Freire wint Milaan - San Remo

Oscar Freire is de winnaaar geworden van Milaan – San Remo. De renner van Rabobank was de sterkste in de massasprint.

Ondanks de lengte van 298 kilometer kwam er snel na de start een ontsnapping. De Italianen Piemontesi, Ratti en Caccia gingen er vandoor en bouwden al snel een grote voorsprong op. Na negentig kilometer hadden ze een voorsprong van liefst 22 minuten, wat voor het peloton het teken was met de achtervolging te beginnen. Na 111 kilometer koers was de achterstand geslonken tot 18 minuten, met name door het werk van Quick-Step.

Na 198 kilometer gereden te hebben, en dus nog 100 te gaan, was de achterstand van het peloton nog slechts één minuut. Bij de beklimming van de Cipressa werd duidelijk dat Mark Cavendish niet in goede doen was. De winnaar van vorig jaar moest lossen en kon niet meer kunnen terugkeren. Op de beklimmingen van de Cipressa en de Poggio dunde het peloton steeds verder uit. Er waren onder meer ontsnappingspogingen van Gilbert en Pozzato, maar zij slaagden er niet in weg te komen waardoor een massasprint onvermijdelijk was.

Daarin bleek Freire oppermachtig. Op meer dan een fietslengte achterstand werd Tom Boonen tweede, Alessandro Petacchi werd derde. Het is voor Freire zijn derde zege in La Primavera, hij won de klassieker eerder in 2004 en 2007.

Uitslag:

# Naam Ploeg Tijd
1 Oscar Freire (Spa) Rabobank 6:27.58
2 Tom Boonen (Bel) Quick_Step z.t
3 Alessandro Petacchi (Ita) Lampre z.t
4 Sasha Modolo (Ita) Colnago-CSF z.t
5 Daniele Bennatti (Ita) Liquigas z.t
6 Thor Hushovd (Noo) Cervélo z.t
7 Francescso Ginanni (Ita) Serramenti z.t
8 Maksim Iglinski (Kaz) Astana z.t
9 Phillipe Gilbert (Bel) Omega Pharma-Lotto z.t
10 Luca Paolini (Ita) Acqua&Sapone z.t