Williams wil Hülkenberg lang binden

Peterselieman

Het Formule 1-team van Williams ziet in Nico Hülkenberg een groeibriljant. De Duitse wereldkampioen in de GP2 Series maakt dit jaar zijn debuut op het hoogste niveau en eindigde in de Grand Prix van Bahrein als veertiende. Omdat het Britse team het talent hoog heeft zitten wil het Hülkenberg voor langere tijd vast gaan leggen.

Eerder probeerde Williams dit met Nico Rosberg, maar deze Duitser verkoos afgelopen winter om het Britse team in te ruilen voor Mercedes Grand Prix. De 22-jarige Hülkenberg is nu de nieuwe oogappel van het team. Rubens Barrichello was de Duitser in de eerste Grand Prix te snel af, maar Sir Frank Williams houdt veel vertrouwen in hem. "Nico is onze grote ster," zei de 67-jarige teameigenaar.

"Hij heeft alle raceklasses gewonnen waarin hij deel heeft genomen. De enige andere die dat gedaan heeft is Lewis Hamilton. Dat zegt alles," zei Williams die ook commentaar had op de opmerking van Willy Weber dat de renstal verworden is tot een opleidingscentrum. "Het is aan mij om te zorgen dat ze hem niet wegpikken hier. Ik vind het onprofessioneel wat Weber zei dat Hülkenberg in 2013 voor Ferrari zou rijden. Ik hoop dat Nico nog lange tijd voor ons zal rijden."