Stefan GP wil nog steeds in de F1 rijden

Stefan GP wil nog steeds dit seizoen in de Formule 1 debuteren. De FIA heeft de renstal van Zoran Stefanovic afgelopen winter medegedeeld dat deze niet toegelaten werd in de F1 en dat de vacante plek van Team US F1 niet ingenomen zou worden. In plaats daarvan zal volgend jaar een dertiende team gaan rijden.

Volgens Autosport heeft het moederbedrijf van Stefan GP, AMCO, de restanten van US F1 opgekocht om zo alsnog een plaats op de grid te bemachtigen. De Serviërs menen dat ze hiermee een startbewijs in handen hebben voor de F1, maar de FIA is van mening dat dit niet het geval is omdat US F1 er niet in slaagde om in Bahrein op de grid te staan. Hiermee verviel het recht voor het Amerikaanse team.

Daarnaast is de FIA van plan om US F1 voor de rechter te slepen, omdat ze mooi weer speelden en zich pas op het allerlaatste moment afgemeld hebben voor dit seizoen. Nu Stefanovic de boedel in bezit heeft zal hij aangeklaagd worden, waardoor hij met zijn bedrijf mogelijk tegen hoge boetes aan zal lopen.