Reina: "Niet winnen WK is geen ramp"

Peterselieman

José Manuel Pepe Reina is komende zomer met Spanje een van de grote favorieten voor het WK in Zuid-Afrika. De doelman van Liverpool moet bij de nationale ploeg zijn meerdere erkennen in eerste doelman Iker Casillas. Maar Reina accepteert zijn reserverol met "frisse tegenzin." De Spanjaard verwacht een zwaar toernooi voor de Europees kampioen.

De kans dat Reina in actie komt op het WK lijkt erg klein. Casillas is de onbetwiste nummer één bij de ploeg van Vicente Del Bosque. Alleen blessureleed bij zijn concurrent zou de speelkansen van de voormalig goalie van Barcelona verhogen. Maar de Spanjaard laat weten dat acceptatie een grote kracht is van Spanje.

"Ik accepteer mijn reserverol met frisse tegenzin," vertelt Reina zaterdag in gesprek met het Spaanse Marca. "Het is geweldig dat wij in het nationale elftal onze rol accepteren zoals die is. Daarom mag Spanje zich ook zien als één van de beste ploegen ter wereld."

Reina ziet goede kans op succes in Zuid-Afrika. "Maar het zal niet makkelijk worden. Tijdens het WK moet alles perfect gaan, wil je uiteindelijk met de beker naar huis. Het zou dan ook geen ramp zijn als we niet winnen. Het zou pas vervelend zijn als we de groepsfase niet overleven." Spanje ontmoet daarin Honduras en Chili en Zwitserland.