God is hot!

yodamimi stuurde via de submit de volgende column in:

Geloven kan weer. Dat hoorde ik vandaag op het nieuws, sterker nog, de heilige week is begonnen en de EO-jongerendag loopt storm: de christenen hebben zelfs de podcast gevonden. Een vreemd verschijnsel...
Ik ben nog uit de tijd dat men christenen meed, de jehova's van de deurpost werden geschoten en de gereformeerden nog nooit van goede tijden slechte tijden hadden gehoord, hoewel in mijn tijd dit programma vooral populair was onder de mercedesrijdende kampers..

Ikzelf geloof alleen in mijzelf, ik vind het leuk dat mensen in God geloven, maar ik houd niet zo van die feestjes en partijen.

Des te groter was de verbazing dan ook toen ik van de week een parochieblad in de bus vond. Ik ben sinds kort verhuisd naar Leiden en heb me, zoals het een braaf burger betaamt, dan ook meteen ingeschreven in de gemeente. Maar ik had natuurlijk nooit verwacht amper een week na mijn inschrijving belaagd te worden door een of andere kerk. De post an sich vond ik niet zo rampzalig, lang leve de oudpapierbak denk ik altijd maar, maar het probleem was dat ik automatisch lid was van die bende! Het bloed trok uit mijn gezicht, het werd mij zwart voor de ogen en ik moest even gaan zitten. Immers ik wist donders goed dat God allerminst blij zou zijn met mijn toetreding tot zijn elitecorps, ik heb in mijn leven genoeg gevloekt om heel de Amish uit te roeien en een passant de Paus een beroerte te geven dus God en ik weten beiden waar we aan toe zijn denk ik.

Ik was dan ook vastbesloten de brief resoluut terug te sturen met de vriendelijke groeten en het verzoek mij voor de eeuwigheid met rust te laten. Maar zoals altijd won mijn tomeloze nieuwsgierigheid het van mijn principes en besloot ik heel even in het boekje te lezen. Het was erger dan mijn ergste nachtmerrie. Het was net de belastingalmanak 2007: u moet dit, u krijgt dit, u betaalt dit en wij doen dan dat... Ik begon mij nog net af te vragen in welke box ik viel en of mijn hypotheekrente aftrekbaar zou zijn.

Kortom ik begrijp waarom het geloof G/Hod is, ik begrijp waarom de EO-jongerendag vol zit en ik begrijp hoe de Grevo's en Katho's de podcast hebben ontdekt. De jongeren zijn nog niet leeg te plukken en Katho's geven leuke feestjes, ik kan het weten ik ben er namelijk zelf een keer ape-stoned vandaan gekomen. Ik begrijp dat de Grevo's met 1000en euries inkomsten per jaar en de lelijkste kerken het geld hebben voor een lullige podcast van 5 minuten per maand, ik vraag mij alleen af sinds wanneer die lui een Ipod mogen hebben...

Als iemand hier trouwens aanstoot aan neemt: Wat doen jullie hier? Jullie mogen niet eens op internet surfen man!
Maar goed, neem één ding van mij aan, lieve kijkbuiskinderen, geloof in jezelf. Al is het alleen maar om van het uitgespaarde geld 3 weken een onbewoond eiland te charteren.