Open dag zorginstellingen

Veerle (Volpez)

Vandaag wordt voor de tiende keer op een rij de Open Dag van de Zorg georganiseerd door RegioPlus (een samenwerkingsverband van de regionale arbeidsmarktorganisaties). Zorgorganisaties openen vandaag hun deuren voor iedereen die kennis wil maken met 'de zorg' in Nederland. Geïnteresseerden kunnen vandaag een kijkje achter de schermen nemen bij onder meer ziekenhuizen, de thuiszorg, de ouderenzorg, de geestelijke gezondheidszorg en gehandicaptenzorg.

Het belangrijkste doel van deze open dag is het kennis maken met zorg in al haar facetten. Honderden zorglocaties en veel welzijnsorganisaties nemen deel aan deze dag en zetten hun deuren wagenwijd open. Wie wil kan op plaatsen komen die normaal voor het publiek niet toegankelijk zijn en het personeel staat klaar om de vragen van het publiek te beantwoorden. Je kunt vandaag meer te weten komen over het zorgaanbod, vrijwilligerswerk, maar het is ook mogelijk je te oriënteren op een opleiding of baan in de zorgsector.

Tijdens demonstraties en rondleidingen wordt verteld wat er allemaal mogelijk is in de verschillende zorginstellingen. Ook gebruiken veel instellingen deze dag om actief medewerkers en stagiairs te werven door informatie te geven over openstaande vacatures en sollicitatieprocedures.

De Open Dag van de Zorg wordt iedere derde zaterdag van maart georganiseerd door heel Nederland. Meer informatie over de deelnemende zorginstellingen en welzijnsorganisaties is hier te vinden.