. "Ik hoop dat hij snel weer speelt, maar op het moment ziet het er niet zo goed uit", aldus Wenger op de website van Arsenal. "Hij zal het eind van het seizoen meemaken, maar zal hij ook tegen Barcelona kunnen spelen? Dat is een groot vraagteken. Ik denk dat er tachtig procent kans is dat hij niet speelt. Maar voor het einde van het seizoen moet lukken."