Opnieuw brand in Veendam

Veerle (Volpez)

Afgelopen nacht was het wederom niet rustig in Veendam. Ditmaal ontstond er aan de Schoenstraat een autobrand, heeft een woordvoerder van de Hulpverleningsdienst Groningen gemeld. Het is nog niet bekend of deze brand het werk is van een pyromaan.

Iets na 01.00 uur vannacht brak de brand uit. De brandweer was snel ter plaatse en kon de brand binnen twintig minuten blussen. Het is onbekend hoe groot de schade aan de auto is en het voertuig is afgesleept om nader onderzocht te worden.

Veendam wordt de afgelopen weken geteisterd door branden. Vorige week maandag woedden er twee branden in Veendam. Bij één van deze branden kwam een brandweerman om het leven en een collega van hem raakte gewond. Drie nachten geleden, in de nacht van woensdag op donderdag, was het weer raak in Veendam. Bij twee verschillende branden gingen een caravan en een aantal coniferen in vlammen op.

De brandweer in Veendam kon de nacht daarna wederom uitrukken. Donderdagnacht gingen er twee auto's en een carport in vlammen op. De Groningse politie heeft een filmpje met een mogelijke verdachte of getuige van de brand van 8 maart online gezet. Een onbekend persoon is op de beelden te zien. Deze loopt na de brand door de Kerkstraat in Veendam. De beelden zijn geregistreerd met een bewakingscamera van het gemeentehuis. Bekijk onderstaand het filmpje van de politie Groningen.

 

Foto's en een filmpje van de brand van afgelopen nacht zijn hier te bekijken.