Kangoeroe mept jogger bewusteloos

Djeez

Een Australische jogger heeft een hachelijk avontuur overleefd. Tijdens een snelwandeltochtje donderdag werd ene David Striegl vanuit het niets bewusteloos geslagen door een kangoeroe. Zijn enorme, blauwe oog voert hij aan als bewijs voor de mishandeling.

De 25-jarige man uit Macgregor wilde tijdens zijn lunchpauze even in snelle pas de benen strekken. De boksende Skippy merkte hij pas op toen het al te laat was. "Ik was aan het joggen toen ik aan mijn linkerkant iets ondefinieerbaars hoorde", vertelt het slachtoffer. "Ik draaide me om, waarop de kangoeroe naar me uithaalde en mij in het gezicht krabde. Daarna kreeg ik, denk ik, nog een stomp, waarna ik in elkaar dook op mijn rechterzij. Nu heb ik een blauw oog."

Gelukkig jogde Striegl aan de kant van een drukke weg, dus het duurde niet lang of hij werd opgemerkt door een passerende automobilist. Deze stapte uit en bleef bij de arme jogger tot hij weer bij bewustzijn kwam. Striegl was naar eigen zeggen enkele seconden buiten westen, maar toen hij weer op de been was, legde de automobilist hem in zijn auto en reed hem naar het ziekenhuis. Hier kreeg het slachtoffer een tetanusprik en werd afgevoerd.

Ondanks alle verwondingen was Striegl gisteren gewoon weer aan het werk. Zijn ontmoeting met het buideldier heeft hem inmiddels onsterfelijk gemaakt op kantoor. Zijn collega's op het makelaarskantoor noemen hem nu al gekscherend 'Skippy' en 'Skip'.