Hilton A'dam dooft lichten tijdens Earth Hour

Volgende week zaterdag zal het Hilton hotel in Amsterdam zijn lichten doven. Dat gebeurt in het teken van Earth Hour, een wereldwijd project waarbij miljoenen mensen en bedrijven laten zien dat zij vinden dat het klimaat belangrijk is. Alle openbare ruimtes in het Hilton, zoals de lobby, bar en het restaurant zullen een uur lang door kaarsen verlicht worden. Ook de gasten zal gevraagd worden om mee te doen en gedurende het Earth Hour de verlichting op hun kamer niet te gebruiken. 

Hilton is niet het enige bedrijf in Nederland dat meedoet aan het initiatief van het Wereld Natuur Fonds; ook Akzo Nobel, Hotel Des Indes in Den Haag en de gemeente Uden doen mee. Earth Hour werd in 2007 voor het eerst gehouden in Sydney. Toen deden 2,2 miljoen mensen mee. Het project heeft succes, want vorig jaar deden wereldwijd bijna een miljard mensen in 88 landen mee. 

Het doel van Earth Hour is om mensen bewust te maken van de opwarming van de aarde en de noodzaak om hier iets aan te doen. Meedoen met de actie is simpel: doe tijdens Earth Hour je verlichting uit en zet wat romantische kaarsverlichting neer.