Babel: "Ik hoop meer te kunnen laten zien"

Peterselieman

Ryan Babel kan de afgelopen weken om meer speeltijd rekenen bij Liverpool. De Oranje-international moest eerder vaak genoegen nemen met een rol als invaller. Maar Liverpool-manager Rafael Benítez gunt Babel sinds kort meer speeltijd. Daar wil hij van profiteren. De oud-Ajacied gaat zondag met The Reds op bezoek bij Manchester United.

"Het is voor iedere speler, dus ook voor mij, een goede zaak om duels te krijgen waarin je jezelf kunt laten zien," laat Babel weten op de officiële website van Liverpool. "Je herwint langzaam maar zeker je zelfvertrouwen als je enkele wedstrijden achtereen speelt, dus ik hoop dat ik nu kan laten zien wat ik in huis heb."

De 23-jarige Babel mocht deze maand op een basisplaats rekenen in het tweeluik met Lille en tegen Portsmouth. Tegen Pompey was hij direct trefzeker. De drie optredens betekenen volgens Babel echter niet dat hij zich direct onsterfelijk gaat maken bij Liverpool. "Men verwacht altijd dat ik een dribbel begin of het duel met mijn tegenstander aanga."

"Dat is niet altijd mogelijk, maar ik probeer het wel vaak want dat wil ik óók doen," zegt Babel. "Hopelijk kan ik dit in de toekomst vaker laten zien, daar zou ik blij mee zijn." De speelminuten bij Liverpool betekent dat de vleugelaanvaller zich ook weer in de kijker kan spelen bij bondscoach Bert van Marwijk. "Als ik veel speel, maak ik misschien een kans," schat Babel zijn kansen in voor het WK.